Kijk mee met Nico Rosberg en de AMG ONE-configurator

Auteur: , 11 Reacties

Krijgen we gelijk een mooi beeld van de verschillende kleurtinten op de hypercar.

Nico Rosberg in een Project One

Begin dit jaar was er even weinig te melden over de eerste hypercar van Mercedes-AMG. Na de onthulling in 2017 werd alles aan onze verbeelding overgelaten, behalve wat basisspecificaties en de styling. Nu sijpelt de hypercar langzaam het web op, in kleine stukjes informatie waarbij de basis voor hypercars vastgesteld wordt. Alleen als er specs of snelheidsclaims worden gemaakt hebben wij daar wat aan, want de voor de koper relevante informatie is er al. En als potentiële koper heb je er niks aan: de prijs is 2,3 miljoen euro en mocht je dat hebben: de limiet van 275 units is al bereikt.

Die 275 eigenaren zijn de crème-de-la-crème van de autowereld, wereldkampioenen van Mercedes, mensen met een gevuld banksaldo. Of beide: zowel Lewis Hamilton als Nico Rosberg mogen een exemplaar van de hypercar, vanaf nu genoemd onder zijn officiële naam AMG ONE, bestellen. Goed nieuws: Nico Rosberg heeft besloten het gat in zijn leven na het verlaten van F1, op te vullen met vloggen.

Daardoor kunnen wij een mooi kijkje krijgen in het bestelproces van de AMG ONE. We hebben de auto bijvoorbeeld nog maar in twee gedaantes gezien: Iridiumzilver en camouflagepyjama. AMG heeft een paar gave nieuwe kleuren in hun arsenaal sinds de GT-serie, zoals Green Hell Magno, de lanceerkleur voor de GT R, of Solar Beam Yellow, de lanceerkleur voor de GT S. Die vinden hun weg op de AMG ONE, net als de rest van de Designokleuren zoals Hyacintrood:

AMG One

De renders voor de configurator laten de kleuren natuurlijk minder goed zien dan ‘in het eggie’, maar je krijgt een idee. Voor de rest van de kleuren, gepresenteerd door Nico’s vrouwelijke wederhelft Vivian, check de video hierboven op ongeveer 10 minuten en 14 seconden. Nico deed zelf een gokje over de acceleratietijd: 0 naar 100 km/u in 2,2 seconden. AMG heeft dat momenteel ontkend noch bevestigd, maar dat is een vrij reële gok. ‘Ringtijden worden gespeculeerd op krankzinnig snelle tijden, hoeveel er van waar is krijgen we zo snel mogelijk te horen.

Met dank aan @reggie-boy_rood voor de tip!11 reacties

Wat een gave wagen. Solar beam is erg mooi denk ik
Doe mij maar zo’n One in Hellgroen💚
Tjemig, wat een saaie kerel. En dan ook nog zo’n vrouw erbij die alleen maar aan shoppen (lijkt) te kunnen denken.

Auto is wel gaaf, dichter bij een F1 auto kun je qua techniek niet komen met een straatauto, maar de vormgeving is wel erg ‘standaard’ wat mij betreft. Geen verrassende of heel gewaagde elementen. Neen, doet u mij maar de Valkerie.
@dizono: ik vind hem qua persoon eigenlijk wel tof. Tuurlijk een beetje verwend, maar dat doet geld met je. Ik vind hem meer down-to-earth dan bijvoorbeeld Shmee. En die vrouw, ja, als ze maar een leuk koppel zijn, hè? ;)
@dizono: volgens mij stak ze de draak met dat beeld door zoiets te zeggen…ze is zelf ondernemer en niet een gold diggende dame die alleen maar kan shoppen.
@maartenoosterbaan: Ja, ze heeft een ijssalon op Mallorca of Ibiza hoorde ik Nico eens zeggen. Geen idee wat ze verder nog doet.
@dizono: Och. Af en toe best wel humor. Vond de titel van z’n vrouw wel grappig: ‘Vivian – CEO of Rosberg Family’.
Filmpje gisteren al gezien..
Vond z’n vrouw inderdaad juist wel grappig, maar Jezus wat is die Nico een saai figuur. Had Bernie toch maar mooi gelijk in.

Verder: leuk dat Nico’s social media volk heeft besloten dat zo’n filmpje meer dan 10 minuten moet duren ivm de YouTube money, maar dan krijg je dus dit soort saaie meuk waarbij het de laatste 1,5 minuut ofzo gaat over de One..
👍🏼👍🏼
Mooie auto, met een lelijke opgeplakte Ipad.
Oei, weer zo’n vloggertje met teveel geld. Hopelijk kan hij een beetje sturen zodat de ONE de eerste maand al niet in puinpoeier ligt…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).