Koop een Golf R32 met 547 pk op Marktplaats

Auteur: , 56 Reacties

Deze auto vereist een behoorlijk grote pet.

Afgelopen week ging collega @casperh nog op pad met de Golf IV R32 (aankoopadvies). Zoals bij vele snelle Golfjes het geval is, was het exemplaar waar hij in reed al niet helemaal standaard meer. De modificaties aan die R32 vallen echter in het niet bij wat er allemaal vertimmerd is aan deze Golf V R32 op Marktplaats. De zespitter in het vooronder is in dit geval namelijk opgepompt tot liefst 547 pk.

De origineel Nederlandse R32 is onder handen genomen door de Nederlandse tuner TVS Engineering. Handig is dat dit bedrijfje zich ook wel ‘De DSG Dokter’ noemt. Dankzij het toegenomen vermogen en koppel krijgen de koppelingen het namelijk flink te verduren in deze loeihete hatch. Maar dat zou door de nodige aanpassingen dus geen probleem moeten vormen.

Om het vermogen uit de V6 met de kleine blokhoek te peuren heeft TVS de ECU een beetje getweaked en er, zoals de verkoper het zelf omschrijft, een joekel van een turbo opgeschroefd. Kijk, daar houd ik van, dat soort bewoordingen. De verkoper omschrijft de mods zelf als ‘Stage 3’ tuning. Daar houd ik dan weer iets minder van, want het is een beetje een loze term waar iedereen iets anders onder verstaat.

Enfin, harde cijfers zijn gelukkig minder bruikbaar voor verschillende interpretaties. De modificaties kostten al met al zo’n 20.000 Euro en de Golf knalt nu met launch control geactiveerd in 3,0 seconden naar de honderd. Daarmee jaag je menig recente Ferrari dus de stuipen op het lijf.

Maar, wat betaal je nou voor zo’n ding? Iedereen weet immers dat je tweedehands vaak maar weinig terugkrijgt voor dure modificaties, want toekomstige kopers zijn toch bang dat ze een afgetrapt hok kopen. In dit geval ligt de vraagprijs op 25.990 Euro.

Kijken we naar andere, min of meer vergelijkbare Golf R32jes met dezelfde leeftijd en kilometerstand (114.014) op Marktplaats, dan is het verschil zo’n 10.000 Euro. Een schappelijk bedrag voor deze Ferrari-killer, of brand jij je vingers niet aan deze hete hatch?

Bedankt Jassin voor de tip!56 reacties

Klinkt als een goed uitgevoerd project, en van de eerste eigenaar…
Ik durf het aan! Heel gaaf gedaan.
@eetvlagetmoney: Laat je het weten wanneer je hem gekocht hebt?
@viezefreddyw: bel jij Mark Rutte om de stufi op te schroeven ;)
@eetvlagetmoney: Als je nou wat meer vla eet. Stufi is dan niet meer nodig voor jou.
@eetvlagetmoney: het is allemaal de schuld van de Rabobank …ze moeten die uitkeringen wat hoger gooien
@st33fie: als je een paar keer steelt heb je nog meer dan een uitkering..
@eetvlagetmoney: eerste eigenaar? Hij is 6x van eigenaar verwisseld volgens de RDW gegevens.
@sportevo: met alle overige registraties 12… Dat is inclusief autobedrijven.. .
Wat is een golf V toch zo gedateerd vergeleken met een golf IV.
@nicolas1986: vind je? Ik vind de 4 er ouder uitzien
@nicolas1986: wat is het verschil dan?
@nicolas1986: ik denk dat je VI bedoeld?
@nicolas1986: alleen dezelfde 1 en 2 zijn echt anders, de rest lijken allemaal op elkaar
@junior540: jup, allemaal 4 wielen
@nicolas1986: type 4 ziet er van de voorkant uit alsof hij opstijgt.. Opstijgende badkuip
Na iets meer dan 2 jaar dus weer te koop: http://www.autoblog.nl/nieuws/van-buiten-een-golf-r32-van-binnen-een-monster-met-501pk-76075
@toyotafortuner: en hij wil er na 2 jaar nog €1.000 aan verdienen:-)
@unknown32: er zit wel 46bpk meer bij ineens
@Junior540: paar keer in de kroeg zitten en je hebt er zo een paar (kroeg) pk’s bij.
@henkhekje: hier hou ik van en wat denk je van snelle stickers
@st33fie: en race ventieldopjes, Auto Style ruitenwissers
@henkhekje: hahaha inderdaad auto style … wat een tijden .
@toyotafortuner: haha..geweldig..scherp oog
@toyotafortuner: Er is toch wel veel positiefs gebeurt in die twee jaar. Oa de wielen zijn nu perfect imo.
Twee jaar geleden kwam deze ook al eens hier voorbij. Destijds had ‘ie volgens het artikel 501pk, 92k op de teller een een vraagprijs van 24.950 euro. http://www.autoblog.nl/nieuws/van-buiten-een-golf-r32-van-binnen-een-monster-met-501pk-76075
7 eigenaren gehad. Nee helaas ik pas.
Doodzonde, en gewoon tijdbom met dit vermogen.
Doe mij maar een originele Golf 4 R32, die worden al serieus duur, tenminste de mooie originele exemplaren met lage kmstand.
Maar wil je echt wat leuks dan een 156/147 GTA, zoveel karakter dat blok.
@bofkont: alles om een vw te bashen en een autoliefhebbers underdog te pluggen.
Als de karakterbakken van Alfa echt zoveel karakter zou hebben, zouden ze er wel meer van verkocht hebben. Maar het is zo fijn een mythe, gebaseerd op oude roem levend te houden.
En het feit dat met name in het geval van de 147 een karrevracht aan onderstuur en torksteering heeft, herhalen we alleen bij Audi’s en Opels OPC…
@jetlag: Nee hoor ben best gecharmeerd van een R32, maar dan wel origineel.
Zo’n tuningsdrol is niet de moeite.
Ik geef er 5990,- voor en dan mag ie zijn modificatie houden.
En dan geen foto van het motorblok plaatsen…
@cvoo: zie je waarschijnlijk niets aan. Alles verstopt onder plastic..
@kle500: Met dit vermogen moeten er behoorlijk wat aangepassingen gemaakt zijn. Dat ga je zeker wel zien onder de motorkap.
Dus 2jaar rijden 1000 euro bij de vraagprijs. Ik zeg paar jaar door rijden en dan cashen ermee. Of zou het zo niet werken?
Blijft een heerlijke auto met een heerlijk geluid! 5-deurs, DSG in het blauw, en de Vossen velgen doen hem ook goed, alleen de prijs..

