Goedkope olie, koop het met crypto

Auteur: , 36 Reacties

Superdeal!

Crypto

Cryptocurrency is deaud, de communistische droom van Venezuela is deaud en de olieprijs is half deaud. Combineer al die drie dingen met elkaar en je hebt een ware succesformule in handen, dat kan niet anders. Zoiets moet ongeveer de gedachte zijn geweest van de recentelijk herkozen president Nicolás Maduro van Venezuela. Het land wordt al jaren geteisterd door een economische malaise die het gevolg is van het linkse regime van Hugo Chavez en diens opvolger Maduro.

Het voordeel van Venezuela is dat het drijft op een enorme plas olie, waardoor de politici lange tijd gratis geld konden uitgeven middels de nationalisatie van oliemaatschappij PDVSA. Toen de olieprijs ver boven de honderd Dollar per vaatje Brent uitsteeg, suggereerde Hugo zelfs dat ze arme Amerikanen maar moesten voorzien van goedkoop zwart goud om zich aan te warmen. Doch hoogmoed komt voor de val: toen de olieprijs in de zomer van 2014 een vrije val inzette, sleepte deze heel Venezuela met zich mee naar de bodem. Het kostte de onfortuinlijke Pastor Maldonado zelfs zijn plek in de Formule 1.

Hoewel de olieprijs alweer een stukje opgekrabbeld is vanaf zijn dieptepunt, is de Venezolaanse Bolivar inmiddels minder waard dan het papier waarop deze geprint is. Veel Venezolanen zijn dan ook uitgeweken naar cryptocurrency om de waarde van hun geld te behouden. Jawel, de uiterst volatiele, bij het grote publiek alweer in de vergetelheid geraakte Bitcoin, was (en is) voor mensen uit Venezuela een veel veiligere vorm van geld dan hun eigen munt. De oplossing van het regime is simpel: ze proberen simpelweg hun eigen cryptocurrency genaamd ‘El Petro’ (PTR) te pushen.

Het idee van de Petro is dat de Venezolaanse olievoorraad dient als onderpand voor de waarde van de munt. Dit is anders dan bij de meeste cryptocurrencies, waarvan de waarde in het beste geval baseert op de potentiële waarde van de/het onderliggende technologie/project en in het slechtste geval op ‘wat de gek ervoor geeft’. Voor je Petro zou je altijd een bepaalde hoeveelheid olie kunnen krijgen. Klinkt leuk, maar hoe is dit dan anders dan bij de Bolivar? Deze traditionele munteenheid wordt immers ook gesteund door de economie van Venezuela en de facto is dat de olie industrie, want veel meer is er niet in de Zuid-Amerikaanse natie.

Desalniettemin heeft de Petro internationaal al de nodige commotie veroorzaakt. Zo zou Vladimir Vladimirovitsj hebben meegewerkt aan het ontwikkelen van de digitale munt. Of dit de reden is of niet, dat weet geen mens, maar The Donald heeft per decreet alle Amerikanen reeds verboden de Petro of aanverwante munten te gebruiken, daar de Venezolaanse overheid deze zou gebruiken voor fraude en witwaspraktijken. Het laatste betekent toch een flinke tik voor de crypto, want wat voor fysiek onderpand een dergelijke munt ook heeft: de legitimiteit ervan wordt bepaald door de mate van adoptie.

Ook hier heeft de Venezolaanse overheid echter een list voor verzonnen. Als je bij hen olie komt kopen en bereid bent met Petro’s te betalen, krijg je dertig procent korting! Tenminste, dit is de deal die Venezuela naar verluidt heeft voorgesteld aan India. Olievaten met korting…oh-oh-ho-ho-ho! De beweegredenen van het regime om de Petro zo te promoten zijn schimmig (of niet), maar als jij de hoge benzineprijs aan de pomp zat bent, weet je nu wat je te doen staat. Even een belletje plegen met Nicolás, paar van die muntjes kopen met je bitcoins en voordat je het weet verzuip je in de olie.36 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Niet echt autonieuws als je het mij vraagt…
@e28forever: Vraag @jaapiyo anders even of hij er een autootje bij plakt.
@daihatsucuore:
Laat me raden: jij bent del leukste thuis?
@e28forever: *de leukste*
@e28forever: del leukste a su casa 😆
@vroaaar: 🤪😆
@e28forever: jij degene met de langste tenen?
@e28forever: zolang de meeste auto’s nog op een fossiele brandstof rijden zijn malversaties met olie gewoon autonieuws.
@mashell:
Vind jij…
Dit gaat meer over bitcoins en een schimmige snor.
Geen autonieuws dus.
Anders kan ik er nog veel verzinnen…
@e28forever: Bij Autoblog lees je náást autonieuws ook nieuws dat zijdelings gerelateerd is aan auto’s. Op dinsdagavond stromen de persberichten en BREEK nieuws nu eenmaal niet zo hard binnen. Dus dan behandelen we vaak genoeg iets wat zijdelings met auto’s te maken heeft. In dit geval lijkt mij olie redelijk gerelateerd. Ik vond het persoonlijk best onderhoudend om te lezen. Als de nieuwe BMW 3 Serie vanavond onthuld zou worden, kreeg dat uiteraard voorrang. Maar hey: die was er niet! Morgenochtend is de redactie weer druk bezig met ‘echt’ autonieuws. We zijn nu eenmaal afhankelijk van wat er gebeurd. Goedenavond :-).
@willeme: je hebt helemaal gelijk, olie hoort er gewoon bij! Zeer zeker omdat VAG modellen zoveel nodig hebben.
@mashell:
Vind jij…
Dit gaat meer over bitcoins en een schimmige snor.
Geen autonieuws dus.
Anders kan ik er nog veel verzinnen…
@e28forever: Als je een Audi rijd is de olieprijs wel belangrijk hoor…
@svenska_aeroplan_ab: oké. Hij is leuk! Ik geef je een plusje!
@e28forever: want alle auto’s rijden op een lithium accu?
@kennone: Que?
Dikke snor met commie gedachten, veel olie, ontwrichtte economies en hongerend volk. Mooi land naar de knoppen geholpen door hebzucht van de (politieke) elite ….
@autodrome: en veel mooie vrouwen.
@ikleesookoverautos: geloof mij maar dat minimaal 85% daar ook gewoon scrap is, net als op de rest van de wereld.
@marinepower: Wat weet jij daar nou van, kenner? De mooiste vrouwen komen uit Colombia en Venezuela, statistisch feitje, sorry man ….. Dus scrap? Misschien bij jou in de achtertuin op de barbiecue …..
@autodrome: ik weet niet wanneer jij daar de laatste keer bent geweest, maar in de periode dat ik daar nog wel eens kwam, was het in ieder geval zoals ik het beschreef. Misschien dat het de afgelopen zes jaar veranderd is, maar dat is niet mijn doelgroep.
Maar op zich heb je wel gelijk hoor dat er ook heel veel wel beauty’s rondlopen, maar het is daar wel behoorlijk zwart/wit.
@marinepower: smaak is subjectief, maar strikt gezien, als we dan toch een meetpunt moeten nemen; hand met de meeste missen na de USA(hate the show) is Venezuela ahttps://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Miss_Universe_titleholders#Countries/Territory_by_winning_the_title
@ikleesookoverautos: Dé mooiste ….. Je ogen vallen er letterlijk uit, maar ja, als je geen cent te makken hebt dan kan je zo mooi zijn maar dan gebeurt er nog steeds niks. Massaal importeren zeg ik om het straatbeeld op te fleuren en vrijstaand NL aan de vrouw te helpen, dat zeg ik ….
Als ik niet net mijn laatste cryptomunten zou hebben ingewisseld voor aandelen Argan olie zou ik die Petro’s misschien wel hebben overwogen.

