Kies maar: blauwe of gele Ferrari Enzo

Auteur: , 30 Reacties

De Ferrari Enzo is alweer een tijdje uit productie, maar de Italiaanse supercar is nog niets van zijn glans verloren. Kies maar: wordt het de gele of de blauwe?

Ferrari Enzo in blauw en geel

Dat de Enzo alles behalve regelmatig opduikt is niet zo opzienbarend, want Ferrari bouwde er in totaal slechts 400. Inmiddels hebben we zelfs te maken met een uitstervend ras, want er zijn mensen die er alles aan doen om de Enzo om zeep te helpen. Dat maakt deze combo van een geel en een blauw exemplaar des te specialer.

Er zijn maar een paar plaatsen op de wereld waar zoveel rijken bij elkaar komen dat je twee Enzo’s op dezelfde parkeerplaats ziet. In dit geval dook het supercar-tweetal op in Monaco, waar zowel brabander als sd1 (elkaar niet gezien, heren?) op dat moment een camera ter hand nam.

Opvallend genoeg stonden de Enzo’s voor Compagnie des autobus de Monaco, dus wellicht was het geld even op en moest het tweetal verder per bus? Mocht je de portemonnee van de eigenaren wat willen bijvullen, dan kun je op Autojunk bekijken of de kleur van de bolides je aanstaat. Hier de foto’s van brabander, hier de spot van sd1.30 reacties

Afgaande op de kentekens gok ik dat ze 1 eigenaar hebben.
@fejjie: ja, en zoals ik al eerder gezegd heb, hij heeft ook nog een rode, “TI MLO”, maar daar wordt amper mee gereden.
@thomcarspotter: Blauw – rood – geel dus? Is het een Roemeen? ;-)
Blu Tour de France + Ferrari * Enzo = goddelijk combo
@C6_R: goddelijk + e = goddelijke
Geel, het is mooier en de officiële Ferrari kleur.
@reistje: Tja geel is een prima kleur voor heel wat Ferrari’s maar persoonlijk vind ik geel echt lelijk bij de Enzo. En omdat de Enzo niet zo’n knappert is past een brave blauwe kleur imho beter.

Gelukkig verschillen smaklen, alhoewel ik op de weg toch 90% zilver en zwart zie *gaap*
@reistje: eigenlijk is Blu Pozzi de enige échte Ferrari kleur. Al is deze blauwe kleur volgens mij ook geen Blu Pozzi.
Snap niet wat mensen mooi vinden aan een blauwe Ferrari. Nee doe mij die gele maar, dat is een mooie kleur.
Haha geweldig, mijn beste kameraad heeft deze 2 vorige week ook gespot daar in monaco, heb precies dezelfde foto via de whattsapp gekregen :):)
@bofkont: wat een bofkont ben jij!
Blauw!
Vind dit model net zoals de Scuderia mooier in blauw. Beste kleur voor een Enzo ooit.
Hee leuk om mijn foto’s hier terug te zien haha :) Blauw staat m zoo goed
Moeilijke “keuze”! (Alsof er een keuze is…) Geel is aan de ene hand één van de originele (officiële) Ferrari kleuren, maar blauw staat deze beter naar mijn mening.
Blauw. Geel is voor bananen.
@berlinetta: En Lambo’s
Rood of geel mag dan typisch Ferrari zijn..
Blauw staat zoveel beter. Prachtig!
Leuk om mn spot zo te zien:) dat blauw metallic staat echt goddelijk op de Enzo
Blauw!!!! Rood en geel is heerlijk maar dat blauw is goddelijk, moet er vaker komen blauwe ferrari’s!
Ben zelf deze zomer ook in Monaco geweest :D echt een feest voor de auto spotter !!
http://1drv.ms/1zTmRhQ
De blauwe is voor meneer zelf en hij heeft de gele gekocht voor zijn vrouw
Ik heb deze spot ook gezien! ik zal kijken of ik de fotos kan uploaden die ik heb gemaakt. wat ik nog toe te voegen heb, is dat de blauwe is voorzien van een Capristo uitlaat! daar heb ik fotos van! erg gaaf gedaan. met het woord enzo uitgesneden in de ophangbeugel van de demper!
@hulliemam: het viel me indd op dat de blauwe andere uitlaat sierstukken had! Verder geen aandacht meer aan besteed, maar een Capristo systeem onder een Enzo klinkt wel errug lekker…
Geen van beiden, voor de helft van de waarde van één Enzo kies ik liever een andere mooie auto met karakter, een leuke 288GTO occasion bijvoorbeeld.

Ik geloof dat de Enzo absoluut een vreselijk goede wagen is en ik denk dat het ook best een imposante auto is, met name als je zo naar die brede achterkant kijkt, maar ‘mooi’ heb ik ‘m nooit kunnen vinden, als is ie in het blauw inderdaad vet.. (voor een Enzo dan haha) Wel erg mooie spot.
Heb ze ook gespot samen, (op 27-7)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).