Koop een E36 M3 Touring op Marktplaats

Auteur: , 38 Reacties

De Alpina wielen kosten helemaal niks extra.

Onlangs schotelden we je een mega-gallery voor van M3’s die BMW wel bouwde, maar nooit in productie nam. De favoriet van menig reaguurder was toch wel de E46 M3 Touring. Eindeloos jammer dat die ons op een of andere manier door de neus geboord is. De E46 M3 kwam er uiteindelijk alleen als coupé en als cabrio.

Bij voorganger E36 was de keuze iets meer reuze. Naast een cabrio en een coupé was er namelijk ook een M3 sedan. Een Touring werd er ook van de E36 M3 nooit gebouwd. Maar gelukkig zijn daar oplossingen voor te vinden.

Begluur bijvoorbeeld de advertentie van deze grijze E36 3.2 M3 touring 6bak 330 pk. Witte knipperlichten, amberkleurige knipperlichten, hij heeft het allemaal. Alles behalve een stootstrip op het rechter achterportier, maar kniesoor die daar op let. Wel een beetje verdacht is dat er eigenlijk maar twee goede plaatjes van het exterieur zijn en verder alleen wat detailshots van het interieur en de velgen. Op deze schaarse plaatjes zien we de typische ovalen binnenspiegel die vaak een beetje lekt en de het bewijs dat de auto een zesbak heeft.

De stijl van de plaatjes wordt doorgezet in de bijgevoegde tekst en uitleg, die aan een kant veel informatie te bieden heeft, maar aan de andere kant ook vragen oproept. Zo valt er onder meer te lezen dat de auto helemaal officieel een M3 is, ook op kenteken. Als we echter het kenteken invoeren bij de RDW, krijgen we hetvolgende te zien.

323i

Om eerlijk te zijn staat er bij de motorinhoud wel het juiste getal dat je zou verwachten bij een E36 M3 met de S50B32 onder de kap van 1995-1999:

Motorinhoud

Ondanks dat de claim van ‘M3 op kenteken’ dus niet helemaal klopt, wisten we eigenlijk al dat de auto zijn leven niet begonnen is als M3 dus ‘so far so good’. Een stukje verderop in de omschrijving lezen we dit:

Va dealer boekjes aanwezig en in gevuld
Motor bij Bmw specialist ingebouwd bij 120km
Nu 160km gelopen
Auto 289km (van af eerste beurt boekjes ingevuld)

We gaan ervan uit dat dit betekent dat deze getallen in duizenden moeten zijn. Dus de motor is bij een specialist ingebouwd bij 120.000 kilometer en vervolgens is er nog 160.000 kilometer met de auto gereden, wat het totaal voor de auto brengt op 280.000 289.000 kilometer.

Naast de M-typische binnenspiegel zijn ook de kenmerkende Darth Vader stoelen, een M3 stuurwiel en de typische M3 buitenspiegels die ook op de 316 van je buurjongen zitten van de partij. Daarnaast zitten er nog verschillende andere sportieve goodies op de auto zoals een Eisenmann uitlaat, de draagarmen van een E30 M3, een schroefset van KW en een M3 veerpootbrug. Als klap op de vuurpijl komt de auto naast de Alpina-jetsers van 19″ ook nog met een setje 17″ velgen voor het betere circuitwerk of om je winterbanden op te schroeven.

Veel positieve dingen dus en een enkel negatief dingetje waar je eigenlijk ook gewoon overheen moet kijken als tweedehands autokoper. Heb je zin gekregen in deze praktische M3 uit de jaren ’90, ga dan op pad naar het Utrechtse Bunnik met 14.500 Ekkermannen in touw. Let wel, de verkoper doet ‘m alleen weg aan een serieuze BMW-liefhebber en inruil is slechts beperkt mogelijk. Hoe je moet bewijzen dat je een BMW-liefhebber bent staat er niet bij. Het lijkt ons het beste om voor de zekerheid vooraf even een tattoo te laten zetten met het merklogo.

Bedankt Bart voor de tip!38 reacties

Een auto van dit kaliber en in deze prijsklasse aanbieden met zulke slechte foto’s is echt kansloos. Oh, en ook de sigarettenaansteker ontbreekt. Ik denk dat ik deze maar aan me voorbij laat gaan.
@rrrobert: Helemaal mee eens, en als ik het goed zie ook neppe alpina’s.
@trust: Waar kun jij dat aan zien?
@rikus: Op foto 2 zie je aan de rechter kant van de velg een ventiel. Bij echte Alpina’s zit het ventiel achter de naafdeksel.
@rikus: Een neppe Alpina velg heeft een zichtbaar ventiel op de gebruikelijke plaats. Een echte alpina heeft deze bij de wielmoeren onzichtbaar achter het kapje.
@mikkeloentje: vergeet het aantal spaken niet, 20 vs 21
@trust: klopt
@RRRobert: hij mist ook een stootstrip op 1 deur
@rrrobert: Het is echt ongelooflijk hoe slecht sommige mensen dingen kunnen verkopen. Een goeie advertentie is het visitekaartje van de auto. Bij deze advertentie heb je meteen het gevoel dat er dingen niet kloppen.
Dus elke Audi liefhebber met 14.5k kan thuis blijven , hij geeft hem echt niet mee dan.
@thomasthomas: Voor Audi ‘liefhebbers’ is de motor te fel en de balans te uitdagend ;)