Maar 3 seconden naar de 100?! Dat is sneller dan een Koenigsegg CCX, Pagani Huayra en McLaren F1! Zal graag een filmpje van willen zien!
@roberto: alleen blijft zo’n DSG niet heel
Waarom is het gek dat meneer aangeeft dat deze golf voorzien is van Stage 3? Dat is bij JD of een ander tuningsbedrijf niet anders.
@nopetrolnofun: stage 3 betekent niets.. er zijn geen regels voor wat stage 1tm zoveel inhouden.
@kle500: Stage 3 betekent Petje, nektas én slippers.
@nopetrolnofun: Normaal zijn er maar 3 gradaties in tunen. Maar veel tuningsboeren in Nederland bedenken er twee bij. Waarschijnlijk omdat ze 5 verschillende tuningspakketten aanbieden en deze gewoon Stage 1 t/m 5 noemen maar heeft niets met de stages in tuning te maken hebben. Dit veroorzaakt veel verwarring en kan je het net zo goed uit de advertentie laten.
@bassx: Hahah, connaisseur… Uit welk tuningswetboek heb je deze wijsheid vandaan?
Al bedenk je 10 stages! Alles is afhankelijk aan het aantal modificaties icm. de vermogensstappen die een bedrijf biedt
@Jetlag: Haha…
Ik vraag me dan af of de rest van het blok, krukas e.d. het wel aan kunnen. Staat niet bij dat ze de draaiende delen in het blok ook hebben aangepast naar het vermogen. Dus dan heb ik al snel de vraag: hoe lang blijft dit draaien?
Bijna net zoveel vermogen als mijn Prius.. het gaat hier toch om KW niet?
Bij een VW moet je je altijd maar afvragen of de gegevens kloppen..
@henkhekje: of hopen dat het heel blijft.
Toch liever een HGP kitje op een golf 4.
@dutchdriftking: liever hun laatste versie op de Golf VII… OK kost meer, misschien ook daarom :)
Hm, ik rijd nu een standaard Golf V R32 en blijf toch steeds naar deze kijken. Twijfel inderdaad alleen altijd aan de mate waarin alle extra belaste onderdelen aangepast zijn. Iemand mét verstand van zaken zin om eens te gaan kijken en vragen?
@geenidee1975: kun je dan niet beter je eigen exemplaar aan een tuning kuur onderwerpen? Voor het prijsverschil kun je volgens mij wat behoorlijke modificaties laten uitvoeren.
@rrrobert: mwa, valt tegen, turbo erop schroeven, dsg aanpassen, remmen, enz. kom je snel rond de 17-18K. Met een actuele waarde van 13,5K voor mn huidige R32 (met veel meer km’s) niet handig. Maar ja, waar vind ik iemand die een bizar Golfje als deze goed kan beoordelen? :/
Ze reageren in ieder geval snel bij Janssen…: Nw gesmede zuigers , speciale drijfstangen, uitlaat , grote turbo , DSG aangepast met speciale koppeling en software. Uhm, even kijken of ik ‘m bij TVS op de brug kan krijgen.
En niet eens een foto van onder de motorkap….daar betaal je tenslotte voor..
Die verbouwing zal vast en zeker goed geschiedt zijn. De eerste eigenaar was een bouwondernemer (goed voor een leuk plekje in de Quote) hier in noord Friesland die beslist niet op de laatste euro kijkt. Heeft meer leuk spul staan. Heb deze Golf vaak zien rijden, klinkt voortreffelijk!
Zat net even op de site van Janssen te kijken, wordt bij meerdere autos over: verkeerd in nieuwstaat, of absolute nieuwstaat. En dan gerust een ton gelopen, ook geen restauratie te lezen in de details. Lijkt me sterk een auto in nieuwstaat te kunnen noemen als ze een dikke ton of meer gelopen hebben. Vooral bij een oudere auto zoals een Mercedes 560 SEC. Weet iemand daar meer van, zit ik er naast met hoe ik dat lees?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).