Koop de rode Citroën BX van Sjonnie Flodder

Auteur: , 44 Reacties

Maar buurman...

De jaren ’80 waren ongetwijfeld de gouden dagen van de TV-serie’s en films. Uit ‘Murica kwamen klassiekers als Airwolf, The A-team en Top Gun onze beeldbuizen de moeite waard maken. Maar ook in eigen land werd er een show gemaakt die inmiddels uitgegroeid is tot cult classic. Er gaat nog steeds geen jaar voorbij zonder dat RTL 7 het werk van Dick Maas nog eens uitzendt.

Hét moment van de show was natuurlijk die keer dat stoffige buurman Neuteboom zich vergreep aan een jonge Tatjana Šimić op een Citroën CX. Kom op, kom op, kom op nou! Dit verzetje kwam de Citroën dealer duur te staan. Even later kreeg hij namelijk de rekening gepresenteerd (video) en moest hij een rode Citroën BX afstaan aan Sjonnie, die een kiekje geschoten had van het kortstondige gebeuren. Still worth it, zou Neuteboom heden ten dage waarschijnlijk zeggen.

Tatjana

Enfin, de rode BX Sport uit 1986 in kwestie staat momenteel te koop in Hoogeveen. Er staat inmiddels 138.058 kilometer op de teller, dus Sjonnie heeft waarschijnlijk weinig woon-werkverkeer gehad de afgelopen jaren. We hadden ook niet anders verwacht. De vraagprijs is niet bekend, maar we betwijfelen of je wegkomt met een Polaroid van de dealer in flagrante delicto.

UPDATE: de rode Citroën BX Sport wordt geveild via Catawiki, verwacht wordt dat de auto voor 20.000 euro kan worden verkocht. Cashen!

Bedankt Manoj voor de tip!44 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
heerlijke bak!
@kimbo12: Ja en de auto mag er ook zijn.
Wat een prachtig jaren 80-90 product eigenlijk.. die schakelaars, de wielkasten achter en de plastic platen en kapjes.. nu pas waardeer ik!
Waarvoor dient dat hendeltje naast de handrem?
@misterdrogba: hydraulische vering
@misterdrogba: dat is de hendel voor de lucht vering
@rike: hydropneumatische vering.
@misterdrogba: Om precies te zijn: Hoogteverstelling van de hydropneumatische vering.
Ik heb er warme herinneringen aan. Eentje daarvan is aardig ‘Ma Flodder’: Ik reed een 14 jaar oude BX 16RS, met 500.000 km op de teller en forse roestvlekken op de portieren, en kwam (2002 of zo) voor mijn werk nogal eens in het kakkineuze Bosch en Duin. Naast mij voor het verkeerslicht een Range Rover, met een meneer achter het stuur met gepermanente krullen, zonnebankbruin, gouden klokje, en dure telefoon onder zijn oor geklemd.
Ik klem mijn gratis Postbank-blauwe telefoon onder mijn oor, en zet met dit hendeltje mijn BX in de hoogste stand. Terwijl ik omhoog kom laat ik het raampje zakken en kijk hem blij aan.
Hij keek precies als de buren van fam. Flodder :-)
@mout: hahaha heerlijk!!
@mout: BAAS!!!
Zo’n rode BX in deze staat is inmiddels zeldzamer dan een rode Ferrari 348 in een goede staat.
Deze auto is total loss geweest, wel gaaf dat iemand hem weer heeft opgeknapt. Ik schat dat de prijs rond de 12-13.000 euro zal liggen.
Wat een Sjonnie-bak…

Maar wel leuk.
@original_arnoud: @jack_abarth: Aangezien @desjonnies deze wagens zo vaak gereden heeft, heeft hij een heel epistel te schrijven, dat duurt ff… ;)
Wat een prachtbak!
Helaas werd ik vroeger altijd kotsmisselijk in onze zo schraal mogelijk uitgevoerde witte BX op gas….
@desjonnies:

Waar blijven de anekdotes :)
Geweldige auto… soms zoek ik nog wel eens naar een opknappertje… Maar voorlopig geen tijd en ruimte om aan zo’n project te beginnen..
Staat al poosje te koop aangezien de bomen nog fris in het blad zitten.
Wat een gave bak. De serie 1 BXen zijn toch wel het mooist.
Neuteboom is niet meer…
Deze auto staat niet tekoop! Roy Kuipers was lang op zoek naar deze auto.. alleen als hij een heel hoog bedrag er voor krijgt
BX sport en dan uber platte stoelen. Heerlijk! Dankzij Flodder heb ik altijd interesse gehad in dit model!
Johnnie had toch buffellederen bekleding?
@vinceb2: en een Hi-Fi installatie..
Voor die roze caprice zou ik nog geld over hebben. Maar een 80er citroen doet mij weinig.
Geen idee of het dezelfde was maar vroeger heeft ‘ie ooit ook in Drachten gestaan. Bij die Eiffeltoren. Ze claimden iig dat het dezelfde was.
@dwersbongel: klopt bij Blijma in Drachten
@mrxsara: was dat wel dezelfde? Zal jij wel weten al Citroën eigenaar ;)
@dwersbongel: dat was deze. Die stond toen de tijd tekoop voor 11000 gulden
Gaaf! Heerlijk met die Morettetjes
Wow was de BX eigenlijk vergeten. Dit zie je dus echt niet meer rijden, jammer eigenlijk
Zal nooit vergeten de eerste keer dat ik in een BX zat. Starten en dan de luchtvering in werking stellen en hem omhoog zien/voelen komen. Geweldig..
Voor die tijd verdomd goede wagens.. prijs/kwaliteit/rijcomfort top.. En dat ondanks dat ik geen favoriet ben van Franse auto’s
Hehe!! Eindelijk!! Gelijk mn polaroid pakken!
Die is nog netjes!! Ooit had een drumleraar van mij er een. We gingen naar een optrede in dat ding en het had gesneeuwd. Hij dacht ff cool te zijn en op de parkeerplaats vol met bomen een handrembocht te maken. Dat was dus deuk een!!? Wie verzind in godsnaam om de handrem op de voorwielen te plaatsen..??!!
Dit komt uit de film, de serie kwam pas veel later. Ken je klassiekers…
Heerlijk pure nostalgie, maar zie die naden tussen de bumper en carrosserie , daar kan nog een auto tussen, mijn hemel wat een bagger.
@bofkont: daar zit een zwarte strip tussen! Oh ja? Ja!
@rufctr01: Nou je het zegt dat is idd waar.
Alleen geen trekhaak met tennisbal…
Slechts 138k. Tatjana daarentegen is al 3x klokje rond gegaan…
Is die radio controlled?
Volgens mij wil de eigenaar/verkoper deze BX helemaal niet kwijt. Ten minste; er staat hij hoeft niet weg, waarom zet je hem dan te koop?
Mijn garagist heeft nog een grijze staan. Twintig jaar dagelijks mee gereden en nu weggezet. In Frankrijk vind je ze nog. Doe mij maar een bx gti 16v. Goedkoper, minder lelijk en even leuk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).