Kia Proceed Concept nu in vol ornaat

Auteur: , 28 Reacties

We hebben meer beeld gekregen van de Koreanen, om ons een volledig beeld te gunnen van de Proceed Concept.

Om te beginnen: het plaatwerk is lava. Lava Red om precies te zijnn, want dat is de naam van de fijne rode tint op het fraai gevormde plaatwerk van de vorige week aangekondigde Proceed Concept. Een concept die geheel past in de lijn van concepts die we inmiddels van het designteam van Kia kennen: sportief en sexy. Want ook deze concept is weer een bijzonder geslaagd experiment van de tekentafel. Het is een “verlengde hot hatch” volgens de mensen van Kia. Wij hebben nog wel een idee voor hoe ze dat zouden kunnen noemen: een station. Of een estate. Of een wagon.

We kunnen er waarschijnlijk vanuit gaan dat Kia dit bedoelt als een tegenhanger voor auto’s in de vorm van een Mercedes CLA Shooting Brake of een Audi A3 Sportback, auto’s uit het C-segment. En dat segment is precies waar deze Kia naar verwijst want het is een stijloefening voor de nieuwe generatie auto’s van Kia, die de bloedlijn van de pro_cee’d door moeten gaan zetten. Of die net als de concept op 20 inch wieltjes zal verschijnen, betwijfelen we op de Autoblogredactie. Net zoals de ontbrekende B-stijlen, die zullen het productiestadium ook niet redden, vrezen we.

Het geribbelde oppervlak van de achterlichtstrip is overigens geïnspireerd op gesmolten metaal, dan weet u dat. We zien de Proceed Concept komende week in Frankfurt, waar de auto onthuld zal worden. Leuk weetje: Kia heeft op 500 meter van de beursvloer in Frankfurt haar designcentrum staan. En dat ze daar kunnen tekenen, dat moge duidelijk zijn. Dit is toch een heerlijk ogend apparaat?28 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Damn jongens, als je dit toch ziet dan kun je toch niet zeggen dat Alfa Romeo mooiere auto’s maakt *momenteel*? Prachtig!
@JamesBond007: dit is natuurlijk wel een concept, van een eventuele productieversie zal niet heel veel overblijven van alle details.
@rhellema:Waarom passen ze het concept altijd aan voor de echte productieversie?!? Meestal blijft er niet iets leuks over.
@shadowbroker: Binnenruimte, ergonomie, wet- en regelgeving, veiligheidsstandaarden, productiebeperkingen (kosten), het laten passen van inkoop-onderdelen etcetera.
@shadowbroker: Dat heeft hoofdzakelijk te maken met alle regelgeving, waaraan een auto op de openbare weg moet voldoen, daar hoeft een concept niet aan te voldoen.
Bij een concept gaat het juist om de looks en de emotie die het los maakt. Als die goed is, dan geeft dat de fabrikant het idee, in welke richting een auto te ontwerpen kan worden.
@rhellema: de Stinger GT is prachtig geworden als productieversie, dus wie weet!
Een Kia die graag een Maybach wil zijn.
@bertorelli: Doet ‘ie niet goed dan, het lijkt voor geen meter op een Maybach.
Erg mooi! Kia is goed bezig qua design! :)
Hopelijk blijven het ook betaalbare auto’s zodat Jan Modaal ook in een mooie design bak kan rijden! :D
Vraagje aan mijn mede-reaguurders: is het nou slecht dat ik Kia gewoon geile auto’s vind maken?
@vonklausenburg: als jij er opgewonden van raakt, prima toch ieder zijn fetish
@vonklausenburg: Ik vind het al jaren mooie auto’s (sinds dat ze die grote design-omzwaai hebben gemaakt). Het enige jammer is dat ze weinig potente auto’s maken. Kia Rio. Leuk autootje die je, met een leuke uitvoering, leuk sportief kan laten ogen. Maar de topversie is (zo uit mijn hoofd) een 1.4 ongeblazen met 80-85 pk ofzo. Ik vind dat wat armoedig. Doe ook even een turbomotor met ~180 paarden. Dan heb je pas een leuke sportieve Rio!
@kliko: de instapper heeft 100pk tegenwoordig. Rijdt fantastisch weet ik uit ervaring:)
Maar een ‘hot’ rio wil ik ook graag zien ja! Minstens 150pk
Erg fraai, jammer van Kia
Interessant, ziet er RWD uit door de korte front-overhang en lange motorkap.
De dag is daar, Kia maakt mooiere concept cars dan BMW. Veel mooier.
Prachtig, echt super als dit een voorbode van de volgende ceed is.
Dat is toch iets anders dan de eerste ProCeed die ik een half jaartje als demo had.Werkelijk een prachtige auto.Overigens stond die demo toen al op 19″ dus lijkt het mij zo dat 20″ makkelijk het productiemodel moet kunnen halen. Die zal ook wel aan de prijs zijn als je de prijzen van de Stinger bekijkt. De dagen dat KIA als budgetmerk word gezien duren niet lang meer.
@noosaheads: Misschien slim aangepakt van de Koreanen, Hyundai lekker als budgetmerk houden en Kia langzaam aan richting het “premium”segment werken.

Kia is nu een serieuze speler op de markt geworden dus ik zie het wel gebeuren.

Het luxe merk van Hyundai, Genesis, zal toch nooit aanslaan hier. Omdat, onbekend merk.
@noosaheads: Het zou mij niets verbazen als de Koreanen KIA langzamerhand iets hoger in de markt willen zetten. Voor de huidige marktpositie heb je immers ook Hyundai al.
Gewegwoon ongelijkloof prachtig!
Na die “Stones 7” is dit idd een verademing; Strak!
Concept, blijft geen draad van over, wordt een auto van en voor de 60 jarige buurman die hip wil doen ….
Kia: maak van dit concept onveranderd een productie versie toon niet alleen de ceed maar ook ballen!
Proceed to production!
De nieuwe XF wagon! nicr
Ja, dit is fijn!
Zo zeg, wat een fraaie kar

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).