Kersverse Lamborghini Diablo-eigenaar schrijft auto direct af

Auteur: , 32 Reacties

Soms zit het leven niet mee.

Lamborghini Diablo-eigenaar schrijft auto af direct na aankoop

Het laatste dat je met een nieuwe superauto moet doen, is deze denken dat je deze vanaf het eerste moment begrijpt. Tegenwoordig mogen alle geavanceerde veiligheidssystemen het dan behoorlijk lastiger maken om te crashen dan in het verleden, onmogelijk is het allesbehalve. Een oudere superauto direct op zijn staart trappen, dat is vragen om problemen. Een stel Australiërs ondervond dit deze week, luttele minuten na aanschaf van een Lamborghini Diablo.

In het zuiden van Sydney geraakte de Lamborghini Diablo, naar verluidt met een waarde van 500.000 dollar, op hoge snelheid van de weg. Vermoedelijk verloor de bestuurder van het schitterende rode voertuig na iets te uitdagend hebben gereden de controle over zijn nieuwe aanwinst, met alle gevolgen van dien.

A driver was left distraught after losing control and writing off his $500,000 Lamborghini Diablo which careered five…

Geplaatst door Australia crash investigation unit op Zondag 8 september 2019

De Diablo schoot van de weg af en kwam terecht in een diepe greppel. Tijdens de uitglijder raakte de auto zodanig beschadigd dat deze waarschijnlijk niet meer gebruikt kan worden. Hoewel de motor, een woeste V12, achterin ligt en er voornamelijk schade aan de voorzijde lijkt te zijn, schijnt de auto te zijn afgeschreven. Kan hij nog gerepareerd worden, dan zal dit ongetwijfeld enorm in de papieren lopen.

Beide inzittenden zijn ongedeerd gebleven.

Lamborghini Diablo-eigenaar schrijft auto af direct na aankoop32 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Vervelend voor deze wannabee Ricciardo. Voor andere Diablo eigenaren goed nieuws. Die zijn vanmorgen wakker geworden met een iets duurdere auto in de garage. Ta mate!
@pomoek: wannabee Ricciardo? Wallaby Ricciardo!
@autodidact: wallaby avocado!
@autodidact: Dan had niemand het natuurlijk gesnapt.. Zonde dat je je eigen jongensdroom om zeep helpt.
@pomoek: pomoek, dit is toch echt een pannenkoek?
500k lijkt me wat overdreven
@tvklarenbosch: Aussie dollars! Dus grofweg €185.000,-
@reactief: weet niet hoeveel je kwijt bent bij het wisselkantoortje maar het is ongeveer 3 ton euro’s.
@porker: haha inderdaad.
@porker: Oeps.. haha… Ik had gerekend met 300K. Foutje!
Gelukkig zijn ze beiden ongedeerd. Zo’n kwaaie stier blijft een wild dier…
Gelukkig ongedeerd. Het zal vast aan mij liggen, maar meteen blazen met je nieuwe supercar, dan verdien je dit toch?
@dutchdriftking: eens, vooral een nieuwe oude supercar.. die eisen duidelijk respect, zoals hier weer eens te zien 🤷‍♂️
@dutchdriftking: Wat zou jij doen? 30 rijden in een woonwijk met drempels? Tuurlijk trap je hem even op zijn staat.
@gebruikersnaam3: Het is een Diablo, die naam heeft hij niet voor niets. Geen GTI waar je schoonmoeder ook hard mee kan. Ik zou de eerste weken veel kilometers maken, maar zeker niet de eerste dag voluit gaan. elke keer een stapje verder. Daarnaast is het natuurlijk goed mogelijk dat de auto op oud verdroogd rubber stond. Dergelijke wagens staan tenslotte meestal te slapen in een garage. Daar wordt de wegligging niet beter van.
Lamborghinis zijn ook alleen bedoeld om mee te paraderen op de boulevard. Als mid 50er met je blonde dame van 30 jaar jonger naast je.
@quotama: Dat is sowieso een goed idee 🥳
@monaco: Dat is betrekkelijk. Je weet als mid-vijftiger gewoon dat alle omstandigers zich hetzelfde afvragen: vader en dochter of is ze alleen bij hem voor het geld? (hoewel het eerste het tweede niet uitsluit)
Nee dan beter een schoonheid van 15 jaar jonger, zoals een Sylvie Meis of Anna Drijver. Dat geeft in ieder geval de geruststellende gedachte dat optie 1 afvalt.
@koeberg: Bah bah alles liever dan Sylvie Meis. Als je dan toch geld gaat uitgeven is er zoveel beters te krijgen.
@quotama: correctie, 32 jaar jonger ;)
@quotama: Humor! Volgens jouw redenering had deze pechvogel dus gewoon de verkeerde auto gekocht! In het Engelstalige bericht staat immers: “…and the male passenger escaped unscathed”. Nou! Vooruit dan maar! Zo’n Countach kan na nu dus gewoon gekwalificeerd worden als kappersauto…..
Als ik de foto’s zo zie mogen de inzittenden van geluk spreken dat ze er zonder zware verwondingen uit zijn gekomen.
Toch altijd knap hoe een auto als ‘total-loss’ kan worden omschreven door een krantje, en dat ’t dan klakkeloos wordt overgenomen.

Hoezo total-loss? Ja, de auto kan duidelijk niet meer zo de weg op, maar de reparatie versus de waarde kan bij exoten nog best wel eens uit kunnen. Als dit een Corsa’tje uit 1995 was geweest, was het wel duidelijk. Maar misschien is ’t wel een one-off special met belachelijk weinig kilometers,.. wie weet.
@postzegel: Gewoon een standaard Diablo volgens mij.
@karaya: ‘standaard Diablo’ blijft toch een grappige opmerking.
@postzegel: eenmaal herstelt komt de waarde nooit meer in de buurt van een schade vrij exemplaar
Dit verpest mijn dag, vrij nemen en op bed liggen.
Om heel eerlijk te zijn vind ik dit eigenlijk wel grappig als de oorzaak teveel gas geven in een onbekende supercar is. Een Diablo is de laatste “gevaarlijke” Lambo voordat het steriele VW weggedrag aan de Lamborghini’s werd toegevoegd. Dit is nog zo’n auto waarbij de lijbaankrachten heel verrassend uit kunnen pakken en dat moet je gewoon beseffen als je met zo’n auto gaat rijden. Gelukkig zijn de inzittenden verder leed bespaard gebleven en indien oorzaak roekeloosheid wordt de eigenaar op een prachtige manier op zijn eigen overschatting gewezen. Geld hebben maakt je zeker geen goed bestuurder van een motorvoertuig.
Wat een knik zit er in die a-stijl zeg. Lang leve de monocoque!
Genoeg fillempies op joetjoeb van mensen die hun super car total loss rijden. Overigens is er m.i. nix verloren gegaan aan de Diablo. Eén van de lelijkste auto’s ever.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).