Toch, als incognito wintersport mobiel is een originele S4 een prima keuze:

http://www.autoscout24.nl/Details.aspx?id=266023933

http://www.autoscout24.nl/Details.aspx?id=289771536

In dat opzicht is de BMW best duur.
@willeme: yippie een s4 met 172.000km ? moet je ook vooral doen.
Zo ken ik ook wel genoeg m3’s of m5’s voor 16-17.000 euro
@bmwnumberone: klopt. Dat is ook een optie, maar geen Stationwagon.

Ik heb deze S4’s even ter vergelijk erbij gehaald. Ondanks de hogere kilometerstand is het nog altijd veel minder dan bovenstaande 323i met M3 motor.

Ten tweede is de staat van beide S4’s een stuk beter dan de 323i/M3. Nu is dat ‘op het oog’, maar de BMW kan wel een hele hoop TLC gebruiken.
@willeme: jazeker! De E36 is toch wel echt een ouderwetse jhonnybak zeker met die Alpina velgen (wel dik als het een echte Alpina is). Audi is misschien saai, maar dat model oogt echt nog fris en modern door de subtiel veranderende nieuwe modellen. Daar heb je dus bij een gebruikte auto profijt van. De V8 klinkt ook heerlijk.
Waar staat het linkje naar de advertentie? :-)
Haha keurig stuk!
En wat een trieste bak.
Wat gaaf zeg! Als hij iets goedkoper had geweest was ik serieus geïnteresseerd.
Wat een smoezelige auto, volgens mij moet dat hout in de middenconsole glanzend zijn in plaats van mat en jammer dat er geen geld meer is voor een stootstrip rechtsachter
@raoufff: Die stootstrip inderdaad. En dan wil je als “liefhebber” je auto alleen verkopen aan liefhebbers. Zorg dan in ieder geval dat ie in zo’n fatsoenlijke staat is, dat ie ook daadwerkelijk liefhebbers trekt. Ipv sjonnie en anita op zoek naar een vlotte familiecruizer.
Laat maar, ik heb er niet veel vertrouwen in.
Ziet er niet echt fris uit deze auto. Ofwel het is iemand die de auto van de vrouw moet verkopen maar het eigenlijk niet wil, of dit zaakje stinkt.
Ik denk dat de auto nu 160k km heeft gelopen waarvan 40k met de huidige motor. Maar dat is slechts hoe ik het lees.
Komt niet echt over een puristen ombouwproject.

Het kapotte airco (?) LCD display als onderdeel van een smoezelig interieur is een goeie indicator om deze advertentie niet serieus te nemen
Wat betreft de benamingen bij de RDW had de eigenaar volgens mij niet beter kunnen doen gezien het chassis hoort bij een 323, het vervolgens “M3 op kenteken” noemen staat daar dan los van (daar heb je homologatie/producenten voor). Voor 14,5k mag de staat van de auto, verhaal en foto’s wel iets beter zijn.
Hey mijn ex! :D
@adjem3: Ik heb eens op jouw YouTube account zitten snuffelen. Toen vond ik dit filmpje https://www.youtube.com/watch?v=qMKfXWrHSLo

Is die beauty ook van jou geweest? Die ziet er verdomd goed en OEM M3 uit (incl. de badge BMW Motorsport International Limited Edition).
@adjudant:

Ja, was ook van mij idd
@AdjeM3: pachtig apparaat. Serieus gaaf speelgoed.
Zo te zien op de “interieur” foto krijg je wel wisselgeld terug. Dat verandert de zaak dan wel.
Heel dik. Heel graag hebben dit! Wel andere inleg in het dashboard.
Was benieuwd naar de “lege” optie tussen de linker zijde ramen bedieningen. Blijkbaar alle ramen in een keer bedienen; best een leuke.
@creaminator: is voor de raamblokkering.(achterramen) In de e30 was het ook een soort zekering, die sprong uit als er een raam blokkeerde.
Zo bied je toch niet een bijzondere auto aan!! matige tekst nog matigere foto’s.
Ik wil diverse close ups vanuit diverse hoeken etc etc etc
Kansloos !!
14.5k? Reken ff mee, e36 touring kies de mooiste uit voor 3k, m3 3.2 incl bak5k, werkplaats/uurloon 1.5k, wat boeferkes en bafferkes 1k totaal 10.5…..
@drdrift: Wil je het góed doen kom je er bij lange na niet…
Ik weet wat hij bedoelt te zeggen en het is lekker azijnzeiken op de vrijdagavond, maar deze zin is zo smeuïg fout:
“Deze zomer over gespoten (originele kleur)” ….

(dus de lak is onder extreme hitte gesmolten, opgevangen en weer opnieuw aangebracht ? Zoiets ?
Nee laat maar..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).