Kies maar: Aston Martin V8 Vantage of TVR T350C

Auteur: , 37 Reacties

Wordt het de vreemde eend in de bijt of kies je toch de meer voor de hand liggende Aston Martin?

Welke mag het worden?

TVR komt de laatste jaren niet al te positief in het nieuws. Wel voortzetting van de productie, maar vervolgens toch weer niet en momenteel wachten we op nieuws omtrent de aankondiging van een nieuw model, dat binnen nu en drie jaar zou verschijnen. Gevalletje eerst zien, dan geloven…

Voordat de ellende begon, bouwde het typisch Britse merk uit Blackpool hele snelle en in de meeste gevallen ook vrij listige auto’s. De T350C werd gebouwd van 2002 tot en met 2006 en was voor TVR begrippen redelijk conservatief vormgegeven. Onder de kap lag de grote trots van het merk; de in eigen huis gebouwde Speed Six-motor met zes cilinders in lijn.

Deze krachtbron met een inhoud van 3,6 liter was goed voor 355 pk en liet het nog geen 1.200 kg wegende karretje in 4,4 seconden naar de 100 km/u sprinten. Overigens zou de T350 de opmaat vormen voor de veel brutere Sagaris, die onze eigen Prins Bernhard nog een poosje heeft gehad.

Van de Aston Martin zullen de meeste feitjes intussen wel bekend zijn. Het ding gaat van 0 naar 100 km/u in minder dan 5 seconden en de V8 pompt zo’n 400 pk richting de achterwielen. Aan jullie de schone taak om een keuze te maken tussen deze twee Britse beulen. De foto’s van @daandh check je natuurlijk op autojunk.37 reacties

Ondanks mijn voorliefde voor de Vantage kies ik voor de TVR.

Ik ben immers dol op sleutelen….
@jrk68: Vergeet dan geen trekhaak te monteren, dan kan je een aanhanger mee nemen voor de onderdelen die je verliest.
Tja, met mijn nickname kan ik moeilijk anders dan voor de T350C gaan, al heb ik dan toch liever een Tamora.
@tupperware: dat was in je eerste bericht op dit artikel al duidelijk, goede keuze btw!
De Aston. Heb niets met TVR en ze lijken me veel te listig. Wil ook weleens ontspannen achter het stuur zitten.
Hmm lastig: In stijl cruisen in een V8V, of toch de hooligan uithanden in een TVR.. Puur op looks wint de TVR.

Ik ben zeker een liefhebber van de meer onalledaagse wagen, maar een trackday persoon zie ik mezelf niet worden. Cruisen lijkt me meer mijn ding. En 355pk op 1200 kilo’s handelen lijkt me te lastig. In dat opzicht wint de Aston.


K zou het niet weten
Aston
Easy, de Vantage.
V8
Keuze snel gemaakt, ik vind die tvr er niet uit zien. Ik kies dus voor de mooie en stijlvolle Aston Martin. Al had die dan wel black on black mogen zijn.
Ik heb een zwak voor welke TVR dan ook, maar een V8 Vantage blijft niet te versmaden.Graag wel in een ander kleurtje aub.
Als het een Sagaris was geweest, dan graag!
Maar ik zou toch voor de Aston Martin kiezen in dit geval
@bierbuik: inderdaad liever de Sagaris, maar in dit geval zou ik toch de TVR boven de Aston kiezen :p
Kies altijd de Aston dus nu ook weer.
@Alfarobert: ik dacht een alfa gezien je naam
Moeilijke keuze, hele moeilijke keuze.

Die aston is mooi, maar eigenlijk een saai ding. Te zwaar, motor die niet is wat het moet zijn. Ik was vooral teleurgesteld toen ik erin mocht rijden.

Die TVR is het niet, als het een cerbera of ouder was moest ik er zelfs niet over nadenken. Maar deze is nogal absurd en ruw. Maar wel een hele brutale 6 in lijn.

