Koop deze maffe BMW E39 M5

Auteur: , 31 Reacties

Kost wel wat...

Ik hoor je denken ‘ha die @jaapiyo, sneuneus, iedereen ziet toch dat dit een E60 M5 is’. Maar neen! Zoals altijd, heb ik toch weer gelijk. Onderhuids is deze Bimmer namelijk daadwerkelijk een M5 van de E39 generatie (aankoopadvies), die pas later is omgebouwd naar ‘een M5 van de E60 generatie’. Yep, we hebben weer te maken met een fugazi-Bimmer.

Het is een opvallende keuze, daar vrijwel iedereen de E39 een mooie auto vindt, maar datzelfde niet bepaald gezegd kan worden van de E60. Áls de E60 M5 al een streepje voor had op de E39 dan was het qua motorisering. Want ja, de hoogtoerige S85B50 V10 van de E6x M5 generatie ís in veel opzichten een technisch juweeltje. Hoewel, stiekem heeft ‘ie te weinig koppel bij lage toeren voor een zware auto als de 5- of 6-serie, zuipt ‘ie als een tempelier waardoor de actieradius op die van een EV lijkt én heeft ‘ie wat ‘technische gevoeligheden’. Maar goed, daar malen fanb0iZ en spec sheet vergelijkers niet om.

Helaas voor de laatste groep heeft deze creatie níet de V10 onder de kap, maar een wat gekietelde variant van de S62B50 V8 uit het origineel. Volgens de verkoper hebben de technische aanpassingen geresulteerd in 440 pk, wat de auto dankzij het verwijderen van de limiter een topsnelheid geeft van 305 kilometer per uur. Met de uitlaat erbij heeft deze tuning zo’n 7.000 Euro gekost.

Als de vorige eigenaar het daar nou maar bij gelaten had, was zijn auto misschien nog begeerlijk geweest. Maar nee, hij besloot naar eigen zeggen nog eens 25.000 Euro stuk te slaan op de conversie van de koets. Hij had het geld beter letterlijk kunnen verbranden, dan was ‘ie nog goedkoper uitgeweest. Wij kunnen ons namelijk niet indenken dat deze auto nu meer waard is dan een E39 M5 met zijn originele plaatwerk, eerder minder. Maar die harde realiteit moet zoals bij veel tuningsliefhebbers nog even doordringen tot de verkoper, die 34.750 Euro vraagt voor het ding. Koop dan?



31 reacties

Waarom?! Van een prachtige E39 naar een Bijna-Chinese kopie van een E60. Ik ga ff overgeven.
Jezus!!! Wat een auto hater is deze persoon.
0 origineel, 0 serviceboekjes, kilometerstand eveneens dubieus. Ofwel maximaal 5000 euro waard voor het e39 M5 V8 motorblok wat erin ligt.
@venividivici: Je weet niet wie aan dat blok heeft gezeten om die extra pk’s eruit te halen. :)
Het automobiele equivalent van een mooie rijpe middelbare vrouw die zich bij dokter Schoemacher het gezicht van een veel jongere vrouw heeft laten aanmeten.

Van een afstand lijkt het op het eerste oog nog heel wat. Totdat je dichterbij komt en het net lijkt of de boel met elastiekjes bij elkaar wordt gehouden…

Doe mij maar een mooie onverprutste E39 waarbij je gewoon kan zien dat het een youngtimer is, maar zich daar verre van voor hoeft te schamen. De tijd doet de E39 juist goed.
@moveyourmind: een condoom is ook van een soort elastiek…
@moveyourmind: nog een paar van deze posts, en in een bundel uitgeven. Prachtig!
okey, twee dingen: Wat heerlijk dat die oldskool telefoon er nog in zit en rijdt dat ding nou op gas??? Verder heeft hier iemand duidelijk last van kokervisie gehad. Die had eerder de garage uitgetrokken moeten worden.
@jaribombarie: Kokervisie of tunnelvisie? ;-)
@jaribombarie: nee die tank is voor de luchtvering
Zal wel een stuk minder wegen dan een echte E60, op zich is dat wel goed. Maar voor de rest… zonde van het geld
Heb gekost en daarna diarree over die kost gelegd, toen ik het moest opeten ontstond hetzelfde gevoel als toen ik deze creatie zag
@wildbeest: ik trek meestal gewoon door, bij maag/darm problemen.
@wildbeest: gekost?
Niet zo negatief, jongens. Dit is volgens de advertentie wél een ‘Pokalsieger’, hè.
🤔😭

Welke prijs, dat wordt dan weer niet vermeld. Waarschijnlijk iets van ‘fuck-up van het decennium’ o.i.d. Wat een doodzonde, dit.
@RRRobert: ik denk de bokaal voor “beste voorbeeld hoe het niet moet”…
😭
Oioioi wat eeuwig zonde zeg
Ik ga morgen een pacemaker kopen, want ik krijg hier in negatieve zin hartritmestoornissen van. Heeft iemand een adres waar ik een pacemaker kan kopen?
Het lijkt wel of er een smiley van een heel blij autootje van geprobeerd te maken is…
E39 + E60 = E99
E99 : 2 = E49,5
Mja, laat maar.
Zitten er nou gewoon stoelhoezen om die voorstoelen?!
@evdw: speciaal voor dat rijk aangeklede gevoel…
Om te kotsen zo lelijk🤮🤮
Zonde van de E39 en al het geld dat er in is gestoken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).