Koop een Aston Martin voor 3 miljoen

Auteur: , 12 Reacties

Aan het stuur kun je al zien dat dit geen exorbitant dure V8 Vantage is.

Het merk Aston Martin is hot. De Britten broeden op een positie als motorenbouwer in de Formule 1. Daarnaast wachten we met smart op de Valkyrie en werd onlangs de DB11 Volante gepresenteerd. Zijn we er dan? Neen! Liefhebbers kunnen namelijk voor een paar miljoen Britse ponden zelf een model laten bouwen, net als dat bij Ferrari gebeurt.

Wie geen geduld heeft, tΓ³ch een exclusieve Aston wil en er niet per se de openbare weg mee op hoeft, doet er wellicht goed aan om eens een kijkje te nemen bij de dealer waar deze Vulcan te koop staat. Het is nummertje 14 van de in totaal 24 gebouwde exemplaren en zoals je ziet is de body gespoten in Special Verde Ithaca.

Voor de aandrijving zorgt een vette V12 met 820 pk, waarmee de 1.350 kg zware Vulcan in minder dan 3 tellen naar 100 km/u vlamt. De topsnelheid ligt ondanks wagonladingen downforce ruim boven de 350 km/u. Straatlegaal is ‘ie niet, maar het schijnt dat er kits te koop zijn die ervoor zorgen dat je met de Vulcan de weg op mag.

Dat alles kostte je destijds nieuw ruim 2 miljoen euro en gezien de zeldzaamheid van dit apparaat is het geen wonder dat de prijzen oplopen. Het exemplaar dat we tegenkwamen mag mee voor 2,7 miljoen GBP, omgerekend zo’n 3 miljoen euro. Je vindt de advertentie hier.12 reacties

Voor dat geld koop ik wel een rode auto ..
Ik sla even over.
Zo’n Vulcan vind ik echt een geweldig apparaat. Wat een geluid produceert dat ding zeg, niet normaal! Het zou voor mij een absolute speeltje zijn was ik miljardair geweest.
Heel erg vet. Voor dit geld zou ik in een van de vergelijkbare programma’s uit Maranello stappen, maar t blijft een kek karretje die Vulcan…
Ik vraag mij eigenlijk af hoe snel er een gek met dat bedrag komt opdraven. Zou eens interessant zijn mocht @autoblogger dit even opvolgen aan de hand van dit apparaat. Als service naar de trouwe reaguurders toeπŸ˜ƒ.

OT: crimineel dik hok!πŸ‘ŒπŸ»πŸ‘ŒπŸ»
@cisn: we schrijven wel vaker over veiling-opbrengsten en dergelijke, maar bij dealers is het wat lastiger. Mochten we meer info hebben dan laten we het weten!
@autoblogger: niks wat jullie niet kunnen regelen denk ik dan! πŸ˜ƒ
1350kg…zo hoort het!
Wat een mooi apparaat. Liever iets met een Aston Martin badge dan die uberlelijke laferrari over het oudere zusje enzo fxx.
En je mag m zo op de oprit zetten, pulk zelf wel de stickers eraf.
@jpoers: die stickers zijn van het veilingbedrijf zelf zo te zien. Ik denk dat Meneer Kaaimans die er persoonlijk wel af komt krabben als je ‘m komt ophalen. Verder volledig met je eens.
Wat een waanzinnig lelijk apparaat zeg!

Als je dan toch veel geld aan een track gebakje uitgeeft; doe dan maar een Lola ofzo..
Je maakt in ieder geval zeker weten de blits bij een gemiddelde Cars & Coffee!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).