Koop de dikke ex van Jos Verstappen

Auteur: , 41 Reacties

Het credo van Jos ("gewoen ghâs ghievâh") geldt immers ook op de openbare weg!

Even leek het een gewone zaterdag te worden, totdat deze vette Audi RS6 op je digitale deurmat plofte. Het gaat niet om zomaar een rappe Audi en wel om twee redenen. Ten eerste is het de ex van Jos Verstappen. The Boss kon zelf een heel aardig potje sturen, maar bleek een geweldige mentor te zijn voor protegé Max. Verdikkeme, nu hebben we Zijn Naam toch genoemd.

Je hebt echter nog een reden van ons te goed en die heeft te maken met ABT. De tuner gaf deze RS6 100 extra pk’s, waarmee de sedan uitkomt op een fijne 550 stuks. Overigens was de standaard RS6 al sterker dan de toenmalige BMW M5 (E39) en Mercedes E55 AMG. Van de RS6 (C5) bestond trouwens ook nog een Plus-versie met 480 pk.

In standaardtrim vlamde de RS6 naar 100 km/u in 4,6 tellen. Deze ex van Jos doet daar dus nog een flinke schep bovenop. Verder is de gehele onderhoudshistorie van de Audi aanwezig, kreeg de RS6 recent nieuwe banden, schijven en remmen (à 12.000 euro) en werd de distributie onder handen genomen. Op de teller staan slechts 171.000 kilometers en je kunt zeggen dat pa en zoon Verstappen er menigmaal in hebben gezeten.

De prijs? Voor 19.950 euro koop jij deze toekomstige klassieker met serieuze power onder de kap. Voor de oplettende lezer: deze RS6 heeft inderdaad al eens eerder te koop gestaan. Check het artikel hier.41 reacties

Is de rechter voorportier ooit gespoten? Op de laatste foto lijkt het als of de tint iets afwijkt. Wat een lelijk interieur heeft deze?
@rufctr01: en het voorscherm
@rufctr01: Ja van die oranje oplichtende tjernobiel displays omringt door kilos hard plastic. Het visitekaartje van elk Audi interieur uit die tijd. Als je daar twintigduizend euro voor neerlegt ben je niet goed wijs. ;)
@rufctr01: Ik dacht dat het rechter achterportier niet klopte
@rufctr01: Yup duidelijk bij gespoten.
@rufctr01: niet alleen op de laatste foto…
@rufctr01: yes! Ik heb de auto een keer getaxeerd op mijn werk! Rechtervoorscherm en passasiersdeur is gespoten. Belachelijke prijs btw
@jellemk2: welke waarde taxeerde jij
@wildbeest: volgens mij zo rond de 400um
Heeft ie ook met deze zijn ex omver gereden, of was dat een andere?
@nicolasr: Dat was een V10 versie meen ik. Zij kon zeker harder lopen ;)
@nicolasr: Dat van een C6 RS6 Avant (die met V10) als ik me dat nog goed kan herinneren. Sowieso begrijp ik het niet dat je een auto zou willen als een van de vorige eigenaars zo’n ontzettende kamper is. Al is het idee dat Max hier regelmatig op de achterbank heeft gezeten natuurlijk wel heel tof.
@nicolasr: Dat van een C6 RS6 Avant (die met V10) als ik me dat nog goed kan herinneren. Sowieso begrijp ik het niet dat je een auto zou willen als een van de vorige eigenaars zo’n ontzettende kamper is. Al is het idee dat Max hier regelmatig op de achterbank heeft gezeten natuurlijk wel heel tof.
Is wel slecht gespoten na de schade..
Jammer dat het een automaat is .
Vind het persoonlijk geen mooie auto. Zou de motor wel willen hebben
@blaze3027: is nooit gemaakt met handbak
12000 euro onderhoud op een bedrag van 19.950 auwww..
€12k voor banden, schijven en remmen. Duur geintje. €20k voor de auto lijkt me dan een goede deal
@allesmetturbo: ik vind audi’s, bmw’s en mercedessen prachtige auto’s maar als ik zulke bedragen zou moeten betalen voor onderhoud, dan is de lol er volgens mij redelijk snel af. Dan zijn het echte hobbyautos ( want hobbies kosten nou eenmaal veel geld)
@maferick74: maak je maar geen zorgen hoor, een gewone Audi, bmw of mercedes is prima te betalen wat onderhoud betreft.
Als het de ex van Jos is, zal die wel flink toegetakeld zijn.
Het bewijs dat een V8 met twee turbo’s goed kan klinken. Brute auto’s waren dit met de door Cosworth getunede motoren.

