Kia concept maakt hongerig naar meer

Auteur: , 16 Reacties

De Koreanen flikken het weer.

Kia concept maakt hongerig naar meer

Met enige regelmaat verrast Kia met lekkere concept cars. Meestal gaat het om studiemodellen die in iets minder spannende vorm hun weg vinden naar productiemodellen. Denk bijvoorbeeld aan de Sportspace die uiteindelijk de nieuwe Optima werd en de GT Concept die uitmondde in de fraaie Stinger.

Ditmaal is het de beurt aan een ietwat langgerekte Hot Hatch (zo heet ‘ie) die alvast opwarmt voor de nieuwe cee’d. De nieuwe concept car staat op de IAA en ondanks de naam doet ‘ie ons meer denken aan een soort shooting brake-achtige. In elk geval zit het met de vormgeving van de nieuwe cee’d wel snor, als we deze concept car zo zien.

UPDATE: de auto heet officieel de Kia Proceed Concept, alle info vind je HIER!16 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik ben toch wel heel benieuwd hoe de nieuwe Cee’d eruit komt te zien dan. Is het geen typfoutje in de folder ofzo? Lijkt wel een model boven de Optima.
@berlinetta: Het zal voornamelijk om de vormstijl gaan, niet om het formaat en de proporties. Lijkt me sterk dat de nieuwe Cee*apostrophe*d een soort CLA shooting brake concurrent wordt.
Beetje naar de Panamera gekeken
“Koreanen”. Je bedoelt natuurlijk Peter Schreyer en Luc Donkerwolke. Die twee zorgen leveren telkens fantastische concepten die door de engineers op een teleurstellende wijze hun weg naar het asfalt vinden.
@exotic: nou, nou. Ja, die Optima station is niet zo spannend als de concept car ervoor. Maar met de Stinger bewijst Kia dat ze best wel lef hebben en mooie designs echt op de straat brengen.
@mashell: Dat ligt niet aan de designers maar aan de board of directors. De designers willen een concept car ongewijzigd in productie zien gaan, maar die call kunnen ze niet maken.
@jochempie: die designers zouden een stuk meer succes hebben als in hun ontwerpen wielen zouden gebruiken in echt bestaande maten. Meestal wordt een ontwerp al snel en dynamisch gepresenteerd met absurd grote wielen.
@mashell: Hoe heten die opa’s op de tribune ook weer, van de Muppet Show?
Panamera Chiron Continental FS
Voor je het weet gaan zo nog “preimijum” prijzen vragen voor die Kia’s
@cpp1: Ik vind de Kia’s van tegenwoordig er meer premium uitzien dan de BMW’s en Audi’s. Het zelfde geldt voor Mazda die zijn ook in staat om met mooie verfrissende modellen te komen. Bij een Kia heb je een goeie garantie, een mooi uiterlijk, maar het interieur en de motorisering laat nog wel iets te wensen over.
Als je in Seoul rond loopt zie je heel veel dikke Kia’s en Hyundai’s (Genesis reeks) rond rijden. Mooie wagens allemaal. Maar de concepts zijn inderdaad nog mooier.
Laat Kia Alfa maar overnemen van Ome Sergio. Dan wordt het nog eens wat!
Ik weet niet wat Kia gedaan heeft, maar de designafdeling is lekker op gang. Ziet er goed uit!
Wat is dit voir komkommernieuws joh, een 3D render? Praktisch geen info, non-nieuws …
Niet gek!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).