Koop deze zeldzame “motorhome” met vleugeldeuren

Auteur: , 27 Reacties

De titel klinkt als een grap, maar dat is het zeker niet.

En zo loop je wéér iets tegen het lijf dat je in je gehele leven nog niet hebt gezien. Althans, dat is het vermoeden, want de enkelingen die het privilege hebben gehad de Mauck MSV 1120s met eigen ogen te kunnen bekijken, behoren tot een elite club. Er zijn in totaal slechts zo’n 100 exemplaren gemaakt. Eén van die gigantische sloepen staat nu te koop, voor een fractie van de originele prijs van ruim een ton.

Hoe onbekend en -waarschijnlijk- ongeliefd hij ook moge zijn, er reden wel degelijk interessante figuren in rond. Ex-bokser George Foreman, die bijna meer succes kende met zijn grill-apparaat, reed er bijvoorbeeld in rond. Jammer genoeg is het exemplaar waarover we nu praten niet in het bezit geweest van een bekend personen.

Of nou ja, ergens is dit alleen maar gunstig, aangezien we dan waarschijnlijk te maken hadden gehad met een heuse biedoorlog. Momenteel valt dat reuze mee. Op het moment van schrijven staat het hoogste bod op Bring A Trailer op 11.200 dollar. Dit is vrijwel niets, als je bedenkt wat je ervoor terugkrijgt.

De in Ohio gebouwde coach heeft een oer-Amerikaanse, atmosferische V8 van Chevrolet, die het vermogen op zijn beurt via een viertraps automaat naar de wielen stuurt. De camper/limousine/sloep heeft ongeveer 25.000 mijl afgelegd, ongeveer 40.000 kilometer. Je begrijpt dat het op technisch gebied allemaal zo spannend niet is. Echter, aan de buitenzijde herkennen we een aantal merkwaardige zaken. De achterlichten, bijvoorbeeld, komen van een Jeep Grand Cherokee, terwijl de koplampen juist van een Dodge Viper zijn gehaald. De binnenzijde is weer voorzien van allerlei kitscherige materialen die je er constant aan doen herinneren dat het apparaat tot leven is gewekt in de krochten van de jaren ’90. Durf jij het aan?27 reacties

Ik sla even over
Huh? Dat zijn koplampen van een Viper?
@rotarypowah: misschien dat die ronde dingen in de bumper bedoeld worden, die lijken wel wat op de allereerste Viper. Iets anders kan ik niet bedenken
@escort77: Dat is het
@rotarypowah: koplampen eerder van een dodge van
@papa: Thank you, zat de hele tijd te denken waar ik die lampen eerder heb gezien.
https://goo.gl/images/vNMYov
Beter dan weer een versie van de zoveelste Westfalia.
De driving lights zijn van de Viper, niet de koplampen
Ik bied 400 ekkermannen.
De borstels onder de achterbumper komen van de Suzuki Swiffer.
@moveyourmind: hahaha dank!
Nein nein nein
De achteroverhang camoufleren met een hoela rokje, briljant.
Vind het meer een hoge limousine… Lelijke hoge limousine..
Ik vind hem gaaf! Lekker retroa
Dit is zoals de toekomst er vroeger uitzag.
FIAT multipla on steroids!
Denk dat er best een tof ding van te maken is. Iets grotere velgen, het interieur een beetje updaten en dan heb je wel een cool apparaat vind ik.
Met meerdere casting couches!
@wouterjeuring: Net inspiratie opgedaan, Wouter? ;-)
Velgen ook vd Viper?
Homies kickin iT in the back. Prachtig man
Thunderbirds are GO!
Maar komt ie ook met een George Foreman grill?
Lijkt ergens op een vreselijk opgepompte Toyota Lite-Ace
Het zou nog best wel eens een ‘truck’ chassis kunnen zijn gezien de wielbasis. Hoewel de motor en transmissie achterin lijken te liggen.
Leuk man, zo’n intercom-systeem in de auto.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).