Kopen! Speedster met 450.000 kilometer achter de bultrug

Auteur: , 24 Reacties

Typisch weer zo'n auto die alleen maar onder een doekje staat in een garage. Wait...what?

Speedster

Onlangs trok Porsche het doek van de nieuwe 911 Speedster. De boodschap was duidelijk: de Notre Dame in Parijs mag dan afgefikt zijn, maar de hunchback is nog altijd springlevend. Sterker nog hij is mooier en dankzij GT3 goodies toffer dan ooit.

Traditioneel is de Speedster inmiddels een beetje uitgegroeid tot de uitsmijter van (vrijwel) elke generatie 911. Als de nieuwe gen in de startblokken staat om het stokje over te nemen, komt Porsche nog even met de bultrug (rijtest) op de proppen op basis van het uitgaande model.

Het is persoonlijke smaak, maar voor mij is het 911 G-model nog steeds de ultieme 911. De Speedster op basis van die generatie (rijtest) zou me dus moeten laten kwijlen als een Berner Sennenhond die je een lap ribeye in het vooruitzicht stelt. Maar stiekem heeft de magie van de Speedster me nooit zo gegrepen. Het extra lage voorruitje is wel leuk, maar die bubble butt…Ik vond het allemaal net een beetje too much. Te veel hype ook, want Speedsters waren en zijn altijd al stervensduur.

voorruit

Daarom verbaasde het me dat ik van deze Speedster wél best warm word. Misschien is het de relatief saaie kleurcombo. Normaal gesproken zijn we bij autoblog niet zo’n fan van leasegrijs, maar het geeft deze Speedster wel een soort klassieke chique. De echte reden waarom we over de auto schrijven is echter de kilometerstand. De huidige eigenaar kocht ‘m met 600 mijl op de klok en reed er daar vervolgens 282.400 mijl bij.

stoelen

Jawel, deze Porker, toch een usual suspect voor de betere stilstaande Porsche-collectie, heeft ruim 450.000 kilometer achter de kiezen. Collecting Cars gaat ‘m binnenkort veilen. De prijs zal voor de meesten echter een struikelblok blijven. Of je korting krijgt vanwege de imponerende laufleistung van de auto, wagen we te betwijfelen…

Foto credit: Collecting Cars24 reacties

Zo hoort het. Zulke auto’s moeten gereden worden!
@omarrs6: idd lekker ingereden.
Zoals het heurt!
Wat ik me altijd afvraag met zo een km-standen, hoeveel sch…ten zijn er in die autozetels al wel niet gelaten? :D
@Volvo_440_turbo: en dan heeft ie niet eens gaatjesleer! 🤣🤣
@Volvo_440_turbo: als dat je tegenhoudt om ‘m te kopen, vervang de zetels 😆
@Volvo_440_turbo: heel bijzondere tick moet ik je nageven. Ik ben wel benieuwd, heb je er zo nog meer? 🤪
@bischero: hoeveel contrast zal er opduiken zodra er een UV lamp op word geschenen
@lekkaah: ik ben visueel ingesteld, maar heb moeite met het inbeelden van de positie .. niet veel ruimte, maar heb jij een idee? 😊
@bischero: positie 1: rechter hand. positie twee … naja, je kan t raden.
@bischero: Tuurlijk! Stuur gerust een privéberichtje als je meer wil weten ;) Opgelet!
Daten doe ik niet, tenzij je een heel bijzondere hebt… een bijzondere naakte dus… Een cabrio bedoel ik wel, ik kon niet direct de juiste woorden vinden :p
Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de onderhoudshistorie van deze auto. Ik kan me zo voorstellen dat deze Porsche al eens een blokrevisie (of twee) achter de rug heeft gehad.

Onder de streep is de vorige eigenaar wel een baas hoor. 450dkm rijden in een auto als deze… Wow.
@rrrobert: Een luchtkoeler kan dit soort kilometerstanden makkelijk aan mits goed bereden en onderhoud gepleegd.
450k met een eigenaar. Dat is een auto met een verhaal. Daar houden doe Amerikanen van. Die gaat wel voor een mooie prijs weg.
@rolov: Auto heeft stuur aan de verkeerde kant.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Helemaal eens over de kleurcombinatie. Maakt deze auto extra lekker.
Het leukste is dat deze in ieder geval niet zo snel gestald wordt door de volgende eigenaar. Want de prijs zal niet veranderen met een paar kilometer meer of minder.
Beetje levenservaring is nooit verkeerd!
Het leder ziet er ongelooflijk goed uit voor de kilometerstand!
@dutchdriftking: vroeger was het leder beter. Gene grapje.. Nu mag je al blij zijn als het echt leder is in je lederen interieur (Volvo…)
Kan misschien nog wel eens een dingetje worden: sportwagens met hoge kilometer standen. Heb je tenminste wat over je auto te vertellen in de kroeg als je de sleutels van je Porsje op de bar kwakt.
@pomoek: mijn Targa heeft 380.000km gelopen 😁
Motorrevisie gehad natuurlijk. Verder inmiddels alles een keer vervangen. Maar hij rijdt weer zo straks als nieuw
https://www.autojunk.nl/2017/05/911-sc
@polpol33: 👌
@polpol33: Oei, mooi ding!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).