Kalashnikov levert nieuwe spullen aan de politie

Auteur: , 7 Reacties

Het zijn alleen niet de spullen die je denkt.

Als je denkt aan Russische wapens (wat je hopelijk niet te vaak doet), komt vrij snel de AK-47 bovendrijven. Het is zo ongeveer het bekendste wapen wat het land aan de wereld gaf, tevens is het één van de mooiste objecten die er is. De AK-47 was het geestenkind van de Rus Michail Kalasjnikov, uit de Sovjet-tijd. De nasleep daarvan bestaat nog steeds, in de vorm van het bedrijf JSC Kalashnikov. En dat bedrijf gooit het eens over een andere boeg.

Ze dragen hun steentje bij aan de elektromobiliteit van het Russische politiekorps. Nou zijn ze daar niet gek van een beetje ‘anders‘, maar JSC maakt het wel heel bont. De nasleep van het bekendste Russische machinegeweer bouwt vanaf nu elektrische driewielers. Huh?

Het ding heet Ovum. Het heeft geen deuren, ziet eruit als een soort ei en is volledig elektrisch. Klinkt bekend! JSC gaat echter nog een stapje verder en snoept er nog een wiel af, waardoor het eindresultaat merkwaardig is.

De Ovum kan zo’n 80 km/h en de nadruk ligt op goede wegligging en veiligheid. Zo moeten brandgevaar-taferelen verleden tijd zijn en is de auto stabiel voor een driewieler.

Naast de Ovum brengt JSC ook een elektrische motor genaamd Pulsar op de politiemarkt. Die kan ietsje harder, zo’n 100 km/u. De politie gaat kijken of het wat is, zo ja, dan komt er ook een versie die de ‘gewone burger’ ook kan kopen.

Een wat vreemd uitstapje voor Kalashnikov, maar misschien slaat het wel aan. Zowel de motor als de driewieler zijn al in gebruik door de Moskouse politie, waar kleine voertuigen het verschil kunnen maken. En de politie kan weer zeggen dat ze echte Kalashnikovs gebruiken.7 reacties

Eigenlijk is dit dus een elektrische morgan, met een dakje.
Tatutatuuuu aan de kant!
Ik had het niet verwacht, en het is natuurlijk een behoorlijk gejat ding, maar ik vind het wel wat!
‘De nadruk ligt op veiligheid’ roepen ze, en dan een autootje uitbrengen wat 80km/h gaat zonder deuren en zonder gordels. Hmmm, geen idee wat ze dan met veiligheid bedoelen? 😂
Krijgt ie dan wel nep motorgeluid over de speakers met AK47 geluid als optie?
100km/h is ook wel ontzettend matig voor de motor, zero doet het al stukken beter in combinatie met een design wat niet ui de prehistorie stamt.
@nissansupra: Ik zie gaste op opgevoerde fietsen dat al bijna rijden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).