Kies maar: Formule 1 op Imola of op Monza

Auteur: , 38 Reacties

F1-supremo Ecclestone vindt alles best, zolang er maar betaald wordt. Maar wat vinden jullie?

Kies maar: Formule 1 op Imola of op Monza

Uit de comments onder eerdere artikelen begrepen we dat Imola (waar jarenlang de Grand Prix van San Marino werd verreden) behoorlijk populair is onder F1-fans. De baan kent dan ook een rijke historie. Weliswaar met enkele inktzwarte bladzijden, maar het is een sfeervolle baan waar de tifosi altijd voor een surplus aan ambiance zorgen. Sinds de verbouwing van het circuit na het rampweekend in 1994 heeft het Autodromo Enzo e Dino Ferrari wel wat aan charme ingeboet, daar de baan een stuk minder snel is geworden.

Waarom we überhaupt over het circuit in Imola schrijven? Bernie Ecclestone heeft aangegeven dat hij het prima zou vinden als de Italiaanse Grand Prix verhuist van Monza naar Imola. De organisatie van de Grand Prix van Italië heeft namelijk moeite om de financiën rond te krijgen en dus wordt gekeken naar een geschikte vervanger. Wij houden zelf nogal van Monza, omdat het de laatste echte hogesnelheidsbaan op de kalender is én omdat vrijwel geen F1-circuit aan de baan nabij Milaan kan tippen.

Nu is Imola altijd een beter alternatief dan een sfeerloos alternatief in een land met een twijfelachtige interpretatie, maar we zijn vooral benieuwd hoe jij erover denkt. Laat maar horen!38 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Ik ga voor Imola
Zandvoort!
@dutchcarguy: blijven dromen
@dutchcarguy: dan toch liever een gp in België. Oh nee wacht ?
Ik ga voor de achtertuin van Ferrari: Monza.

“F1 must understand the importance of Ferrari”
@martinus: Imola heeft natuurlijk niets met Ferrari te maken? Voor de duidelijkheid Imola is de plaats. Het circuit heet: Autodromo Enzo e Dino Ferrari
Ik vind Imola een geweldige baan en zie hem graag weer op de kalender. Al mag monza van mij ook blijven.

Maar als ik moest kiezen toch maar Imola..
Een stratencircuit dwars door de oude stad van Rome, met veel bochten, rondje om t Colosseum en een kort recht stuk.
@rijnounsdoor: voor terreinwagens dan ofzo want als je denkt dat de Belgische wegen al van bedenkelijke kwaliteit zijn moet je daar eens rondrijden…
Imola
Ik zeg toch Monza. Waarom niet Imola gp van Europa. Ik val in slaap van Baku!
@fmgarcia: Dat zou iedereen wel willen. Jammer genoeg is daar geen geld voor.
Ik ook imola
Imola er bij ipv de race van dit weekend….
Beide is tegenwoordig een utopie. het zijn de ’90s niet meer. Imola als GP van Europa is niet eens zo slecht bedacht. Als ik moet kiezen toch Monza.
Beide een beetje een start stop baan. Racen van chicane naar chicane.
Maar goed.. Bij keuze tussen de twee, kies ik Monza. Veel meer een unieke baan dan Imola.
Al zou ik die wel graag terug zien in ruil voor een Tilke baan…
Imola alleen als de chicane rond Tamburello weer verdwijnt. Anders is Monza ook prima. Eigenlijk liefst beiden op de kalender en laten we, zeg es wat geks, Baku weer afvoeren.
Afwisselen 2 jaar imola 2 jaar monza, of beter beide. En alle races op melbourne, america en japan na terug halen maar wie ben ik….
Ik zou afwisselen zoals ze in Duitsland ook hebben gedaan?
Beide, ipv Baku. Laat een corrupte Azerbeidzjaan Monza maar opkopen ipv die aanfluiting van nu dat ze circuit durven te noemen.
Ik ga toch voor Imola, het is een meer technisch circuit met meer bochten waardoor er meer inhaalmogelijkheden ontstaan. Monza vind ik gewoon saai om naar te kijken
Zeker Imola, wat een gave baan is dat. In project cars een van mijn favorieten circuits. Monza heb ik weinig mee, behalve de mooie geschiedenis van het circuit
@patrick: Echt een van de moeilijkste qua remmen in Project cars vind ik.
Of beide?
Grand Prix van Italie op Monza, GP van San Marino op Imola. En GP van EUROPA ook ergens in Europa graag
Imola !!
Een wissel per jaar. Kan ook in andere landen.
Imola, veel mooiere flow dan Monza. Ook de hoogteverschillen zijn gaaf. Aqua Minerale is een van de mooiste bochtencombinaties die er is in mijn opinie.
Monza. Historie, snelheid, het podium, de tifosi, rammen over de chicanes, ferrari! Imola heeft ook chicanes en ferrari, maar vind ik wat meer een doorsnee circuit.
Monza, wat een baan. Was in racesims altijd een van m’n favorieten.
Doe maar Monza dan maar liever allebei.
Why not both? :P
Beide circuits zijn geweldig op hun eigen manier. Monza: de hoge snelheid op de rechte stukken. Imola: de Tamburello bocht. Monza op de kalender houden en het liefst Imola erbij als San Marino of European Grand Prix.
Gewoon Monza houden en Imola terug als de GP van San Marino
Why bot both? Paar van die sfeerloze nauwelijks bezochte races van de kalender..
Waarom niet om het jaar? Mooi compromis
Imola.
Beiden. Om het jaar wisselen. Zoals hierboven al is gezegd.
Zouden al die circuits buiten Europa tegenwoordig de wraak zijn van Bernie omdat zijn eigen Paul Ricard het aflegde tegen Magny Cours destijds?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).