Kijk hoe vijf Aston Martin One-77’s op Spa losgaan

Auteur: , 22 Reacties

Tijd voor een Astin Martin One-77 Appreciation Topic, onder begeleiding van een filmpje waarin vijf exemplaren het race-asfalt in de Ardennen toucheren.

De beelden komen van een Aston Martin-dagje op Spa Franchorchamps. Er kwamen liefst vijf One-7’s opdagen, wat best veel is, aangezien de totale oplage 77 stuks beslaat. En al die One-77’s lieten hun twaalfcilinder meermaals brullen op het circuit.

Hoe zat het ook alweer met de specs? Wel, een 7.3 V12 van meer dan 700 pk, een gewicht van rond de 1.500 kg, een 0-100-tijd van 3,5 seconden en een topsnelheid van meer dan 320 km/u. Astons Martins vlaggenschip werd voor het eerst voorgesteld in 2009, om een jaar later in productie te gaan. In 2012 was de volledige oplage van 77 stuks al uitverkocht. Moet in Gaydon toch een fijn gevoel hebben gegeven, aangezien het om auto’s á 1,5 miljoen euro gaat.

Maar u kwam hier om de One-77 in vijfvoud in actie te zien. Filmpje van dit spektakel hier beneden. Oh, en mocht u dit pronkstuk van de Britten aan uw verzameling willen toevoegen: er staat er een te koop in Dubai voor €1,26 mio.




22 reacties

1,5 miljoen euro voor 3,5sec naar de 100km/u. Belachelijk gewoon.
mrcarfreak via iPad app
@pjp911: ja want het gaat allemaal om die 0-100 tijd he…
@mrcarfreak: Om wat gaat het dan wel? Dus jij wil 1,5 miljoen euro betalen voor een gepimpte vanquish?
@pjp911: ja,als die zo een meesterwerk is als de One-77 wel
@pjp911: wat de prijs van een auto ook is er kan altijd wel iets kapot gaan. Als er een renault clio niet start vind je dat nergens terug. Maar ja bij zo exclusieve auto nu eenmaal wel. Maar dat maakt het nog geen troep.
@pjp911:
Ik zou het wel willen maar helaas, ik kan het niet..
@pjp911: Ja de prijs/sprint-verhouding is ver te zoeken hier…
@pjp911: ja, want de Audi van mijn buurman doet dat natuurlijk sneller…..
@marussia: Nee, maar die kost ook geen 1,5 miljoen euro hé…
@pjp911: gtr kost dat ook niet. ;)
@pjp911: Volgens mij snap jij het niet helemaal. Exclusiviteit kost nu eenmaal geld. Probeer maar eens een Ferrari F40 op de kop te tikken voor eenzelfde bedrag. Succes daarmee oh en bedenk dan ook dat deze een sprinttijd van 0 naar 100 heeft van 3,8 seconden.
Jij kan het belachelijk vinden maar er zijn genoeg mensen die het er blijkbaar wel voor over hebben.
@pjp911: je kan met een kitcar van 15-20.000 euro ook binnen 3.5s naar 100. Waarom dan een Lamborghini, Ferrari of Porsche kopen?
Wat klinkt dat ding toch heerlijk!
Prestaties zijn bij dit soort automobielen irrelevant. 0-100 tijden zijn leuk om aan de bar op te scheppen met je gechipte Corsa tegen je matties. Bij deze kuntswerken hoeven de prestaties ‘sufficient’ te zijn.
Lekkah!
Was ooit een chique merk dat Aston Martin, toen ze nog zo’n keer of drie per jaar failliet dreigden te gaan; raceten terwijl ze het eigenlijk niet konden betalen, met dit vehikel lijkt het wel alsof ze in de dikbil koehandel zitten.
Goddank dat ze er maar 77 gebouwd hebben.
Los gaan? Drie keer langs komen rollen in de twee traagste bochten van heel Spa
via Android app
Niet echt onder de indruk helaas…
Fijn dat de meesten niet de kralenzitting uit dat villa d Este model hebben, dat kan sinds 1985 namelijk echt niet meer. Doe mij de wijnrode links in de garage maar.
Die blauwe is mooi!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).