Koop de ex van Joop van den Ende

Auteur: , 29 Reacties

Nee, niet John de Mol. En ook niet zijn Mitsubishi Colt.

Joopie! We hebben weer een dikke BMW gevonden die tot voor kort het dagelijks vervoer was van een BN-er. Het is níet de X6 van Jandino Asporaat, maar de stijlvolle Siebener van Joop van den Ende. De musicalkoning die miljoenen in het DeLaMar-theater gepompt heeft, laat zich bij voorkeur rijden in plaats van dat hij zelf achter het stuur kruipt. Wat dat betreft is een lange 7-serie natuurlijk een prima optie. Voormalig partner in crime John de Mol zweerde eveneens jarenlang bij de dikste BMW, dus misschien dat Joop een voorbeeld genomen heeft aan zijn jongere ex-compagnon.

Het exemplaar van Joop betreft een 740Li ActiveHybrid van na de facelift. Onder de kap huist dus een zespitter die geassisteerd wordt door wat elektro-goodies. Een dikke V8 of V12 was misschien leuker geweest, maar zoals gezegd geeft Joop doorgaans niet zelf gas. Daarbij verkeert de Maecenas met zijn voorliefde voor kunst en theater waarschijnlijk vaak in gezelschap van linkse grachtengrodel types. In dit gezelschap is het wel handig om te kunnen zeggen dat je gigantisch blok Teutoons staal netjes één op veertien haalt. Niet dat het geholpen heeft, want ze betitelden Joop vervolgens alsnog pardoes als sjoemelfilantroop.

Enfin, de allerdikste motor ligt dus niet in het vooronder, maar dat heeft ook zijn voordelen. De benzineprijs rijst inmiddels immers weer de pan uit. Het goede nieuws is verder dat Joop woest in de optielijst heeft zitten krassen alsof het het artikel over zijn vermeende sjoemelpraktijken in de Groene Amsterdammer betrof. Geef je miljoenen weg, word je alsnog afgeschilderd als een louche figuur. Het gevolg is dat de BMW onder andere Night Vision, geventileerde stoelen voor en achter, keramiek-spul op de knoppen, de uitgebreide Nappa-leder uitrusting, surround view, het Harman Kardon-geluidssysteem, Dynamic Damping Control en vierzone climate control heeft. Allemaal dure opties waar je tweedehands niet zoveel voor hoeft te betalen. De Bimmer met 122.112 kilometer op de klok staat namelijk te koop voor 39.950 Euro. Koop dan!!1!

Als afsluiting nog even over die Colt uit de subtitel: eerder dit jaar won gelukzak Joop de dikke Mitsubishi in de Sponsor Loterij. Maar hij zit in de organisatie van deze loterij, dus mocht hij de Mitsu niet houden. In plaats daarvan kreeg Joop 5.000 Euro, die hij schonk aan zijn VandenEnde Foundation. What a guy29 reacties

Zwart exterieur, de minst mooie velgen die je kunt bestellen en een zwart interieur. Veel soberder kun je je 7-serie haast niet configureren.
@Edge: lekker anoniem.
@edge: maar wel bomvol met goodies. Stealth wealth.
@jaapiyo: Stealth Wealth. I like it
@jaapiyo: gave term, maar dan wel graag met een cognackleurig lederen interieur. Dat zie je van buiten ook niet zo snel. De wielen vind ik wel chique overigens.
@edge: Hoeft eigenlijk toch ook niet als het je zakenauto is? Ik zou hem zelf ook niet samenstellen voor prive-gebruik, maar als je alleen maar achterin zit vind ik het prima kunnen.
@Edge: vergeet de hybride aandrijving niet..
@Edge: Volgensmij draagt die man ook niets anders dan zwarte pakken met een zwart overhemd?!?
Aparte velgen zeg, nog niet eerder gezien. Ik vind ze best mooi eigenlijk. In mijn optiek is dit wel een fraai samengestelde 7-serie. Geen poespas, geen prullaria of andere gekkigheid. Gewoon dik in de opties zonder schreeuwerig te zijn. Exact zoals een limousine van het hoogste niveau hoort te zijn. Gewoon lekker ingetogen.
@viezefreddyw: volgens mij waren dit de standaard wielen voor de 7 serie, maar helemaal zeker weten doe ik het niet.

Ik vind dit gewoon klasse uitstralen. “Doe mij die maar” zou ik zeggen haha
@rhellema: Zou goed kunnen. Vind ze er best mooi onderstaan. Onder een comfortabele reiswagen als een 7-serie horen in mijn ogen geen grote velgen onder te zitten. Maximaal 18 inch, doet het comfort alleen maar goed.
@viezefreddyw:
Ik vind de zomer 20 inch van mijn 730d toch wel fijner rijden dan de 18 inch winterwielen.
@viezefreddyw: Streamline 357 velgen, zover ik weet standaard voor de ActiceHybrid7
Ingetogen. Slim, als je zo vermogend bent wil je niet al te veel opvallen.
@zukunft1: inderdaad, als je hoog in de quote staat en een zeer bekende persoon bent heb je geen trek om op te vallen. Van de ende wil dat zijn producties opvallen, niet hijzelf….
Lekkere backlink naar 2005 over John de Mol, Jaapiyo! Dat waren nog eens tijden.
activehybrid7. Grote broer van de mijne. Zeldzaam.
Geen entertainment achterin? Ik dacht dat dát juist z’n ding was.
@rikus: Joop zit gewoon te werken achterin.
Mooie auto, gelukkig geen swaguitvoering.
EDIT: idd, wat was ik denkende.
Vermelde prijzen zijn ex bpm en gelden alleen voor export. Wat kost dit ding ons dan alsnog, als we hem willen hebben? Qua rest-bpm?
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ligt het aan mij of is dit best veel geld?
Al die aannames omtrent zijn gezelschap hoeft van mij niet. Linkse grachtengordel is ver van zijn bed kan ik je vertellen. prima man die Joop vd Ende!
Een nette miljardair die echt geen reet geeft om hoe ‘de mensen’ naar ‘m kijken, hij doet gewoon zijn ding en heeft daarmee goed geboerd, dat hij bijvoorbeeld geen Phantom rijdt siert hem uiteindelijk!
@sjaterantekomen: niet iedereen hecht waarde aan een extreem dikke auto…..
@slickrick: lees!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).