Koop de open Rolls-Royce van Ol’ Blue Eyes

Auteur: , 11 Reacties

Rol door het leven op jouw manier.

A dayyyyyyy…in the life…of a fooool. Deze lyric uit een van mijn favoriete Sinatra liedjes (Manha de Carnaval, vooral het begin is tof, de rest is net wat té depri) schoot de afgelopen dagen weer met enige regelmaat door mijn hoofd. Dat had alles te maken met het feit dat ik donderdag voor het eerst iemands bloed moest prikken onder toeziend oog van wat studiegenootjes -sorry Daphne- en gisteren (spoiler alert) met instant-COPD uit een Alfa vol met rook stapte -sorry @casperH en @stekkerkoning-. Een traag liedje van Ol’ Blue Eyes is op dat soort momenten exact what the doctor ordered.

Een rondje rollen in deze Rolls zou een andere goede manier zijn om een beetje te ontstressen. De Corniche werd ooit aan Frank gegeven door zijn broeders uit het Rat Pack Sammy Davies Jr. en Dean Martin in 1984. Frank was toen al lang geen 17 meer. Enkele jaren later gaf de troubadour de Rolls-Rizzy aan zijn assistent Ingemar Fredriksson, als dank voor het feit dat hij het op dat moment al tien jaar vol had gehouden bij zijn werkgever. Kijk, dat zijn de betere secundaire arbeidsvoorwaarden.

Toen Frank tenslotte de final curtain onder ogen moest komen in 1998, verhuisde Ingemar (die op dat moment nog altijd voor Sinatra werkte) naar Spanje en nam de auto mee, om deze in 2001 te verkopen aan diens huidige eigenaar. De cabrio verbleef daarna het grootste deel van de tijd in een opslag, maar nu acht de eigenaar de tijd rijp om het ding te verpatsen. Overigens is de auto recentelijk wel in oude glorie hersteld, zowel optisch als technisch.

Dit weekend staat de Rolls te shinen op de NEC Classic Motor Show en het is de bedoeling dat ‘ie daar ook onder de hamer gaat. Morgen even bellen dus maar…11 reacties

Die zou ik graag hebben zeg
@rovadepo: ok, dan mag jij hem hebben. Ik ben allergisch voor cabrio’s… 🙊😂
@jaspervdwinden: thanks! Kom ik wel ophalen met t dak dicht😎
Kijk, da’s een stukje stijlvoller dan zo’n Cullinan.
@utregcity: een tractor is stijlvoller dan dat ding.
@dromedaris: Ben benieuwd hoe jij er uit ziet als dat je mening is over stijlvol.
@dromedaris: niet elke, maar een John Deere zeker wel!
@dromedaris: John Deere. Poohhh das mien merk
Mooie slee, alleen die lampen naast de kentekenplaat…🤮
De Blue Eyes White Dragon? Had die zo’n cabrio?
Heeft de wagen nou wel of geen rode streep op de flank?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).