Koop de BMW 633 CSi van ABBA

Auteur: , 22 Reacties

Even opletten jeugdige lezers, hier komt een stukje geschiedenisles.

De Zweedse formatie ABBA is een popgroep die van 1972 tot 1982 de wereld veroverde met hits als Waterloo, Dancing Queen, Mamma Mia, Gimme Gimme Gimme (a man after midnight) en andere dingen waar je van je ouders naar moest luisteren in de auto op weg naar de camping in Zuid-Frankrijk. Het is echter ook één van de best verkopende bands ever ooit in the world met meer dan 370 miljoen verkochte platen totaal. Hopla. De naam ABBA was afkomstig van de voornamen van de bandleden: Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid. De twee dames, verantwoordelijk voor de A’s in ABBA, zullen waarschijnlijk in papieren vorm bij je vader op zijn slaapkamer hebben gehangen. Met een beetje pech zijn ze onderdeel geweest van gedachtes waar jij niet van wil weten. Genoeg over ABBA? Ok, genoeg over ABBA.

Behalve dan dat we het nog even moeten hebben over hun wagenpark. In 1977, het hoogtepunt van ABBA’s succes, werden er namelijk Europese tours gedaan per bus. Maar als je als bandlid even weg wilde van de rest, wilde je niet afhankelijk zijn van die bus. En dus was er ook een auto nodig die de bandleden konden gebruiken om een avondje de kroeg in te gaan, een frietje te halen of een schatje in een ander stadje te bezoeken.

Zie daar het nut voor de BMW 633 CSi. In Polaris Silver (060) uitgevoerd, met zwart leder en TRX wielen. De Zweedse registratiepapieren zijn nog bij de auto, ondertekend door Björn Ulvaeus. De 3.2 zes-in-lijn was destijds goed voor een kleine 200 pk en gekoppeld aan een handgeschakelde bak met vier versnellingen. Een 0-100 deed je in iets minder dan acht seconden, rap voor die tijd.

Je kan de auto bemachtigen tijdens een veiling komende woensdag in Parijs. De verwachting is dat de auto tussen de €25.000 en €35.000 op gaat leveren. Maar als er toevallig twee gekkies zitten die hun billen op hetzelfde zwarte leer als hun jeugdidolen willen kunnen plaatsen, kan dat bedrag zomaar oplopen tot ongekende hoogtes. We zullen zien!22 reacties

@CasperH: De fotootjes doen het niet op de laptop, alsook niet op de gsm…
@cossiekiller: thanks, we zijn er mee bezig, probleempje op de server.
Die groep had dus eigenlijk even goed BAAB of BABA kunnen heten?
@cossiekiller:

Of de Dolly dots, je kunt een band in principe de naam geven die je zelf wilt
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Zo is ie toch wel heel fraai. Vind de 635CSi ook mooi maar zo zonder spoilers etc is het toch wel een clean ding. Ziet er ook nog goed uit!
Mooi ding. Wat een leven moeten die gasten hebben gehad…
@dutchdriftking: Mamma Mia; Money, Money, Money; Gimme! Gimme! Gimme!; The Winner Takes it All.
Prachtige wagen, dat blijf ik het vinden. Geen poespas, gekke dingen, grote velgen, spoilers of wat dan ook.
Zo. In originele staat is dit gewoon een pareltje.
Wat heeft ie gelopen?
@thomasthomas: zo te zien staat er 201 dkm op de teller.
Prachtding, ook mede door de centrale, dubbele uitlaat met de pijpjes naar beneden (arme kevertjes)
Ik weet niet hoe jij in de auto zit, @casperh, maar met de billen op het leer lijkt me in deze auto best onhandig rijden :-)
Tjonge jonge wat lelijk tov een later model, de 1e zijn bij karmann gemaakt, heel slecht als deze er ook vandaan komt, niet kopen
Als hij van Agneta was geweest….
Volgende week een special over het fenomeen dat ‘TRX’ heet graag 😊
@pallas: en dan ook met wat prijzen als je die dingen nú moet kopen… 😫
@406_v6: De mijne kopen?
Ik zie er geen TRX velgen onder zitten

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).