Koop deze knotsgekke achtcilinder in NL voor 115.000 euro

Auteur: , 23 Reacties

Je gaat sowieso opvallen in het verkeer!

Stel, je bent een Instagram-celebrity, Youtube-coryfee of je rolt gewoon graag met je wagen door de PC Hooftstraat. Dan moet je wel in iets aan komen rijden wat écht bijzonder is. Een aangepaste Mercedes-AMG G63, Lamborghini Huracan of Rolls-Royce Wraith is dan net nog te gewoontjes.

Maar wat moet je dan doen? Je kan tonnen uit gaan geven aan een bijzondere klassieker, maar dan loop je de kans dat je om de 150 kilometer naar de garage moet voor klein onderhoud. Dan is er nog een andere oplossing. Koop gewoon iets unieks. Het nadeel van écht unieke auto’s, is dat je ze bijna nergens tegenkomt. Want, eh, ja: uniek, er is er maar één van. Maar niet getreurd, wij hebben er eentje voor je gevonden!

Rinspeed Yello-Talbo '96

Het betreft een Rinspeed Yello Talbo. Rinspeed is een bedrijf dat uit Zwitserland komt en zich specialiseert in bijzondere one-offs. Daarnaast was het vroeger ooit een Porsche tuner. Zo hebben ze nog de 997 nog onder handen genomen, daarna werd die tak verkocht aan Mansory. De Rinspeed Yello Talbo komt uit 1996 en stond in dat jaar ook te shinen op de Salon van Genève.

Rinspeed Yello-Talbo '96

De auto is een hommage aan de Talbot-Lago 150 SS by Figoni & Falaschi uit 1938. Tevens is het een eerbetoon aan de meest wereldberoemde band uit Zwitserland: Yello. Dit Zwitserse duo (Bris Blank en Dieter Meier) staat bekend als pionier in de elektronische muziek. Hun meest autogerelateerde nummer is The Race. Check ‘m hier, je vader zal het geweldig vinden.

Rinspeed Yello-Talbo '96

Terug naar de Rinspeed Yello Talbo. Ondanks het opvallende uiterlijk is het wel degelijk een serieuze auto. Het onderstel werd ontwikkeld door Eibach, de banden door Dunlop en de velgen komen bij BBS vandaan en meten maar liefst 20″, in 1996 een zeer exotische maat. Onder de kap huist een V8 met 320 pk en 480 Nm. Vorige week stond de auto te veil, maar helaas is deze niet verkocht. De auto staat nu alsnog gewoon te koop voor een schamele 115.000 euro.

Meer lezen? Dit zijn de 10 opvallendste concepts van Rinspeed!23 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Liever niet
@willeme: krijg je dit prachtige kunstwerk ook op gele platen? Want anders blijft het paraderen door de PC een utopisch idee..
Rinspeed bouwt echt leuke dingen. Wat ik allen jammer vind, en dat zie je bij heel veel bouwers, is dat ze gebruik maken van standaard onderdelen zoals verlichting. En dan lijkt het altijd of de verlichting “er op geplakt” is.

Dan ga je zoveel tijd in een auto steken en dan vergeet je de verlichting…. Erg jammer
@slowland: het probleem daarmee is dat het verschrikkelijk duur is om zelf koplampen te ontwikkelen en gekeurd te krijgen. Voor een one-off niet te doen.

Overigens zie ik hier ook wel wat Bugatti 57 in terug naast de Talbot en die deurpanelen zijn echt geweldig.

Desalniettemin is het wel een gedrocht.
@sudbina: klopt idd, maar je zou dan zeggen dat je aangezicht zou kunnen wijzigen door bodywork er overheen te laten lopen, zodat ’t minder opvalt dat ze van ’n Mercedes Sprinter komen of zo… 😊
@sudbina: Doe dan gewoon 2CV lampen. Net als bij een Type57
Als degene voor mij klaar is met de theelepel mag ik m dan om m’n ogen er uit de scheppen?
Een eerbetoon aan de Talbot Lago???

Dit ding is bijna hetzelfde als iemand nadoen en er een gekke bek bij trekken en een debiel stemmetje erbij op te zetten.
@moveyourmind: tja, dit is mss zelfs een belediging voor ’t origineel idd. Maar kom op, als je zo’n binnenbekleding hebt op die deuren? Wie wordt daar nou niet vrolijk van?? En dat gecombineerd met een V8-sound, hahaja Rinspeed is maar een raar bedrijfje.
@moveyourmind: ik dacht eigenlijk direct aan een Bugatti 57 SC Atlantic.
Dat is geen eerbetoon, maar een parodie.
Waarop staan er op de deurpanelen 2 ruziënde konijnen?
@benvan: Geen idee maar ik vind het wel wat hebben!
@benvan: mevrouw Rin had nog wat gordijnstof over van de kinderkamer. Vandaar.
Wat hebben die Zwitsers toch in hun water zitten? Naast Rinspeed heeft/had ook Sbarro jarenlang zijn domicilie daar in de bergen. Ook al van die knotsgekke concepts en ideeën die vaak toch met meer dan één exemplaar werden gemaakt. Deze Rinspeed vind ik niet echt jofel. Apart? Ja. Mooi? Nee. Kitsch? JA!
Cadillac Fleetwood achterlichten, prachtig!
@papa: en Pontiac Sunfire koplampen
Haha hier wil je toch niet in rijden ma
Wat design betreft vind ik die Rinspeed Chopster veruit hun beste werk. Dat vond ik echt een geweldig ding, zo had de Cayenne altijd moeten zijn.
Zo zag het bij mij er in de ochtend ook zo uit. Zelfs de kleur is hetzelfde.
Een fantastische auto op fantastische velgen. Echter hadden de twee niet gecombineerd moeten worden…
Dat Mansory en Rinspeed banden met elkaar hebben vind ik ineens zo gek nog niet. Mansory maakt al net zulke kermisattracties
Daar waar de foto’s zijn genomen stond sowieso heel veel leuks! En hele unieke modelen ook.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).