Koop deze oude school met ettelijke parkeerplaatsen voor weinig

Auteur: , 29 Reacties

Baal jij er ook zo van dat je je elfde auto niet op eigen terrein neer kan zetten? Dan hebben we de oplossing voor je gevonden. En dat voor een spotprijs!

In de Friese heerlyckheid Jubbega staat namelijk deze oude school te koop. Jubbega is een kleine dorpje met een koddige naam en iets meer dan 3.000 inwoners. Zoals in bijna alle kleine dorpen in Nederland worden er vrijwel geen kinderen meer geboren. Zodoende zijn er ook geen scholen meer nodig en dat geldt eens te meer voor ambachtsscholen.

Maar gelukkig verstaan ze in Fryslân de kunst om van de nood een deugd te maken. Daarom is dit oude schoolgebouw uit 1936 omgebouwd tot een huis, hoewel de begane grond momenteel is ingericht als bedrijfsruimte. Welke bedrijvigheid er plaatsvindt laat zich raden, als je een blik werpt op de plaatjes die bij de advertentie zitten. Het wemelt namelijk van de Amerikaanse oldtimers op het perceel. Hier en daar worden de Yank-Tanks geflankeerd door Europees staal.

Werpen we een blik binnen het pand dan is de verhouding ‘Murica:Europa iets meer in balans. Want…wacht…staat daar nou…Jawel! Er staat gewoon een zwarte pre-facelift Lamborghini Murciélago in deze oude school in de Friese metropool.

Lambo

Noest zoekwerk leert ons dat het hier gaat om het bedrijfje Continental Cars, gespecialiseerd in -je verwacht het niet- Amerikaanse oldtimers. Als je alweer vergeten was dat het pand in Friesland staat: het bedrijf wordt gerund door mensen die een achternaam hebben die eindigt op -sma.

Kijken we de rest van de plaatjes door zien we dat het huis een gezellige jaren ’30 sfeer ademt. Gezien het bouwjaar niet verrassend natuurlijk. Aan de achterzijde ligt een groen weiland waar je flink ver over uit kan kijken. Ook schijnt Jubbega een voetbalclub te hebben, voor als je een beetje sportief bezig wil zijn. Of het eerste team beschikt over een voltallig elftal weten we niet, maar daar kom je snel genoeg achter.

Resteert ons nog de vraagprijs van deze pittoreske bak ruimte te vermelden. Dit is waar het interessant wordt, want omdat Jubbega een tikje buiten de gebaande paden ligt, is die prijs behoorlijk scherp voor een pand/kavel van deze grootte. Voor 375.000 Euro k.k. is de hele boel van jou. Nou ja, behalve die Murcié en de andere auto’s dan, uiteraard.

Bedankt JP voor de tip!29 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
K zoek niks in Fryslân, maar ik zou wel een van de wagens willen hebben. Zo oa de wagens op foto 2
Het kost werkelijk helemaal niks meer daar.
Jubbega. Een prima plek hier in Friesland. En voor het geld heb je een gigantisch pand waar je je hobby uitstekend kan uitoefenen. Ik zie mezelf over een x-aantal jaar wel in een soortgelijke woning genieten van mijn pensioen. Garage vol met oude meuk waarvan alleen ik de meerwaarde zal inzien. Met een zeurende vrouw die het maar niet begrijpt en 4 keer per week aan me vraagt of ik het eindelijk eens wil opruimen.

En ach, het ligt in Jubbega. Voor veel mensen wel, maar voor mij maakt dat niets uit. Met een uurtje zit ik in de Randstad. Heerlijk, toch?
@viezefreddyw: viezefreddyvwsma klinkt ook gewoon prima 👌
@thebob: ik verdenk hem ervan stiekem viezefedde te heten
@gulli: slowclap.
@gulli: Haha, het had gekund. Maar deze jongen is een Utrechter die toevallig in Friesland woont. Freddy is toch echt mijn voornaam.
@viezefreddyw: UUUU! (als mede-Utrechter). Nog steeds fan van de jvt of zijn dat vervlogen tijden?
@victornator95: Nooit echt fan geweest. Maar vrienden van me noemden me wel eens zo. Ik had vrij weinig inspiratie toen ik dit account aanmaakte. Dat is nu wel anders, maar ja…
@viezefreddyw: helemaal mee eens. Ik woon 20 minuten van de A7 en heb alle ruimte voor mijn hobby 😁
@viezefreddyw: “Met een uurtje zit ik in de Randstad” – we rijden niet allemaal een Ferrari Freddy ;-p
@str8six: Wolvega – Nijkerk. In 55 min. Moest vol stampen omdat te halen. Gewoon onmogelijk ook met een Ferrari.
@viezefreddyw: ja idd. En je verkoopt je vrijstaande woning met 200m2 woonoppervlakte in de randstad en voor het wisselgeld koop je die school. De rest van je overwaarde besteed je aan je wagenpark en je zeurende vrouw….
Oeh, fijn huis hoor en die prijs…. Daar kun je in de randstad en regio Eindhoven alleen maar van dromen. Maar wat moet je in godsnaam in Jubbega…. Elke dag 400km rijden naar het werk is in ieder geval niet te doen.
@trustmeiamanengineer: Friesland naar Amsterdam is naar mijn weten 100km via de afsluitdijk.
Er wonen daar niet voor niets steeds meer mensen uit de randstad.
@janjansen: afsluitdijk is om. Gewoon door de polder gaan vanuit Jubbega. Vanuit Joure zit je binnen het uur in Amsterdam.
@trustmeiamanengineer: Nee, dan zou ik er inderdaad ook ander werk bij zoeken.
Heb daar vroeger eens een Tahoe gekocht, mooi origineel/onverprutst pand. Wel “arm” gebied, tot in de jaren ’60-’70 woonden daar nog mensen in plaggenhutten.
Mooi afgetrapte Lambo…
Een mooi, groot pand voor een prima prijs. Het is dat ik niks met Friesland heb, anders zou ik er mezelf wel zien wonen.
@berlinetta: ga er wonen, dan heb je ook gelijk iets met Friesland.
@lekbak: sssh, niet te hard roepen, anders gaat iedereen hier int Noorden wonen en gaat t woningprijspeil hier ook omhoog! #smileandwave #nothingtoseehere
Even de hoek om zit Bruggen tweewielers, had ik mijn Zundapp vroeger in onderhoud haha :)
Prachtig pand/huis, toer er vaak langs met de cabrio.
Damn! Ik wil die 63 Sting Ray er wel bij hebben. Verreweg het meest begeerlijke stuk blik wat daar staat!
Heb liever de bedrijfsvoorraad voor 375k eerlijk gezegd. Al vind ik het echt een schijntje voor dat formaat pand. Als dit bij mij in de buurt zou staan zou ik het zeker wel willen zoiets. Lekker veel ruimte, hou ik van.
Ben er wel eens geweest, leuke verzameling!
Denk ineens aan @lincoln maar weet niet waarom..
375.000 euro voor dat alles. In mijn woonplaats heb je dan het goedkoopste huis wat er te koop is met 92m2. Pffff!
Precies het type pand wat ik fantastisch zou vinden maar helaas is de binnenruimte voor de auto’s toch wat te klein en onpractisch. Bovendien is mijn paspoort verlopen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).