Kijk hoe een Top Gear-host zijn motor over Isle of Man jaagt

Auteur: , 34 Reacties

Met 320 km/u op 2 wielen langs bomen en huizen scheren, dat zien we Clarkson nog niet doen... Voor Guy Martin, getipt als nieuwe TG-presentator, is dit echter gesneden koek.

Guy Martin baast op Isle of Man

Het komend weekend wordt de epische TT op het eiland Man gereden. Het jaarlijkse eilandrondje waar de mannen van de ubermannen worden gescheiden levert elk jaar vette onboard beelden op, zo ook nu. Guy Martin heeft naar verluid een leuke gig bij de BBC gescoord, maar hierdoor laat hij zich niet verleiden gas terug te nemen met zijn geprepareerde BMW S1000 RR. Kanonnen, wat gaat dat weer hard:

KLIK!

2 doden

Helaas waren er in het verleden meermalen doden te betreuren, en ook dit jaar zijn er al mensen gesneuveld. Franck Petricola (Frankrijk) betaalde woensdag de ultieme prijs, en ook de 60-jarge Charles Hughes, die als toeschouwer kwam, crashte dodelijk tijdens een crash die niet aan de TT gelieerd was.

Maar ja, ze stierven wel tijdens het doen wat zij het leukst vonden, en dat kan van maar weinig mensen gesteld worden. Meer TT-gekkgheid ziet u hier.34 reacties

Ik heb diepe, diepe bewondering voor iedereen die eraan meedoet, al rijden ze voor spek en bonen mee, één foute manoeuvre en ’t is gebeurd met de koopman.

Om het ironisch te brengen en niet cynisch : Laat Grosjean er eens gaan kijken samen met andere F1 coureurs.

Dit, dit is menens en de meeste sterven een roemloze dood.

Ik kan me alleen nog maar die man herinneren die een paar jaar geleden op topsnelheid een betonnen bushokje invloog, gewoon de ironie en het onmogelijke dat je een bushokje invliegt.
Uiteraard hartstikke dood.

Ow en ik durref het niet, zeg ik eerlijk !

Maar als ik zo’n video zie van een rondje Isle of Man, zit ik heel de tijd op het puntje van mijn stoel en roep ik aanwijzingen !!!!

Iedere gek he !
Het is dus geen Top Gear host. Een mogelijke, nog niet bevestigde, eventueel in de toekomst wellicht kans hebbende voor die positie… Zal wel iets met clickrate te maken hebben ;-).

Ik dacht namelijk dat we James May gingen zien, die op zijn CBR600 een complete lap van de Isle of Man gaat doen in een uurtje of 9.

Als we het dan toch over Top Gear en Isle of Man hebben: Jeremy Clarkson woont daar!
@gtwillem: James May heeft de isle of man al gedaan. Niet afgemaakt. Op een meccano zijspan fiets. Was een leuke aflevering van Toy Stories
F1, knap wat die coureurs doen
Le Mans, respect hoe ze het volhouden.
Maar Ilse of man, diep respect.. 3 dubbel rvs stalen ballen heb je hier voor nodig..
@Audiboy: rvs is daar niet geschikt voor, ceramische kloten moet je hebben. Lichter en minstens zo hard :p
Vorig jaar ben ik er naartoe geweest. Filmpjes kunnen de realiteit niet goed in beeld brengen want mijn hemel ze gaan echt als een kanonskogel zo hard. De sfeer is absoluut fantastisch en ik kan het iedereen aanraden die van puur en no non-sense racen houdt. Een slaperig eilandje wordt 2 weken lang echt op z’n kop gezet. Het publiek en de coureurs zijn allemaal erg excentriek en aardig en je kan er gewoon doorheen lopen want ze rekenen feitelijk niks extra voor een paddock pass. Je waant je echt in een andere decennium wat dat betreft.

OT: Guy Martin is altijd een held, alleen erg jammer dat hij er waarschijnlijk mee gaat stoppen. Mooi filmpje ook dit, voornamelijk lekker dicht langs de muurtjes en heggetjes.
@coenijn: vergeten te zeggen: wat ik vooral enorm bijzonder vond is het feit dat je gewoon in de berm kan zitten op 50 cm afstand van de motoren die met 320 kmh voorbij komen.
@coenijn: Vind Guy Martin een held en hij doet t geweldig op TV. Die ‘series’ waarin hij zn dingetjes doet zijn overigens ook vaak een goed geregisseerd. Waarin je ziet dat die gast zijn pogingen en doelen dus echt serieus neemt (incl training etc).

Hoe deze gast ook over elke bocht (op Man) kan vertellen hoe hij ze heeft geprobeerd om er om er iets sneller door te komen.

