Koop de ex van Edwin Evers op Marktplaats [updated]

Auteur: , 36 Reacties

Sta op en scheur naar je werk in deze zwarte Mercedes.

Elke dag ontzettend vroeg opstaan is natuurlijk zwaar, maar er zitten ook zo zijn voordelen aan. Edwin Evers verdient namelijk lekker aan zijn populaire programma bij radio 538. De praatgrage plaatjesdraaier pakt naar verluidt een paar milli per jaar.

Dat betekent dat je ook lekkere auto’s kan kopen. En dat DJ’s verzot zijn op dikke bakken dat weten we sinds Mattie een roestige kris in de rug van Wietze stak voor een Tesla. Edwin is zelf momenteel fan van Audi, maar vroeger ging hij nog voor RWD en de zon op zijn bol.

Deze SLK van de eerste generatie was volgens de verkoper namelijk ooit van de DJ. De eerste generatie SLK (R170) debuteerde in 1996 en is geleverd tot en met 2004. Dit zwarte exemplaar uit 2003 was dus één van de laatsten. Dankzij de kleine afmetingen en het stalen klapdak werd de SLK destijds vaak weggezet als een auto voor dameskappers, maar inmiddels is de auto een gerespecteerde youngtimer.

Het strakke design van de eerste SLK ligt in mijn ogen prettiger op het oog dan dat van de rondere generaties die volgden. De vierpitters met compressor maken geen sportief monster van de kleine, doch relatief zware Merc, maar ze zijn vlot genoeg voor het Nederlandse verkeer. SLK-liefhebbers die snelheidsduivels zijn kunnen beter uitwijken naar de SLK32 AMG.

Tegenwoordig pik je de klapdak-roadster al op voor een paar duizend Euro, maar dat zijn dan vroege exemplaren die niet per se net zijn. Sowieso hadden de eerste SLK’s wat problemen op dat vlak: plastics in het interieur sleten snel en zagen er dan pover uit. De afwerking was eigenlijk Mercedes-onwaardig, maar tegelijkertijd typisch voor Merc’s van eind jaren ’90.

Dit late exemplaar ziet er wat dat betreft netjes uit en vanwege het feit dat de auto ooit van Edwin was, betaal je natuurlijk graag vijf Euro meer dan voor een ander exemplaar. De vraagprijs bedraagt 11.500 Euro.

UPDATE: Naar aanleiding van dit artikel kregen we een mailtje van Mercedes-dealer Wensink. In hun archief wisten ze onderstaande foto op te duikelen, waarop Edwin Evers inclusief vlotte middenscheiding zijn zwarte SLK in ontvangst neemt. Maar wacht even, is dat niet een…ander kenteken!?!

SLK-Evers

Dat trekt de claim dat deze SLK ooit van de radio-man was wel enigszins in twijfel…

Bedankt Dirk voor de tip!36 reacties

11.500 voor een SLK200? Haha goede grap.
@baklava: Lees de titel, Edwin Evers heeft hierin gereden.
Nooit fan geweest van de SLK, terwijl ik best aardig kan knippen.
@janjansen: Ah u heeft liever een w215?
@hellocello: Audi tt cabrio denk ik. Of Mazda mx-5
Ook leuk voor de SLK Cup op Zandvoort.

Mijn vader had vroeger ook een SLK 230 Kompressor. Iets getuned met een andere pulley set op de compressor. Ik vond de auto prima rijden, niet bijzonder. Maar het concept met het stalen dak was/is natuurlijk erg leuk.
Voor de snelle beslissers zit er ook nog eens een geldige APK op…

Maar dan moet je wel vandaag nog dat ding ophalen, morgen is de APK verlopen. Wel leuk geprobeerd om met een verhaaltje over de eerste eigenaar de aandacht af te leiden.
Eeeuh, eeeuuh, hahahah, “stomme sidekick maakt flauwe grap” , liedje ed sjeeran, liedje sjan mendes, eeuh, euuh, liedje uit de 80’s waarbij hij duidelijk zn hoogtepunt op haalt… wat wordt ik moe van die man sochtends. Maarja, de mensen die ook werken waar ik werk vinden het zoooo leuk…
Pffff

