Koop een Ferrari F40 in Nederland voor een bodemprijs

Auteur: , 46 Reacties

Deze F40 doet zelfs ruim minder dan zeven cijfers.

Doorgaans tel je voor een Ferrari F40 tegenwoordig iets meer dan een miljoen neer, maar dit exemplaar dat in Nederland te koop staat kost maar 895.000 Euro!

Slechts enkele keren kwamen we F40-jes tegen die nóg minder moesten kosten, wat er vooral mee te maken heeft dat die nep waren. In dit geval gaat het echter niet om neppe waar, maar is er een andere reden dat de auto niet de hoofdprijs kost.

Het leven van de laatste Ferrari die het levenslicht zag toen Enzo nog leefde, begon net als dat van zovele supercars. de auto werd gekocht door gitarist David Gilmour van de band Pink Floyd. Ook band-maatje en notoir autoliefhebber Nick Mason kocht zo’n opper-Ferrari en samen poseerden ze met hun auto’s op Fiorano, alvorens de trip naar Old Blighty te maken. So far, so good.

F40-fezza

Maar bekende gitaristen plegen hun F40’s te verkopen. Eric Clapton deed het, en David ook. Zo verdween de auto in handen van Nigel Mansell de grauwe massa. Wellicht uit protest besloot de F40 op een goed moment dat het leven voltooid was en dus stak hij ze haar eigen motor, inclusief IHI turboladers, in de hens.

Doch het mocht niet baten. Een Noorse man met de epische naam Dagffin Moe oordeelde dat de F40 slechts wat betere zorg nodig had om weer tot volle bloei te komen. Hij liet een uitgebreide restauratie uitvoeren door het Britse Mototechnique en het Nederlandse Dino Service. Ook Kroymans bemoeide zich uiteindelijk nog met de auto, wat wellicht verklaart dat het ding nu op Nederlandse platen staat.

Ferrari F40

Onlangs werd deze F40 nog gespot in Bergen, zie autojunk.nl. Enfin, voor een kleine negen ton krijg je dus een F40 die voor een groot deel nieuw is opgebouwd. Of de motor nog genoeg originele onderdelen heeft om te kunnen spreken van ‘matching numbers’ met het chassis, wordt niet expliciet vermeld in de advertentie. Maar eigenlijk vinden alleen hele saaie mensen dat soort dingen écht interessant. Voor de sensaties maakt het niks uit.

Bedankt Freddy voor de tip!46 reacties

Groot deel opnieuw opgebouwd?
Nooit een schadeauto kopen of één waarmee gerommeld is, en zeker niet voor 8 ton.
@alcantara: ik ken toevallig de man die deze auto heeft opgebouwd en geloof me, dit ding is in absolute topstaat
@sr20det: Ik heb deze auto toevallig in een trailer staan hijsen met de voormalige eigenaar vóór zijn vertrek naar Goodwood (waar hij dus uiteindelijk blijkbaar niet geveild is). Buiten dat het een relaxte man is heeft hij volgensmij echt verstand van zaken, de auto zag er uit om door een ringetje te halen!
@alcantara: ik vertrouw Nederlandse specialisten meer dan die Italiaanse fabrieksmedewerkers…
@dizono: want?
Ehmm.. dus als ik het goed begrijp is dit de ex van Gilmour?
@jules713: Roger zong er nog over: Nice, but I think I’ll wait for the F50! Niet wetende dat die nog werd geproduceerd ook paar jaar later!
@porker: too much rope! Mooi om te zien dat hier ook mensen komen met dezelfde muzieksmaak als ik!!
https://youtu.be/FjoHor4aPKY hierin zie je de promo voor verkoop ervan door Sam van Dalen. Leuk gedaan.
@room850: Wat oprecht leuk gedaan !
@room850: +1 voor de video, leuk gedaan inderdaad!
@vetnek: erg leuk filmpje. Snap alleen niet waarom hij muziek van AC/DC gebruikt terwijl de ex-eigenaar in Pink Floyd zat. Wish you were here was ook op zijn plaats geweest 😊
@vetnek: oh sorry, was niet direct op jouw reactie bedoeld, meer in het algemeen
@room850: de filmpjes van Sam van Dalen zijn veelal vermakelijk, zelfs die over de inbraak was nog leuk!
Die lui snappen wat goede
Marketing is.
Ik zou het doen
Ik heb geen 9 ton
@hhitalia: lenen, rente betalen a 2 k per maand en dan snel verkopen volgend jaar voor een ton meer.
@wildbeest: Aan aflossen doen ze niet?
Pfff dure schadebak
Mevrouw hhitalia wil liever een vrijstaande villa
Prachtige auto en prachtig bedrijf
Klinkt als tutti trammelanti als je deze koopt.