https://youtu.be/TJWmZQUPuk4
Nog 41k% gepakt in crypto, er is niks doods aan en de mining farm draait beter dan vorig jaar! (21gh/s)
Belastingregels zijn ook super tov andere landen, dus pakken wat je nog pakken kan.

@erwine60: same here. Casco huis op laten leveren en compleet aangekleed en verbouwd dmv een halfjaar crypto winst.
@str8six: dik!!!
Dat zijn goede dingen, veel mensen zijn nu sceptisch omdat ze waarschijnlijk in de telegraaf over Ripple geïnformeerd werden en dat kochten 😂
Kopen jullie maar Shell, weldra geen dividendentaks meer in NL.
Cadeautje van Rutten voor de Koninklijke Familie !
Weldra een pak Holdings erbij in NL!
Ik denk dat ik maar tulpenbollen ga kopen, winsten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.
Let op mijn woorden, Bitcoin is bij lange na niet vergeten. Ja bij de n00bs die insprongen eind 2017 maar de grote rally moet nog komen.
@yzord: voor een echte rally heb je die n00bs nodig.
@jaapiyo: Maar dat wil nog niet zeggen dat crypto dood is. De markt is momenteel aan het herstellen, maar er is nog altijd genoeg geld te verdienen.
@berlinetta: @str8six: HOE DANNN?!? Meeliften op een tijdelijke hype en dan cashen voordat iedereen doorheeft dat ook dat project niks wordt? Een Pump & Dump groep opstarten?

Heb gisteren nog ff (toegegeven, snel) gezocht naar een lijstje van goed presterende munten in 2018 maar kon niet direct wat vinden…
@jaapiyo: De prijzen stijgen en dalen nog steeds. Daar valt dus geld te halen en er zal altijd een grote groep blijven die zich daarmee bezig blijven houden. Bovendien zijn er genoeg projecten die wel de moeite waard zijn op de lange termijn. Zo zie ik veel potentie in Vechain. Eén van de weinige projecten die daadwerkelijk al worden toegepast in het bedrijfsleven.
Peutcoins, wie had dat gedacht. Merkwaardige constructie in ieder geval.
Ik heb er de mooiste autorit ooit gemaakt, staande in de bak van een grote Mack kiepwagen samen met andere Venezolanen. Ze deden nooit zo moeilijk die rit, met aan een kant de zee en de andere de jungle, af en toe bukken voor over de weg hangende takken, benzine kostte 13 cent de liter toen. Die rit ging van Chuspa naar Macuto.
Een van de mooiste landen ter wereld, helaas zijn Venezolanen meer van het zuipen en feesten en niet van het werken, in de olie industrie in Maracaibo waren het allemaal buitenlanders en nauwelijks locals die er werkten wegens onbetrouwbaarheid.
Die Chavez heeft overigens de landbouw afgeschaft omdat hij het makkelijker vond om van de olie dollars agrarische producten te importeren, helaas is de kennis nu grotendeels verdwenen en mag Venezuela weer opnieuw beginnen. Isla Margarita en Curacao gingen we af en toe een weekendje naar toe om te stappen.
Ik vind het vreselijk dat het er nu zo slecht is, het is een van de allermooiste landen ter wereld met regenwouden, stranden en bergen.
Je hebt ook nog Colonia Tovar in Venezuela, een dorpje wat door Duitsers is gesticht ergens in de 18e eeuw en waar vakwerkhuizen staan. Je waant je er in Beieren en sommigen spreken nog Duits, alles is Duits gründlich naar rechts gericht en schoon en ik kocht er altijd kaas, deze kolonie was de eerste die in Venezuela
bier brouwde en het dorpje was een toeristische trekpleister geworden voor de gewone Venezolaan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).