Koop de auto van een rockster voor weinig, in Maastricht

Auteur: , 12 Reacties

Geen verdronken Rolls-Royce of een in de prak gereden Ferrari, maar een heuse Austin.

Koop de auto van een rockster in Maastricht, voor weinig!

And I’ve been waiting for this moment, for all my life…” zongen ze in Maastricht in koor. Ja, lieve mensen, de komende dagen zullen ook de minder welvarende fans van Phil Collins een bijzonder stuk geschiedenis uit het leven van de Britse rockzanger- en drummer op de kop kunnen tikken. Tijdens de 26ste editie van het in Maastricht georganiseerde InterClassics zal veilinghuis Coys namelijk de Austin A35 van de ex-frontman van Genesis onder de hamer plaatsen.

Hoewel het veilinghuis via meerdere bronnen heeft kunnen bevestigen dat het hier inderdaad gaat om een auto die ooit in het bezit is geweest van Phil Collins, specificeert Coys niet precies wanneer de Austin bij de zanger voor de deur stond. De uitzonderlijk kleine sedan kwam ter wereld in 1956, vijf jaar nadat Collins geboren werd. Hierom is het bijvoorbeeld goed mogelijk dat Phil in zijn jeugd de nodige kilometers heeft gemaakt met een tweedehandsje. Dat gezegd hebbende heeft Daniel Gillen, Phil’s tourmanager, tegenover Coys kunnen bevestigen dat de auto van Phil is geweest. Zodoende bestaat de kans dat de trommelmeester zich in zijn meest succesvolle jaren, de jaren ’80 en ’90, heeft laten verleiden om een van zijn jeugdhelden aan te schaffen.

Hoe de vork precies in de steel zit, zal de volgende eigenaar ongetwijfeld uitvinden na aanschaf. Bij de slechts 35 pk sterke A35 krijgt de koper namelijk allerlei documenten waarin de geschiedenis van deze mincepie uitgebreid wordt verteld. Geïnteresseerden hoeven niet diep in de buidel te tasten voor dit stuk erfgoed. Coys verwacht namelijk dat het apparaat geveild zal worden voor een bedrag tussen de 7.000 en 10.000 euro.

Koop de auto van een rockster in Maastricht, voor weinig!12 reacties

Je schreef toch auto, ik zie niets.
Rolkooi er in en naar Goodwood ermee !
Eigenlijk ben ik ook dom ook dat ik mijn talent, het uit de duim zuigen van verhalen, gebruik voor het schrijven van reacties op Autoblog…

Terwijl ik er makkelijk geld mee zou kunnen maken door mooieverhalenbijauto’sverteller te worden…

Waarom heeft het veilinghuis niet aan de manager van Phil Collins een foto gevraagd van Phil met zijn Austin? Die zal hij heus nog wel ergens hebben. Of ander bewijs. Dit doet me een beetje denken aan de Daimler die op Marktplaats staat met in het verkooppraatje de zin dat ‘het schijnt dat deze auto ooit van Pim Fortuyn is geweest’.
De wagen schreeuwt Take Me Home…
@toyotafortuner: ik zou eerder zeggen “driving the last Spike”
@rhellema: hopelijk is het lot van de Austin na de veiling niet Going Back naar het veilinghuis.
Ik dacht dat het ging over Mike Tyson..

..duidelijk te vaak naar The Hangover gekeken.
Carbidge run misschien?
@alpinafanb10: Driedubbele cultuurbarbaar… Geen eerbied voor de muziek van ome Phil, een klassieke auto expres in de puinpoeier willen rijden, en dan het belangrijkste: dat mag natuurlijk alleen als je weet hoe je de naam van die race goed weet te spellen…
@potver7: je hebt gelijk Carbagerun Ieder zijn smaak toch?
De voorloper van de MINI..met dezelfde A series motor overigens.
De door het veilinghuis genoemde prijs is zo ongeveer de marktprijs voor een A35.
Enorm leuke karretjes.
Ik zou me niet kunnen bedwingen er een dikke 1275cc in te leggen en wat aan de ophanging te doen. Reuzendoders zijn het op Goodwood.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).