Kies maar: Lamborghini Aventador of Pal-V

Auteur: , 32 Reacties

Voor beide auto's tel je pak 'em beet een half miljoen neer, ze zijn allebei aardig exclusief, maar de ene kan vliegen, en de andere niet (lang).

Pal-Ventador

Voor de Aventador betaal je ergens in de lagere regionen van de 400.000 euro, maar vink een paar opties aan of ga Ad Personam op je Italiaan en die 5 ton is zo bereikt. Het ding heeft 700 pk, vierwielaandrijving, een hoge wow-factor, is onweerstaanbaar voor golddiggers, maar pas wel op met het overhandigen van de sleutels aan de valet parker.

Met 1.000 verkochte exemplaren per jaar (coupe en roadster) is hij bovendien redelijk exclusief.

De Nederlandse Pal-V (Personal air and landing vehicle) waart al een stuk langer in autoland rond dan de Aventador, maar dan vooral als studiemodel. Met een dergelijk project moet je ook niet over één nacht ijs gaan natuurlijk. Twee jaar geleden beleefde het ding zijn maiden flight en onlangs maakten de bedenkers ervan bekend dat de Pal-V er dan toch echt gaat komen: de orderboeken gaan eind 2014 open, in 2016 moet de auto-vliegtuig-hybride geleverd worden.

Indien je hem goed goutilleerd bestelt ben je echter wel 5 ton(!) kwijt. Maar het mag wat kosten om al die filepaupers in hun 14% blik letterlijk en figuurlijk vanuit de hoogte hard uit te lachen.

Wij vragen ons af: is de nieuwe nummer 1 van onze lijst met getaway-cars geboren? Hang er een paar Hellfires en een .50-kanon aan en het antwoord is ondubbelzinnig ‘ja’. Dat het gewicht dan iets boven de origineel gespecificeerde 500 kg uit komt laten we maar even buiten beschouwing.
32 reacties

Pal-V One…. Gewoon omdat het kan :)
Lambo for sure
Liever nog een Bell Huey II Maar die staat er niet tussen.Blijft over de PAL-V
Die Audi mogen ze houden;)
Lambo.
Moest ik nog geen seconde over nadenken. Lambo.
Heb hoogtevrees doe maar de aventador
Aventedor
@supersim200: Aventador*
Zo’n Pal-V mag alleen maar landen en opstijgen vanaf een ‘echt’ vliegveld. Dat beperkt toch wel meer dan een klein beetje je mobiliteit. Het inrichten van een eigen veldje is onder de huidige regelgeving vrijwel onmogelijk (Oostwolde bewijst dat er nog wel ìets mogelijk is) dus in NL zal de Pal-V een weinig geziene gast worden.
@trs80: Het lijkt praktisch zo’n vliegauto, maar met alle haken en ogen die eraan vastzitten is het juist enorm onpraktisch.
@trs80: met de aventador mag je ook maar max.130 in NL.
Als je zoveel geld hebt, denk je niet aan regeltjes maar aan mogelijkheden.
Aventador, altijd.
Aventador
Uhm… Pfff waarom zo moeilijk
Doe mij dan toch maar de aventador. En mocht k in de file staan ga k wel genieten van interieur van de lambo.
Simpel, de Pal-V, veel exclusiever dan de Audi en bovendien van vaderlandse bodem.
Een mooi stukje creativiteit dat dus best beloond mag worden.
Zo’n pal-v is toch uber cool.
Lastig om een keuze te maken zo. Zo’n PAL-V kost je een half miljoen, en daar komt nog wat additionele kosten, want een gyrocopter heeft ook een kort landingsbaantje nodig. Uiteraard moet je beschikken over een vliegbrevet. Je moet dat landingsbaantje vervolgens ook nog laten keuren. Duur grapje als je het in je eentje moet bekostigen. Uiteindelijk zul je een landingsbaan leasen. Heh, bah.
Een Aventador, is een… Aventador.
Doe maar een PAL-V, het is Nederlands.
Deuts of Nederlands…….Moeilijk….Not…. Flying high!
Aventador want daar mag ik gelijk mee weg rijden
F12 Berlinetta natuurlijk!

In ieder geval niet de Pal V. Voor het zelfde geld koop je een leuk vliegtuigje en een leuke auto. En dan komt er nog bij dat je niet zomaar overal mag opstijgen/landen/vliegen blabla
Geen moeilijke keuze..
Hallo lambo!
Ik kies voor me kat, Lambo. Mijn kat heet lambo -,-
De Pal natuurlijk, I mean, come on, een vliegende auto is toch 100x gaver dan de zoveelste rapper/voetballers Lambo?!
Aventador natuurlijk
Een vliegende auto is ontiegelijk zinloos.
AVENTADOR!!
Tja, lastig hoor….. maar als ik dan toch moet kiezen de auto dan maar
Met die Aventador doe je tenminste een ding heel goed ipv twee dingen halfslachtig
Welkom terug @sirsmokalot!

Lamborghini natuurlijk.
Hier op dit blog zou ik voor de PAL gaan, maar wanneer nu de deurbel zou gaan met de aanbieding dan toch maar de lamborghini.
de pal-v haha, als je nou voor hotel de paris in monaco aankomt dan heb je tenminste iets echt speciaals dan de zoveelste lambo die daar al staat,.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).