Koop een Volvo met ruimte voor een Smart op Marktplaats

Auteur: , 19 Reacties

In stijl op vakantie gaan doe je zo.

Het kwik stijgt dit weekend naar ongekende hoogte. Het definitieve bewijs dat de zomer er weer aankomt. Sommigen vinden dat de zon niet hard genoeg kan schijnen, anderen vervloeken de koperen ploert na enkele dagen alweer en snakken naar een koeler klimaat. In beide gevallen moet je echter deze Volvo camper kopen. Met een tankinhoud van 600 liter diesel kan je namelijk met gemak zowel naar het Diepe Zuiden als het Hoge Noorden afreizen.

Bij de term camper denk je als Nederlander waarschijnlijk in eerste instantie aan een Fiat Ducato met een paar slaapplaatsen en mdf-kastjes op de plaats waar normaal de gereedschapskist en de persoon die je ontvoerd hebt ligt. Dit ding is echter van een andere orde.

De basis voor dit woonhuis op wielen wordt namelijk gevormd door een Berkhof Volvo B10M. Vroeger heb je er wellicht ooit ingezeten tijdens een schoolreisje naar Keulen. Toen moest je ‘m echter delen met een stuk of 30 kotsende klasgenootjes, nu heb je ‘m voor jezelf alleen. Nou ja, of voor jezelf en een select gezelschap naar keuze.

Dat betekent dat er de nodige ruimte over is. Die is nuttig ingericht met zaken als een douchecabine, een toilet, wastafel met grote spiegel om te kijken of je wenkies nog passabel zijn en Webasto-ringverwarming. Tevens is er de mogelijkheid om eten op te slaan in een koel/vries combo en dit vervolgens warm te maken op een kookstel. Maar dat is nog lang niet alles!

Om de juiste sfeer te creëren is de bus voorzien van een BOSE-surround systeem, twee lederen stoelen met een apart kacheltje ertussen en een dubbel bed. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken over een ‘don’t bother knocking when the van is rocking’-syndroom, want dankzij luchtvering blijft de Volvo perfect in balans.

Nu we het trouwens toch hebben over rijeigenschappen, moeten we nog even het pièce de résistance van de camper bespreken. Stel, je gaat op vakantie met het bakbeest en zet ‘m ergens neer op een fijne plek. Dan is het niet tof om elke keer als je even een baguette gaat scoren met het hele ding het centrum van Jamais-Gedàcht-sur-Mer onveilig te maken. Daar is bij deze camper aan gedacht: er past namelijk een heuse Smart achterin!

Je begrijpt, vrijheid is niet langer een volgetankte Mercedes, maar een volgetankte Volvo-camper met een Smart in de koffer. De vraagprijs bedraagt 39.500 Euro exclusief Smart. Als je interesse hebt, moet je HENK even bellen.19 reacties

Zijn die foto’s met Minecraft gemaakt?
Als normale vakantieganger heb je hier geen fuck aan lijkt me. Geen camping waar je fatsoenlijk kan staan…
Maar als je elk weekend met z’n tweeen naar een concours, cross …. etc etc gaat is het misschien wel wat, zo’n mobiel huis met garage!
Ik ben op dit moment onderweg met 45 ton, 8 slaapplaatsen, 600 liter diesel capaciteit, 1,5 kuub water, 135 Tsjechische paarden en een snelheid van 16kmh. En dat alles met een vervoersmiddel ouder dan de eiffeltoren. Eigenlijk veel leuker dan zo’n bus. Volgens mij vinden al die mensen met hun duimen omhoog dat ook.
@lekbak: Klinkt als een E39 525d Touring?
@straatzakelijk: in één keer goed!
@lekbak: Heb je ook een foto van dat bootje?
@dracae: Jawel, maar die ga ik hier niet plaatsen. Vanaf donderdag zijn we in Vianen te bekijken. Zoeken naar “Joure”.
Dan heeft deze meneer het beter aangepakt!

https://youtu.be/xeMT1d_L-hw
In ‘stijl’ op vakantie gaan.

Wilde graag die kleine nuance even aanbrengen.
Met b rijbewijs???
@hfdude: Ja, hoor. Een Smart mag je gewoon met B rijden. ;-)
Lelijk onpraktisch ding met waardeloze foto’s.
Dit zou tof zijn naast mijn 850R
Die fietsendrager maakt het plaatje helemaal af 😂
Mooi ding, mooi gemaakt. Toch valt dit eigenlijk in het niet bij de “RV’s” die je in de vs rond ziet rijden. Even groot als deze touringcar maar dan nòg luxer en met 2 tot 3 slide-outs waardoor je in de breedte flink ruimte wint als je eenmaal je plekkie hebt gevonden. Eigenlijk wel jammer dat je dat soort apparaten hier nimmer op de weg (of de camping🤓) tegenkomt.
BOSE… “Buy Other Sound Equipment”
via iPhone app
Dacht dat de motor bij bussen achterin zit, maar op die plaats zit nu een smart.
@toeter11: Die Smart moet ook best hard werken :P

Maar op de eerste foto’s zie je volgens mij een motorbak tussen de voorstoelen, daar zit ie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).