Kijk nou, het is de Mercedes-AMG CLA 45

Auteur: , 26 Reacties

En nu verschijnt de heetste CLA vroegtijdig op je beeldscherm.

Kijk nou, het is de Mercedes-AMG CLA 45

Aan de hand van spyshots en de eerste informatie weten we dat er een Mercedes-AMG A 45 (S) en een CLA 45 (S) onderweg zijn. Een onthulling is er tot op heden nog niet geweest, maar een lek brengt in elk geval de CLA 45 voor het eerst in beeld.

Een lezer van Auto Bild ontdekte deze foto in de Duitse configurator van de CLA 35. Door een technische fout verscheen een nog niet gepubliceerde foto van de CLA 45 in de configurator. Dit gebeurde op het moment dat de lezer meer informatie wilde weten over het AMG Night Package van de CLA 35.

Gelukkig voor Mercedes is slechts één foto vroegtijdig naar buiten gekomen. Meer foto’s en technische specificaties zijn vooralsnog niet officieel bekend. De verwachting is dat de 45-modellen kanonnen van jewelste gaan worden. Voor het eerst komt er ook een S-model met de 45-serie. Men gokt op zo’n 420 pk voor zo’n 45 S-variant wat natuurlijk geniaal is in het geval van een A-klasse hot hatch of deze relatief compacte CLA Coupé. Minder geniaal zal het prijskaartje worden van de twee AMG’s.

De verschillen tussen een 35 en een 45 lijken niet heel groot te woorden. De bumperpartij komt sterk overeen met de CLA 35. Wel anders zijn de vier uitlaten in vergelijking met de twee uitlaten van de CLA 35. Het is te hopen dat Mercedes-AMG wel goed heeft gekeken naar de rijeigenschappen. De A 35 voelde wat softie aan voor een AMG, de 45 moet dat gaan goedmaken. Niets rest ons te wachten op de officiële onthulling van 45-serie. Wij zijn er klaar voor!26 reacties

Wat zijn autofabrikanten toch dom dat ze altijd dit soort foto’s van nog uit te komen modellen laten slingeren. Wonderbaarlijk dat ze nog auto’s kunnen maken.
@e88125i: Dit gebeurt altijd een paar dagen van tevoren, zodat de pers precies op het moment van het vrijgeven van het media-embargo hun artikelen inclusief foto’s kunnen plaatsen.
@e88125i: ik geloof eerlijk gezegd niet dat dit ‘per ongeluk gebeurt’. Het is wel fijn om alvast even de aandacht te krijgen een paar dagen/weken voor de lancering. Werkt lekker mee aan het creëeren van een hype
@jeroen13: En de media zelf draagt ook bij aan die hype door altijd maar te berichten dat de foto’s ‘gelekt’ zijn.
@jeroen13: Het is echt lastig om dat waterdicht te krijgen. Precies de reden waarom bijvoorbeeld 9/11 geen inside job was: dat was al lang gelekt. Mensen zijn geen goden, ze zijn slordig.
@e88125i: zij willen dat men al gaan bestellen
@e88125i: hahah is dat een grapje van je, want foto’s lekken doet de fabrikant stiekem gewoon zelf hoor, ooit eens gehoord hoe een hype werkt?
SMS 1049 en maak kans op de CLA 45 AMG!
Mag wat mij betreft wel een keer gezegd worden, wat een plaatje is de cla in de juiste uitvoering.
@aarsgewei: ja ik vind de standaard cla eigenlijk helemaal niks, maar zo vind ik hem wel heel mooi!
@aarsgewei: niet echt, neen.
Meh, nog altijd een lelijk tokkieding
@toyotafortuner: tokkies hebben geen geld voor een AMG.
@ontploffer: locaties Amsterdam-West, Oud Zuid, vertellen mij toch wat anders.
@ontploffer: Jawel. Ze kopen de autos met 7, en rijden er elk één dag per week mee rond.
@sntial: In andere culturen is status heel belangrijk. Daar hoort het rijden van een dikke auto dan ook bij. Er worden in sommige gevallen gewoon leningen afgesloten om zo’n auto te kunnen rijden.
@ontploffer: nouuuuu
Weeral de schuld aan de stagiair geven zeker?🤔
Nu op je beeldscherm en over een korte tijd te vinden in de Schilderswijk en Kanaleneiland.
@viezefreddyw: Huurauto van het bedrijf van m’n neef. Het zal wel weer een halal constructie zijn om rentevrij een AMG te huren.
Hey prijskaartje zal niet veel mis mee zijn, tot hij op Nederlands kenteken moet komen.
De “AMG” 35 is ook gewoon een gepeperde burgerbak en geen circuittijger. Het label schept verwachtingen die niet bij de positionering horen.

Naar mijn mening beter ook. Niks mis met een auto die voor dagelijks gebruik lekker comfortabel is maar wel een flinke motor heeft. Ook in semi-comfort trim gaan moderne wagens nog harder door de bocht dan 95% van de klandizie lief is.
Snelle taxi hoor
Ik vond die CLA in eerste instantie niks, maar dit ziet er eigenlijk wel een stuk beter uit. Ben benieuwd hoe de A sedan en CLA er in het echt uit zien. Ben er nog steeds niet over uit welke nou mooier is.

Wat betreft de CLA 45, dit zal echt een kanon zijn, maar voor NL ook veel te duur. Ik zou eerder voor een 35 gaan. Niet alleen een stuk goedkoper, maar lijkt me ook wat comfortabeler voor elke dag. Bovendien heeft die 2 uitlaten ipv 4. Geen enkele auto is in mijn ogen ooit mooier geworden van 4 uitlaten (een enkele supercar daargelaten).
Nu nog de estate, het nieuwe 4wd systeem zal hem dan uniek maken in zn soort.
Zal me vast te duur zijn…
Leuke wagen absoluut, maar de prijs is ongetwijfeld van de zotte, zal wel net zoiets zijn als de Porsche Cayman, 4 cilinders voor om en nabij een ton..🙈

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).