Koop Freddy Heineken’s oude liefde voor 17 mille

Auteur: , 46 Reacties

Een waar prikkie!

Het is een publiek geheim dat Freddy Heineken een voorliefde had voor de betere automobiel. Gedurende zijn carrière kon de kleinzoon van de oprichter van de brouwerij zich een aantal puike bolides veroorloven. In het verleden zagen we bijvoorbeeld zijn Ferrari 400i Automatic voorbijkomen op Autojunk.nl. Vandaag schotelen we jullie een BMW 635CSi voor, die enkele jaren voordat de beste man werd ontvoerd uit de fabriek kwam rollen.

Het is niet precies bekend wat voor een rol de E24 in het leven van Freddy heeft gespeeld, maar duidelijk is wel dat de fraaie 6 Serie gedurende zijn leven absoluut het nodige asfalt heeft verteerd. Momenteel staat op de teller een kilometerstand van liefst 154.657 kilometer. Aan het uiterlijk van de 635CSi is dit amper te zien; op het eerste gezicht lijkt de auto een nog puntgave carrosserie te hebben en dit wordt bevestigd door zowel de foto’s als de dealer. Volgens de verkoper heeft de auto “mooie passingen, goed en gemakkelijk sluitende deuren, geen uitgedroogde rubbers, een onbeschadigde carrosserie, geen steenslag, chroom zonder weersinvloeden en een mooi glanzende lak.” Kijk, dat horen we graag. Zien ook, overigens. Niet alleen het exterieur ziet er haarfijn uit, het diepblauwe eighties interieur mag er net zo goed wezen!

Zodoende hadden we verwacht dat deze nette 6 Serie, zeker aangezien een van zijn eigenaren Freddy Heineken is geweest, een schaamteloos hoge prijs mee zou krijgen, maar niets blijkt minder waar. Goed, zijn exacte prijs van 16.950 euro is voor een zo oude auto met een tellerstand als deze niet onbehoorlijk, maar echt te ver gaat het ook weer niet. Met name BMW-liefhebbers die wel een groene pretcilinder lusten, zullen wat graag de portemonnee trekken voor het 218 pk sterke beest uit Beieren. Trek zo’n goudgele rakker open achter het stuur echter niet open, anders krijg je problemen met de handhavers van de wet.46 reacties

@ikschrijfookoverautos: de gallery is kapot, ik zie alleen zwart
via Android app
@toyotafortuner: en ik het autoblog-logo
@toyotafortuner: check, hij is gefixt!
@ikschrijfookoverautos: pics or it didn’t happen! ;)
@toyotafortuner: Nederland he
@toyotafortuner: willen we meer of minder zwart?
Prachtige auto van een WEL echte Nederlandse celebrity ..

Verkopende partij is alleen nogal discutabel ..
@lincoln: sarcastisch toch, want lijkt mij een zeer nette dealer in de fijnere automobiel
@343bhp: een discutabele verkoper zou er dan ook niet mee ‘te koop’ lopen
@343bhp: Dat het bedrijfje reageert op @lincoln zegt voor mij al genoeg. Dus bij deze geef ik onze huis trol groot gelijk.
@lincoln: verkopende partij kan ook geen foto’s maken.
@lincoln:

Normaal gesproken reageer ik niet op laster die over mijn bedrijf op het internet geschreven wordt, maar uw onterechte kritiek wil ik toch even rechtzetten.

Mijn bedrijf bestaat al 30 jaar en de koffie staat al van meet af aan bruin.

Tevens onderscheiden wij ons doordat wij onze auto’s veelal uit Italië importeren. En iedereen weet dat als er één volk trots is op hun auto’s, dat de Italianen zijn. En omdat ze in Italië geen pekel strooien breken de kopbouten niet af omdat ze gecorrodeerd zijn.

Verder kunt u, in tegenstelling tot wat velen op internet beweren een AKK laten uitvoeren. Dit geeft niets met de Koerdische afscheidingsbeweging te maken, maar staat voor de kenners voor een aankoopkeuring. Die mag u altijd laten uitvoeren, bij voorkeur bij een bevriende garage om de hoek. Omdat ik dan ook zicht heb op de keuringsmethode.

Maar komt u gerust eens kijken. En inspecteer onze auto’s eens grondig. Dan zult u bijvoorbeeld zien dat bij de Porsches het puntje van het Porschelogo bij alle vier de wielen naar het ventiel wijst. Hét bewijs dat onze auto’s tot in de puntjes onderhouden zijn.

