Komt dat zien! Dit wordt de langzaamste Porsche-race ooit

Auteur: , 9 Reacties

Over drie weken lachen ze zich op Laguna Seca de ballen uit de broek.

Komt dat zien! Dit wordt de langzaamste Porsche-race ooit

Af en toe moet je je overgeven aan de waanzinnige ideeën die er in je hoofd rondspoken en ze simpelweg uitvoeren. Dit hebben de organisatoren van de zesde editie van de Amerikaanse Porsche Rennsport Reunion ongetwijfeld gedaan. Aan het eind van deze maand zullen zij het startsignaal geven van de allereerste officiële Porsche Tractorrace op aarde.

De tractorrace wordt in twee instanties verreden onder de Californische zon op Laguna Seca. Zowel op zaterdag 29 september als zondag 30 september zullen een reeks bekende personen en volwaardige coureurs op de legendarische baan strijden om de zege. Wie denkt dat de deelnemers de wedstrijd niet serieus nemen, hebben het bij het verkeerde eind. Zo laat één van de coureurs het volgende weten:

“We are race car drivers, so there is always going to be that competitive spirit to win, whether it’s behind the wheel of a 1,000 horsepower Porsche 917/30 or a Porsche tractor pumping out an impressive 14 horsepower. We’ll see who is laughing when I cross the finish line first and go down in the annals of Porsche history as the first-ever tractor race winner!”

Afgezien van de bekendheden en coureurs die aan de wedstrijd zullen deelnemen, kunnen liefhebbers zich eveneens inschrijven voor het hilarische schouwspel. Wie 550 dollar overmaakt naar de organisatie, ziet zijn Porsche dat weekend mogelijk eveneens aan de start van de race verschijnen. De organisatie doet niet moeilijk over het soort tractor dat je meeneemt. Volgens hen komen ieder van de 125.000 exemplaren die tussen 1956 en 1963 zijn gebouwd in aanmerking voor een deelname.

Komt dat zien! Dit wordt de langzaamste Porsche-race ooit

Reken overigens niet op een urenlange strijd tussen tientallen trage tractoren. Nee, de organisatie verwacht dat de wedstrijd ongeveer een kwartier in beslag neemt. Hebben we dan te maken met een sprintrace van twee ronden over het circuit? Nee, ook dat is niet het geval. De wedstrijd begint met een fysieke sprint van de coureurs, zoals ze dat vroeger ook bij de 24 uur van Le Mans deden. Daarna moeten ze de tractor aan proberen te slingeren. Wanneer dit is gelukt, rest ze niets anders dan vier bochten te trotseren. Logisch, want na de vijfde bocht gaat het circuit steil omhoog en gaan ze tractoren nóg trager.

Komt dat zien! Dit wordt de langzaamste Porsche-race ooit9 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Hahaha wat een episch idee! Wel ontzettend jammer dat ze de corkscrew niet nemen ;).
Dat de beste atleet moge winnen!
We zullen lachen doar, als Duutse boer’n mit kiespien als de spannende trekkers ’t nie trekk’n…
Da’s mien merk!!!
Ik heb anders mijn zwagers Twentse vader van het weekend nog horen claimen dat op de plaatselijke trekkershow spontaan een dragrace uitbrak toen twee Porsche trekkers naast elkaar kwamen te staan op een show. Ok, wellicht iets minder officieel dan :D
Als ze de vereiste van bouwjaar 1956-1963 laten vervallen, kunnen de Cayenne en Macan diesels ook meedoen 😂
Voor wie mee wil doen: er staat er eentje bij de geitenboerderij in het Amsterdamse Bos. Heeft wel wat TLC nodig…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).