Mercedes? Zoveel?
@koeckenbacker: Probeer Studio Brussel.
Ook al een paar jaar niet meer wat het geweest is maar nog altijd vele malen beter dan 538, Q of 3fm
@senne: stu bru luister ik vaak. Tot voor kort alleen 3fm, maar dat niveau daalt hard.
@koeckenbacker: Prik je ze toch allemaal ff de trommelvliezen kapot. Kun je voortaan lekker naar Mattie luisteren. Of een andere super irritante zeurzak.
@rikus: dat kan ik wel eens proberen! Ik geloof niet dat ik sta te springen om mattie enzo, maar wat meer variatie in de muziek is nooit weg.
@koeckenbacker: radio2 in de ochtend met Gerard Ekdom. Buiten 1-2 top50 hitjes per ochtend heeft die man nog nooit eenzelfde nummer gedraaid.
@olivier420: ja, inderdaad. Gerard luister ik ook graag naar.
@olivier420:

Radio 2 is voortaan inderdaad goed te pruimen. Alleen met die verrekte Ruud de Wild moeten ze gauw stoppen.
@jack_abarth: Ik zit gelukkig nog niet in de auto als hij z’n mond open trekt. Heel blij mee!
@koeckenbacker: wa zijde gij ’n koeckenbacker joh!
@stgp: waar staat stgp voor? Super teleurstellend gaar persoon?
@koeckenbacker: niks mis met evers in de ochtend..
@draadloos: vindt u, wat mij betreft keilen ze hem en die mercedes in de kreek.
@koeckenbacker: Meneer uw toon bevalt me! Het constante gelul en het alleen maar draaien van dezelfde nummers komt mij ook de strot uit. Radio Brussel is een goede optie, maar die reclames tussendoor in het Belgisch zijn gruwelijk irritant.
@dieselkameel: samen staan we sterk! :)
Echt belachelijk veel geld voor een SLK 200!!
Een knappe 320 koop je voor dit geld!
Heb zelf 2 stuks van de R170 gehad een 230 en 320, de 320 is zoveel fijner dan de kompressor motoren.
De 320 V6 heeft veel meer souplesse en sound.
Interieur delen van het plastic is idd een crime bij deze wagens, ik heb de mijne compleet uitgebouwd en alles opnieuw gespoten in de originele kleuren. 12 uurtjes werk gehad met 2 personen.
Roesten doen ze trouwens ook wel, vooral de facelift exemplaren vanaf 2000, die van mij is op ook aardig aangepakt op dat vlak, alles wielkasten en dorpels.Het is best een fijne wagen, maar het rijdt echt als een C uit de jaren 90, niets sportiefs aan. gewoon lekker cruisen, en hard rechtdoor wou de 320 V6 wel met 220pk.
Mijn Z4 die ik nu heb is van dat zoveel beter als rijders auto.
@bofkont: vind ze ook niet echt vergelijkbaar. De Z4 is waarschijnlijk een stuk jonger als uw SLK’s. Een nieuwere auto met daarbij nieuwere techniek rijd altijd beter. Al moet ik wel toegeven dat een Z4 ook echt wel een fijne rijdersauto is.
@rikus: Dat is helemaal waar wat je zegt, maar deze Z4 rijdt ook beter als zijn generatie genoot de R171.
Tenminste op sportief gebied, kwa comfort is de R171 de winnaar.
Ongelovenlijk eigenlijk. Een Mercedes uit 2003 en dan dat interieur. Dat deed de concurrentie in die tijd echt een stuk beter.
@545e60: Mercedes uit 1996 :-)
@thomasthomas: Nee facelift van 2000, maar idd grotendeels identiek uit dan van 96.
@545e60: Ja ik weet dat het model er vanaf 1996 is. Maar als je dus in 2003 een gloednieuwe slk kocht, kreeg je het interieur uit de jaren 80. Dit waren dan ook echt wel de zwakste jaren van Mercedes. Nu bouwen ze gelukkig weer echt goede auto’s.
@545e60: ongelovenlijk?
Ik verwacht wel radio 538 op nr1
Edwin who?
We hebben hier net een 200 zonder compressor gekocht voor 3000 euro in mooie staat. Die compressor maakt hem geen 8.5k meer waard lijkt me
Edwin Evers? Beunde hij dan bij als dameskapper?
Hahah wat een geld voor een babybenz. Lekker verder dromen in de kapsalon
Evers heeft op tijd gezien dat Mercedes rommel is! Op tijd de overstap gemaakt naar Audi

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).