Koop een blubberdikke BMW X6 voor weinig

Auteur: , 35 Reacties

De vraag is alleen (letterlijk en figuurlijk): wanneer wordt 'ie afgemaakt?

Om even te beginnen met een stukje keiharde opinie: waarom bestaan ‘coupé-SUV’s’ nog? Sowieso zijn sport-SUV’s knap waardeloos omdat de hoge zit een concessie is op het gebied van sportiviteit. Het zijn gewoon twee werelden die je niet wil combineren. Ik heb absoluut geen probleem met SUV’s waar verrassend veel potentie onder de rechtervoet zit, ik kan me zelfs goed voorstellen dat het leuk is. Maar om de auto’s daarom zo pretentieus sportief te maken, met als dieptepunt zelfs de pretentie dat het gehele autotype veranderen helpt, waarom?? De BMW X6, Mercedes GLE Coupé en Audi Q8 zijn stuk voor stuk lompe wagens die hun best doen om sportief te zijn, maar sportief – en daarom datgene wat ze op praktisch gebied inleveren compenseren – worden ze gewoon niet. En styling is niet eens een argument, want er bestaat geen één SUV-coupé die echt mooi is. Niet lelijk in het geval van de Q8 is het beste wat je gaat krijgen. Stop met deze hokken kopen. Als je een sportieve vierdeurs auto wil dan neem je maar een Mercedes CLS, Audi A7 of BMW 8 Serie (of nog beter een M8) Gran Coupé: die zijn wel mooi, relatief praktisch en in AMG/RS/M-trim wél daadwerkelijk sportief.

Goed, de orde van de dag. Want grappig genoeg gaan de obscene tuningbedrijven compleet ham op dit autotype. Op de één of andere manier kan ik dat dan weer ietwat waarderen. Als in, als je dan de keuze maakt om zonder enige vorm van rationaliteit een auto te kopen, gooi dan ook alle remmen los. Zeg nou zelf, een stijlpakket op een BMW X6, dat is zo ongeveer de grootste contradictie die je kunt verzinnen. Genoeg afgezeken? Nou, goed dan. Eén van de tuners die zijn slaatje slaat uit het verpesten doeltreffend modificeren van auto’s als de X6 is Hamann. Deze bekende naam kent meerdere bizarre tuningprojecten op basis van verscheidende dikke auto’s, maar de over-de-top X6 is één van de bekendste. De lanceerkleur is knaloranje! Vet!

Wie liever gaat voor een Stormtrooper-uiterlijk kan nu zijn slag slaan in Nederland. Op Marktplaats duikt een Hamann X6 op. Het mag dan met zijn bouwjaar 2010 een auto zijn waar het afschrijvingsmonster zijn ding al heeft gedaan, dat is eigenlijk positief. Deze volledige Hamann-conversie op een eerste generatie X6 geeft je daarom de welbekende Hamann-looks, maar ook een dikke upgrade in het vooronder. Het zou gaan om een 5.0 V8 (dus niet de 4.4 die er normaal in zit) met 550 pk!

BMW X6 Hamann

Nadelen? De kilometerstand van 115.000 km is niet slecht, maar bij getunede blokken is het altijd extra uitkijken. Ook zit er zo te zien geen Nederlands kenteken op (er staat wel bij dat de auto hier geregistreerd kan worden) en door de tekst in de advertentie “auto kan zowel op nederlands of duits kenteken geleverd worden!” is er een redelijke kans dat de auto in het midden van registratie-rompslomp zit waardoor de aanschafprijs niet het volledige bedrag is. Het grootste nadeel heeft toch weer te maken met de styling: waar zijn de Hamann-velgen? De standaard X6-velgen zonder spacers in de verbrede wielkasten ogen buitengewoon iel.

Zit je nou al het hele stuk je te verbazen over hoe er zo denigrerend geschreven kan worden over een beeldschone SUV? Neem dan vooral een kijkje op MP en koop het ding voor 19.999 euro. Om positief te eindigen: als je het ding de bijnaam ‘Stormtrooper’ geeft, dan hoor je mij niet klagen.

Met dank aan Sander voor de tip!