Hopen dat ie dit jaar er eentje kan winnen; hij heeft er zo vaak zo dichtbij gezeten. Ik gun t m, maar als t m niet lukt: dat is ook sport.

Op wiki kan ik overigens niet vinden of BMW m ook een supersport levert (600cc), scheelt toch weer 2 races waarin ie kan winnen en hij was vaak net zo competaties op de supersports.
@gregorius: Hij doet het inderdaad goed op tv, wel met ondertiteling graag ;)
Kan me niet voorstellen dat mensen crashen het leukst vinden.
@purepet9000: Motorcrashes zijn te gek .. mits niemand gewond raakt en de coureur gewoon terugrent naar z’n motor en verder race’t :) Anders is het gewoon vreselijk en iedereen die plezier beleeft aan de pijn van een ander dient z’n pilletjes niet vergeten vanavond !
Beetje een Telegraaf titel hé, hebben jullie niet nodig. En zeker niet bij zo’n gaaf onderwerp als de TT Isle of Man.
Ongelooflijk !
Zal niet de eerste keer zijn dat hij op die moto zit en deze rit maakt.
Toch wrees ik ervoor dat hij niet in zijn bed zal sterven …
Ja ja .. Ubermannen .. Topgear presentatoren associeer ik zonder uitzondering met pompeuze oma’s ..
DAMN IT AB! Ik kan nog steeds geen filmpjes bekijken die op een gelinkte pagina staan (terwijl dat een tijdje terug nooit een probleem was).
Voor degenen die dit fenomeen kunnen waarderen is deze docu een aanrader: http://www.imdb.com/title/tt1698010/. TT3D Closer to the Edge, waarin een grote rol is weggelegd voor Guy Martin.
@stradale888: Of de docu ‘Road’, over de Dunlop broers, senior (Joey en Robert) en junior (Michael en William).
Hele andere groene hel. Respect.
Pppff, krijg er gewoon de kriebels van om naar te kijken.
Ik wacht al m’n hele halve leven om eens live te gaan kijken. Komend jaar komt het er hopelijk van.
No man! Dit is niet gezond! In eerste instantie zou ik denken dat dit versneld is, maar dit is echt ziek!! Respect…
Mijn favoriete moment: Mark Higgins die op fenomenale wijze zijn subaru op de weg houdt.
https://www.youtube.com/watch?v=9jSYiU-JdRw
Wat typerend is: de laconieke manier waarop beide heren hun near-death experience weglachen direct na het akkefietje.
echt bizar zo hard dat dat gaat

tijdje terug nog closer to the edge zitten kijken dat is echt een aanrader
Haasje over
Geweldig stukje om te kijken… Heel wat meer spanning dan dat de Formule 1 heeft, heel wat meer…
Ik zou op een motor al 7 kleuren schijten als ik 300kmh rechtdoor rijd
@mrrallycross:
Ach, snelheid went snel hoor.
Bijkomend voordeel met zulke snelheden is dat, als je op je plaat gaat je geen pijn zal hebben.

Dat de hulpverleners een paar dagen nodig hebben om al je stoffelijke resten bij elkaar te zoeken is dan weer jammer voor hun.
@mrrallycross: ik had een gsxr750. De eerste maand dat ik hem Had Was ik doodsbang elke keer dat ik opstapte. En toen ik eenmaal gewend Was reed ik gewoon standaard 200. Simpel omdat hij er na een keer knipperen al op zat. Mijn top Was 270 op dat ding. En heel eerlijk deed het mij niks. Snelheid went zoals jrk68 al zegt. Maar je hoeft maar een steen op de rijbaan tegen te komen en je bent hartstikke dood.
@rolov:
Daarom en alleen al daarom nooit een motorfiets voor mij, ik ben het prototype van een orgaandonor !
@desjonnies: ja ik ben nu weer op zoek naar een motor maar het wordt geen racemotor. Dat soort gekkigheid Is leuk maar als je er later over nadenkt wat ik gedaan heb op dat ding Was het gewoon een deadwish.
@rolov: heerlijk lijkt me dat .. Nummerplaat dubbelvouwen en vroeg in de ochtend knallen over de snelweg .. Ben altijd een soort van jaloers als ik die lui zie scheuren ..
@rolov: daarom heb ik destijds een Guzzi V50 gekocht. 48pk (als je hem goed afgesteld krijgt) en toch eigenlijk best vinnig van 0 tot 80 ofzo. Verder leuk sturen maar geen geschifte snelheden.
Ik ben volop bezig met me klaar te maken voor deze TT. Het moeilijkste is het circuit volledig leren kennen en waar welke oneffenheden zitten in het wegdek. Het zit ook in geen enkele arcade racer, wat het nog moeilijker maakt dit te oefenen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).