Op zicg een mooi exemplaar. Jammer van de donker gespoten velgen (wlke ook een maatje te klein lijken te zijn, maar dat terzijde). Het interieur is dan wel helemaal goed uitgekozen door Ons Jos. Dat ammarettobruin leder met donker Myrthehout staat geweldig. De meeste hebben zwarte met carbon look of dat witte leer wat altijd verkleurt.

Gaaf ding, hoor. Alleen even de goede wielen eronder.
@willeme: velgen zijn in de kleur van de Plus versie. Of ze zijn overgespoten, of dit zijn originele titanium kleurige Plus velgen. Plus versie had zwarte raamomlijsting + dakrails en grille.
@maxidyne: Klopt helemaal! De 5-arm velgen waren 19″, op de foto lijken het 18″ wielen te zijn. 18″ kon wel op de RS6, maar dat waren andere (RS4) velgen. In NL was 19″ standaard, overigens. Ook zien ze er wat beschadigd uit. Kunnen ook imitatie winterwielen zijn.
Bijna ‘total loss’ door een servicebeurt.. Je ziet het wel vaker dat verkopers de hoge bedragen van servicebeurten benoemen, op mij heeft zoiets juist een averechts effect en loop ik er liever voorbij
QUATTRO AUDI RS6 72-TB-KR

Van 27-06-2003
In NL vanaf 13-07-2006

5 eigenaren waarbij de laatste tenaamstelling was op 02-05-2016.

KM stand 171.000 en dan tussen (zie foto’s) 02-11 en 08-2015, 4-1/2 jaar maar 20.000 km gelopen?

En tussen 08-2015 en heden maar 6.000 km?

En de APK vervalt op 31-01-2017?

Snel verder kijken……..
Wel 20K vragen voor een oude Audi, maar even een stofzuigen en wassen voor de foto’s was teveel moeite?
Mooi zo’n sedan!
Typische kamperbak
20k lijkt me nog een aardige prijs als er net voor 12k aan andere prullaria is opgeschroefd. En met 550 pk ga je je ook niet snel vervelen.
Het valt me altijd op dat de leren bekleding op de stoelen in Audi’s na verloop van tijd altijd minder slijt dat in een BMW uit dezelfde tijd. In oude BMW’s wordt het altijd zo flubberig en lelijk. De rest van het interieur komt helaas een stuk slechter door de tijd heen.
@sjouveur: nou, ik heb Audi’s gezien van een 8-10 jaar oud waarvan het leer al flink versleten was
Madmarky was me voor, maar was dat ding nou even en zuig m even uit. Voordat je m op de foto zet
Dat interieur toch, dat begrepen die Duitsers maar slecht in die jaren zeg.
Heeft Jos zelf de foto’s genomen?
Ach staat die alweer te koop, om de zoveel tijd duikt hij weer op, heeft ondertussen weinig meer met verstappen van doen, enkel een afgetrapt te duur ding.
Wel leuk dat het geen station is.
Uitgewoond en afgetrapte bak in mijn opinie!
Afgetrapte verschrikkelijke auto. Sorry dat ik het zeg maar het is de waarheid en dan nog zo hoog geprijsd zou er geen 5 duizend euro aan uitgeven.
Is dit de wagen waar ie ze vrouw bijna op de motorkap had:)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).