BMW X6 Hamann35 reacties

Mooi voor op de bruiloft
@lompey: is de ‘tuuter’ ook getuned??
@ukbob: tüüter* getüned*
Dikke waggie hoor, jammer van de Focus ST velgen
Waste of money ….
Jammer dat er niet bij staat hoe hij tútert
Dat zijn nog eens panel gaps. De tering
@olivier420: Denk niet dat dit ding originele hamann onderdelen heeft. Eerder Ali express spul.
Vind de prijs nog best meevallen maar daar moet nog wel wat aan gedaan worden om iets van te maken.
@emping: Dat dacht ik ook. Hier kan je echt nog wel iets van maken.
@fmgarcia: Ja, of je koopt gewoon een nette X6.. Deze wil je toch niet..
@stfu: Je hebt helemaal gelijk. Was alleen meer verbaasd over de km stand en de prijs. Ben niet op de hoogte wat andere x6jes doen met 500pk.
@fmgarcia: mijn hersenen breken de pan uit, maar er is nog 1 en ander mogelijk met beetje spuit werk ander wielen en dat logo recht plakken!!
Die Hamann velgen waren waarschijnlijk nog serieus geld waard en zijn daarom los verpatst
De kers op de taart is dat het logo op het stuur scheef zit. Dus denk ik dat er veel mee is ge toetert.
Komt best wel aardig wat (olie)rook uit de uitlaat op foto 7.
@erik2907: goed ingereden turbo’s🤪
Redacteur klink als een oud wijf.
Auw, echt auw. Gewoon auw.
Leuk voor onderdelen oid.. “De motor tikt, motor zou nagekeken moeten worden, auto start en rijdt wel.”
Manmanman
Hierbij vergeleken is een Techart Magnum een stijlvolle verschijning.
Als ze nu direct dit boven op de auto zetten heb je direct de ideale bruiloftauto

https://imgshare.io/images/2019/10/26/5becb8518babd.image.jpg
@soulmaster: Fijn direct linkje werk niet :( dan maar zo

https://imgshare.io/image/5becb8518babdimage.vzpuY
@Soulmaster: Je doet wel erg veel moeite om een eerder gemaakte grap te herhalen…
styling is niet eens een argument, want er bestaat geen één SUV-coupé die echt mooi is. Niet lelijk in het geval van de Q8 is het beste wat je gaat krijgen. Stop met deze hokken kopen. Als je een sportieve vierdeurs auto wil dan neem je maar een Mercedes CLS, Audi A7 of BMW 8 Serie (of nog beter een M8) Gran Coupé: die zijn wel mooi, relatief praktisch en in AMG/RS/M-trim wél daadwerkelijk sportief.

Het is wel heel erg vanuit wat de schrijver vind en denkt en niet vanuit de doelgroep die er wel degelijk is want anders hadden dit soort auto’s geen bestaansrecht. Met alle respect, ik heb liever een X6 dan een 8 serie gran coupe, die vind ik qua lijnvoering alles behalve mooi en is evenmin praktisch.
@potjak: daarom begon het stuk met ‘keiharde opinie’. Uiteraard is er een doelgroep voor. Als BMW zoden aan de dijk zet door deze dingen te verkopen, wie ben ik dan om ze tegen te houden.

Ik snap gewoon niet dat mensen rationeel zo’n auto kopen zolang de X5 en X6 (en X4 en X3) parallel aan elkaar worden verkocht.
@720s: dan heb je bijzonder weinig inlevingsvermogen als je daadwerkelijk waar niet snapt. Tipje van de sluier; er zijn mensen die dit wel mooi vinden. Ik ga naar AB voor de losse schrijfstijl maar deze rant is wel erg overdreven. Imo.
@2wheeler: ik snap niet dat mensen het rationeel kopen. An sich is het ook helemaal geen slechte auto. Het is en blijft een retedikke BMW SUV. En als iemand mij een X6 in de schoot zou werpen zou ik er vrede mee hebben. Maar als ik meer dan 100.000 euro stuksla op een Duitse SUV, dan wil ik daar goede redenen voor hebben.

Ik snap gewoon niet dat je de BMW-dealer binnenloopt, een grote SUV zoekt en vervolgens met een grote boog om de X5 heen loopt om een duurdere auto te kiezen met minder praktische inzetbaarheid voor een irrelevante snelheidsboost.

Om nog maar te zwijgen over het feit dat je sowieso moet kappen met SUV’s kopen. Maar als het gaat om redenen in te zetten om een auto te kopen, is er toch niks rationeels te verzinnen aan zo’n X6? Niet zolang de X5 in hetzelfde hoekje staat.
@720s: sommige mannen kunnen niet anders dan toch die X6 boven de X5 te plaatsen wegens hun compensatiedrang. Meestal denken diezelfde mannen ook al niet met hun hersenen, dus zaken als praktische bruikbaarheid en dergelijke vallen sowieso af. En slechte smaak, dat is ook zo’n dingetje. Vaak vergoelijkt door het “andere” smaak te noemen.
🤮gadverdamme🤮
Had ergens een advertentie van deze auto gezien.De eigenaar vermelde dat er tevens een aardige tik in de motor zit.Dus ja,Wat is wijsheid….🤔🤔
Ik las Hamam tüning.
Wat een gedrocht
Binnenkort op de parkeerplaats in de Marokkaanse achterstandswijk van uw stad!
De barsten vliegen spontaan in mn beeldscherm. Pfffff

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).