En hopelijk stopt u dan deze laster, die louter een persoonlijke mening van u is en derhalve niets zegt over mijn bedrijf

Mvg, Hans Olijk, van Witmer & Olijk

* disclaimer, iedere gelijkenis van deze reactie met de verdedigingen van Hans Odijk op slechte reviews op het web berust op puur toeval, ook al lijkt het er verdacht veel op.
@moveyourmind: werd volgens mij meer als geintje bedoeld
@moveyourmind: kan iemand mij deze reactie uitleggen? Ik krijg de indruk dat het een grap is, maar snap er niets van.
@moveyourmind: Whahaha ja we weten allemaal hoe Italianen omgaan met hun auto’s… Maar we weten ook dat er in de autohandel niet heel zuiver gesproken wordt over Italianen… En dan met name de handelaren die durven het randje meer dan gemiddeld op te zoeken…
@gebruikersnaam3: @jipino Zoek voor de gein eens op Google zoekt naar Witmer & Odijk en reviews en naar hoe Dhr. Odijk daar op reageert.
“een kilometerstand van liefst 154.657”

in 39 jaar

Dat is 4.000km per jaar, oftewel erg weinig.
Ik had liever zijn Facel HK 500 in mijn schuurtje staan
@desjonnies: ik had liever om te beginnen al een schuurtje dat groot genoeg is om een auto in te zetten…

Maar zowel de facel als deze bmw met toog-dashboard zou ik niet afslaan 😋
Geloof het niet echt, zeker niet na het lezen van de beschrijving op hun site.
A2 racer-mobiel. Heel wat uurtjes in doorgebracht op 10 jarige leeftijd dankzij het oer-Hollandse gouwe ouwe Davilex.
Mooie auto maar ik heb liever de 3.0 CSL voorganger, of de M635csi
Waar is het bewijs dat de auto van Freddy is geweest?
@jupke: dat biertje op het dashboard✌🏼
@ghost: die is er niet door Freddie opgezet hoor, in 1980 had Heineken nog bruine flesjes
@potver7: no shit Sherlock!

En de kratjes nog geel. Hoop oprecht dat je doorhad dat ik sarcastisch was..
@ghost: Ja ja, nu snel zeggen dat je sarcastisch was he ;)
@renegade: hahaha grapjas, voor iemand die 5 dagen per week werkt bij Heineken mag ik idd voor mezelf hopen dat ik sarcastisch was ja, anders zou Freddy zich omdraaien in zn graf.
@ghost: is dit ook sarcastisch, ik dnsp er nu niks meervan!?!
@dirkiii: geen idee waar mijn voorlaatste reactie was gebleven, maar wat ik zei was; het is mij geraden dat ik sarcastisch ben met mijn eerste reactie over dat flesje, want ik werk voor Heineken. Freddy zou zich anders omdraaien in z’n graf.
@ghost: Staat die Toyota Tundra nog steeds op de parking daar in Zoeterwoude? Heb er ook een tijdje als zzp gewerkt. Top bedrijf!
@camber24: ik zit in Amsterdam dus heb eerlijk gezegd geen idee. Zal eens kijken als ik daar ben, krijg binnekort een keer een bezoek aan de brouwerij in Zoeterwoude.
Kan me niet voorstellen dat het ‘bewijs’ zoek raakt als de eerste eigenaar Freddy Heineken heet.
Pff dit is wel een must have voor een bmw liefhebber
Helaas. Automaatje. Voor Heineken blijkbaar voldoende maar ik prefereer de handbak bij deze wagen.
De velgen zijn niet origineel, zouden Mahle velgen moeten zijn.
@ger964: In de advertentie staat dat de auto Michelin banden heeft, op de foto zie ik Vredestein banden.

Had Freddy geen geld voor TRX’en?
@karaya: wat denk je zelf? Freddy en geen geld..😂
De cassettebandjes houder zat ook in mijn eerste wagen
Mooi exemplaar van mijn favoriete BMW. Op veel exemplaren zie je niet originele velgen omdat de de oorspronkelijke velgen voor nogal dure banden.
Ziet er op het oog netjes uit, maar al die met tiewraps vastgemaakte kabels onder de motorkap zijn vast niet origineel.
Mooie bak uit een tijd dat een auto nog een raampartij van een pausmobiel mocht hebben.
Mooie wagen alleen jammer van dat zwarte plastic op de kofferbak.
Mooi gepoetst, weet niet of de waarde hoger dan gebruikelijk moet zijn. Men kan niet aantonen, dat deze van Heineken is geweest. Staan daar in Warmond altijd mooi gepoetste auto’s. Mijn ervaring met alles wat je importeert uit Italië, is dat er mee geknoeid kan zijn.
Goede smaak naar auto’s toe, slechte smaak naar bier toe
Niet verkeerd

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).