Koop een Tesla, zie je portemonnee dikker worden

Auteur: , 19 Reacties

Eigenlijk zou iedereen zo'n ding moeten kopen, aldus de Muskias.

Tsla

Er zijn natuurlijk al veel redenen om een Tesla te kopen. Je krijgt wat belastingvoordeel, de acceleratie van nul-naar-honderd verloopt vlotjes, andere EV’s bijten zich stuk op de actieradius, linkse meisjes vinden je een toffe peer én de bouwkwaliteit staat op eenzaam hoog niveau. Oké, misschien is een van die dingen niet helemaal waar, maar toch. Volgens Elon Musk is er nu echter nóg een reden om voor een (nieuwe) Tesla te gaan. Volgens hem zijn Tesla’s nu namelijk activa die in waarde zullen appreciëren.

Een en ander heeft te maken met de nieuwe autonome technologie die Tesla sinds kort (ook met terugwerkende kracht) inbouwt in haar modellen. Als optie van (in Amerika) 5.000 Dollar kan je namelijk alvast de hardware kopen die Tesla’s volgens Musk de mogelijkheid geven om volledig zelfrijdend te zijn. Dat is overigens een claim die in 2016 ook al een keer gemaakt werd, maar soit. Nu is het dan echt zover, misschien, mits de software de hardware nog even inhaalt.

Enfin, Elon denkt uiteraard niet in problemen maar in oplossingen, dus dat laatste is wat hem betreft slechts een kwestie van tijd. Dankzij deze toekomstige verbeteringen die Tesla’s zullen ontvangen, zullen de auto’s van zijn bedrijf volgens hem ook in waarde stijgen. In een recente podcast (link) zegt Musk:

The cars currently being produced, with the hardware currently being produced, are capable of full self-driving. I think the most profound thing is that if you buy a Tesla today, I believe you are buying an appreciating asset – not a depreciating asset.

Belangrijk is wel dat Musk geen timeframe noemt voor wanneer je Tesla dan in waarde zal stijgen. Misschien krijgt hij wel gelijk maar moet je er een jaartje of veertig op wachten, tot het moment dat je netjes onderhouden Model S een gewilde klassieker is…19 reacties

Mwoah denk niet dat ze in waarde zullen stijgen… hooguit minder snel afschrijven vanwege de constante updates etc, waardoor je auto uptodate blijft. Eigenlijk lopen ze ook op dat vlak mijlenver voor op de concurrentie
Totale onzin natuurlijk weer van Musk, maar Musketeers geloven alles wat hun gekozen God zegt en als iemand er niet mee eens is ben je een ”hater”.
@basjaski: ik rijd een tesla, fijne auto, maar ik heb weinig met Musk. Ik geloof ook niet dat anderen dit zo zwart wit voelen Basjas, dus zit het niet gewoon een beetje in jouw hoofd?
@jag1960: ik vermoed dat hij het over het zelfstandig rijden heeft…
@basjaski: toch raar want ik volg aardig wat over Tesla en SpaceX, maar ik ben nog nooit fans tegengekomen die álles praten. Ik denk dat je gewoon door de trollen heen moet kijken..
@flutterby: alles goed praten dus…
Ik denk dat de waarde van de auto niet zal verhogen en dat Elon meer op dit doelt: https://twitter.com/elonmusk/status/1113977924947009536
Het enige dat ik vanzelf dikker zie worden is de kont van ….

laat maar
@tjorque: je wijf?
Gewaagde uitspraak. Maar niet geheel ondenkbaar. Natuurlijk niet op korte termijn. Maar over een jaar of 30 á 40 zou men best kunnen denken: de Model S, dat was de alleréérste autonome auto. Om vervolgens de hoofdprijs voor onberispelijke exemplaren te vragen. Wat je nu ook met begeerde old- en youngtimers ziet. Denk echter niet dat iemand een Model S 40 jaar gaat stallen…
@goed_koopman: Hij bedoelt dat je straks je Tesla autonoom geld kunt laten verdienen, dmv Tesla Fleet, ze willen concurreren met Uber en Lyft. Ondanks dat, denk ik dat je auto gewoon afschrijft.
@crepito: Dank voor de verduidelijking. Volg Musk niet op de voet, die bewering kende ik nog niet. Dat is natuurlijk absurd. Straks gaat die nog vertellen dat je Tesla goodwill kweekt dmv positieve ratings.
Denk dat hij bedoelt dat je straks je auto geld kan laten verdienen door autonome uber service. Mits techniek en regelgeving dit toelaat.
@rvvm: Exact
Geloof het zelf…..
Bla bla bla van tesla. Er zijn auto’s die meer waard worden maar dat zijn speciale en gelimiteerde modellen
Met de 400.000 stuks per jaar die ze willen produceren zal het allemaal goedkoper worden en speciaal en uniek zijn ze niet en zullen ze ook niet worden.

Het is wachten totdat ze betaalbare en normale EV’s op de markt brengen die gewoon gekocht kunnen worden voor 20 tot 35.000 euro incl. Alle belastingen hier in nederland. Tot die tijd rijden de meeste mensen geen EV
@jaapiyo: ‘in waarde appreciëren’ is geen Nederlands. Appreciëren betekent naar waarde schatten, waarderen, op prijs stellen. Het betekent nooit ‘stijgen’, behalve als het over valuta gaat. Tot nader order is een Tesla geen valuta-eenheid.
Ik wacht nog steeds op dat I,Robot moment dat iemand de servers bij Tesla hackt en alle Tesla rijders het spreekwoordelijke zwijgen op legt.
Elon Musk de grootste zeepbel uit de automobielgeschiedenis kraamt voor de zoveelste keer onzin uit. Hoe zit het trouwens met de Tesla Truck waarvan hij enkele jaren geleden aankondigde dat hij die dit jaar ging bouwen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).