Een kruising tussen deze 2 wagens zou het beste van de 2 werelden zijn.
@Hupke: Ik ben benieuwd wat voor spannends je zelf rijd als je de Aston een saai ding vind…
@Svenska_Aeroplan_AB:

Misschien moet je je eerder afvragen hoe hard die aston tegenviel?

Ik rijd op dit moment vooral op m’n moto’s. De daily is een zelfgebouwd ding op basis van een guzzi met +- 100pk. M’n 4wieler is de oude peug 407sw 2.7Hdi van m’n moeder.

Overigens even kijkende naar feiten kan je toch niet anders dan toegeven dat die speed six veel beter past bij de aston dan zo’n zware trillende v8.
Naast het feit dat het listige auto’s zijn is de buildquality van TVR echt verschrikkelijk…dus als je niet ieder weekend in je garage wilt sleutelen of in de vangrail wilt belanden zou ik voor de aston gaan ook al vind ik de vantage niet heel spannend…
@maarten020: Buildquality van TVR is over het algemeen prima hoor. Ik sta echt niet ieder weekend te sleutelen. Ik ken iemand met een Aston en dat ding staat meer bij de dealer dan onze TVR ;)
Mmm, valt me op dat de kennis van TVR’s bijzonder laag is ;-). De T350C en Tamora (zelfde auto) zijn namelijk ook een stuk betrouwbaarder. In plaats van de auto sneller te maken, zijn de T350C, Tamora en Tuscan MkII gezegend met werkende remmen met zowaar gevoel erin (AP, goed spul), en onderstel dat je niet direct probeert om te leggen bij de eerste bocht en betrouwbaarheid die ervoor zorgt dat je niet elke rit 32x de ANWB hoeft te bellen. Wat het vermogen betreft: de meeste AJP straight sixes halen de 350-400pk niet, ligt meestal 50pk lager. Om het wel te halen (of er zelfs boven te zitten) zijn er de zogenaamde ‘Red Rose’ motor upgrades.

Ik zou zelf voor de Aston Martin V8 Vantage gaan. Het is zo’n mooi ontwerp, interieur is ook schitterend en de wegligging is prima. Ok, de pk’s lijken er niet in te zitten (vroege Vantages halen de 350pk nauwelijks) maar het geluid is magistraal. En dat is toch wat je wilt? Zie het als het tegengif van een Nissan GT-R. Langzamer, maar het klinkt fantastisch, ziet er waanzinnig, mooi interieur en je hebt wel even een Aston Martin. Klinkt goed, toch?
@gtwillem: T350T… ;-)
Aston
Waarom moeten we altijd keuzes maken in leven??
De TVR, en een enkeltje autospuiterij.
Ik ga voor de Aston Martin. Ik heb niet zoveel met een TVR.
via Android app
Aston martin
Lijkt me heerlijk om eens een keer met een TVR te mogen rijden. Maar hebben? Doe mij de V8V maar: blijft een mooi ontwerp. Er zitten wat compromissen in die auto, maar op zichzelf staan is het een mooi ding!
Tvr !!! daar hoef ik niet over na te denken!!
Astoonnn
Tvr, bloedmooie brit maar zo iets aparts is ook wel eens leuk en ook nog verrekes snel
TVR, het liefst een Sagaris!
De tvr zonder twijfel, de T350c is namelijk juist een goed betrouwbaar model en echt een beest van een wagen, elkaar als je daarmee optrekt komt er een glimlach op je gezicht. En het is een hele leuke underdog wagen voor op het circuit.
@tk97: eh.. betrouwbaar?? Na aanpassing van de cilinderkop misschien.
Zonder twijfel de TVR! Guwelijk mooie auto :)
? Nog geen mierenneuker hier geweest die even komt melden dat het een T350T is i.p.v. T350C?
TVR… Elke ochtend hopen dat hij start en/of functioneerde

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).