Daarnaast, wat boeit iemand het die in deze klasse shopt of een auto 900.000 of 1.100.000 kost?
@vetnek: die 2 ton verschil stopt ie nog een keer in z’n bedrijf of koopt een luxe appartementje in Italie
Tot ik deze detailfoto’s zag nooit geweten dat ding zo spartaans is.. plastic raampjes, geen deurpanelen, geen normaal interieur.. hoe vet!
@stuko: Aaah, wat lief! Hier, aai over je bol.
@stuko: heeft die steen nog een afdruk achtergelaten of wat!? ;)
Serieus?? Je gaat toch niet met 323F op je F40 rijden,
Exporteren dat ding en weer opnieuw importeren om die platen te lozen.
@mat1980: mensen die zich daar druk over maken moeten een Bugatti Veyron gaan rijden.
@mat1980: krijg je zelfde kenteken weer bij invoeren… autos die eerder op nl platen waren en terug komen krijgen zelfde platen weer terug op de auto heb ik altijd begrepen bij het rdw…
@spykerboy: met als bonus een 1’tje op je kenteken.
Nutteloos feitje van de dag; Het F40 logo op de spoiler (zie foto’s 51 en 52) staat alleen aan de rechterkant afgebeeld. Alleen aan die kant wijst het stokje van de F naar voren, aan de linkerkant zou hij naar achteren wijzen en dat kan natuurlijk niet.
Dat soort maniakale fratsen maken dit zo’n geweldige auto!
@gulli: dat was me een potje scrollen naar foto 50+ maar wilde het toch even met eigen ogen zien 🤔
@onnes: dat is dan weer het voordeel van de app, daar kun je de foto’s in een galerij weergeven 😊
mrb via Android app
@gulli: wow, mooi geinig detail. Autist dat ik ben had het liever andersom gezien. Streepje naar achter lijkt op meer snelheid :p
Je kan lullen wat je wilt over dat het een schadebak is, maar als je ziet wat hieraan gedaan is en wat er na de brand over was. Er zijn er zat die er veel minder uitzien. Heb de auto meerdere malen in levende lijven mogen bekijken, aangezien ik weet wie de volledige elektra en meer gedaan heeft. Alles is echt om door een ringetje te halen.
Als ik zoveel geld ooit aan een auto kan besteden (hoop het wel ooit) moet het toch echt matching numbers zijn… toch makkelijker te verkopen lijkt mij, en houdt beter zn waarde
Dit is dus de beste bijdrage van Pink Floyd aan de wereld, gebruikte auto’s…
Grappig eigenlijk, er zijn hier twee soorten mensen:
Zij die deze wagen niet willen omdat schadebak, matching numbers, opgelapt wrak en zij die het worst zal wezen, die geroosterd willen worden door de hitte in het interieur die de marginale racy uitvoering van de F40 fantastisch vinden en die met het ding willen rossen.

De eerste soort zeg ik : ik hoop dat je er nooit achter komt hoeveel gloednieuwe auto’s er tijdens transport schade oplopen en voor de nul beurt bij de schadeboer staan.
De tweede soort zeg ik : laat mij ook ff een stukkie scheuren met je F40
Best grappig om te lezen al die reacties hier. Schadebak dit schadebak dat.

Ik durf te wedden dat deze auto er beter bij staat dan ooit te voren.
@viezefreddyw: dat hele schadevak gebeuren slaat natuurlijk nergens op maar maar matching numbers is natuurlijk wel een dingetje
Alleen als je bij de koop van de auto al over de verkoop denkt en een auto dus blijkbaar meer als een investering ziet als waar die voor gebouwd is…
@notsobig: Was @maarten020 bedoeld…
@notsobig: wat een onzin.
Why not both?! Kopen om er van te genieten maar verstandig genoeg zijn om te bekijken of je een goed exemplaar hebt die je in de toekomst weer kan verkopen
Lekker belangrijk of het een schadebak is. Ik zou deze auto maar wat graag bezitten.
Deze exemplaar wil je hebben; genoeg levenservaring ;) ook hoef je er niet meer voorzichtig op te zijn, prijs zal nooit tot de hemel stijgen. Dus lekker knallen met die bak!
Grappig dat zo’n linkse muziekanten als die van Pink Floyd zich te goed gedaan hebben aan kapitalistische iconen pursang.
Op de animals couver staat een electriciteits centrale in London zwaar te roken, en de twee heren rijden een F40 met drie stortkokers uit de bips.
Maar even een aantekening, want Roger Waters is de echte protest muziekant, en ik dacht dat hij in iedergeval nooid een Ferrari gehad heeft.

Eric Clapton is dan weer een andere muziekant die over de geneugtes van het leven zingt, dus een Ferrari past wel bij deze top gitarist.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).