Koop deze epische Defender met filmgeschiedenis

Auteur: , 15 Reacties

Geef toe: je hebt dit nodig in je leven.

Engeland staat garant voor het brengen van vele iconen in auto- en filmwereld. Het beste voorbeeld van een situatie waar om de paar jaar deze iconen elkaar kruisen, is de James Bond-filmserie. De kaskraker gaat al vele decennia mee en laat vele Britse auto’s shinen op het witte doek. Er zit alweer een nieuwe Bondfilm in de pijplijn en ook daarvoor wordt weer een kenmerkende auto gezocht, het liefst Brits. In de laatste JB-film genaamd Spectre reed Bond in een supergave Aston Martin Concept, terwijl de villain de achtervolging inzette in een even gave Jaguar Concept. Deze scène vond plaats in Rome, een goed toneel voor de dikke sportwagens. Tenminste, de auto’s hebben de achtervolging allebei niet overleefd.

Een andere filmlocatie voor Spectre was Oostenrijk, in een hoog Alpengebied. Daar zijn achterwielaangedreven sportwagens niet het ideale vervoer, dus moest er de hulp ingezet worden van een ander Brits icoon. De Land Rover Defender (occasion-advies), de notoire alleskunner die minstens zo lang als James Bond – 70 jaar – een sterk staaltje Brits toonbeeld is. Toch werd voor dat extra beetje ‘cool’ de hulp van JLR’s Special Vehicle Operations ingeschakeld.

Het resultaat is een gave Defender, die van jou kan zijn. Bonhams veilt een exemplaar van de vierkante Land Rover die in de film speelde. Niet de eerste, overigens: RM Sotheby’s had er vorig jaar ook één te veil. Maar goed, er werden meerdere versies gebruikt in de film, dus de Defender is één van de tien ‘JB’-exemplaren.

Het verhaal achter de auto zou al gaaf zijn zonder de aanwezigheid van de James Bond-status. De auto is namelijk aangepakt door zowel SVO als Bowler, twee grote namen voor Land Rover. Het resultaat is een onoverwinnelijk ogende Defender, met alles wat je in een offroad-auto zou willen. Het leuke van dit specifieke exemplaar is dat er gebruikssporen op zitten: de auto is namelijk geen showmodel van de zogeheten Defender SVX, maar hij is echt gebruikt voor filmscènes. Vergelijkbaar met deze Defender uit Skyfall. En ja, als je hem nu koopt mag je ermee de weg op.

Hij heeft de looks, hij heeft de geschiedenis, hij heeft de grote namen en hij kan alles. Het is eigenlijk de gaafste auto die je momenteel kunt kopen. Je moet echter wel diep in de buidel tasten: Bonhams wil er ergens tussen de 250.000 en 280.000 euro voor vangen. De auto wordt geveild tijdens de Goodwood Festival of Speed Sale.15 reacties

Doe mij die Mercedes S-klasse uit het vorige artikel maar…
https://www.autojunk.nl/2018/07/mercedes-w140-66

Die is from Russia with love.
Aan het kenteken te zien is dit de auto van harry metcalfe. Hij heeft hem ook nog uitgebreid behandeld in Harry’s Garage misschien leuk om er bij te linken?
@dymf: Ik zal even een handje helpen aangezien die video in mijn favorieten staat:
https://www.youtube.com/watch?v=Brrn2k0jW9E
Heb je niet echt veel aan in Nederland, tenzij je snel weg wilt zijn nadat je in de duinen hebt gekampeert en per ongeluk alles in de hens hebt gezet
@harmengerritsen: je kan op plekken genoeg rijden en anders rij je door naar België of Duitsland he . Durf over de Grens te komen.
@rolov: hier in België wel erg handig.
@toyotaprius: voor de ring Antwerpen?
@2wheeler: inderdaad, de ring is nu meer een kring.
@harmengerritsen: en als je het nou gewoon gaaf vindt om er een te hebben? Dan heeft hij zijn nut al bewezen.
Hebben hebben hebben
Die gordels… haal dan de achterbank er gewoon uit?!
Toch ergens wel jammer dat ze de (weliswaar iets aangepaste) 2.2 TDCi hebben gebruikt. Een TDV6 (zoals Bowler dat doet) had deze auto goed gedaan denk ik.
Wel vind ik het gaaf dat ze er de 110 Crew-cab voor gebruikt hebben, zo vaak zie je die niet.

De uitvoering is afgezien van de motor echt leuk maar €250.000 zou ik er nooit voor willen betalen. Het is eigenlijk al te veel geld voor een Defender maar dan zit je ook nog eens met een auto die je door het verhaal wat er aan hangt nooit fatsoenlijk off road kan gebruiken of naar smaak kan aanpassen.

Ik hoop in ieder geval dat ie bij een Land Rover liefhebber terecht komt.
Ik heb het idee dat ze elk half jaar 1 van deze autos in de verkoop zetten. Of ligt het aan mij? Want ik heb volgens mij vaker een defender uit spectre voorbij zien komen
@gitaarknul: staat gewoon in de tekst. Vorig jaar ook al 1 van de 10. Met als verschil dat deze ook echt gebruikt is in de film.
Was de bandbreedte op jongens? Mooie postzegels. Die auto verdient grotere platen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).