Kopen? Ferrari Testarossa Spider van Michael Jackson

Auteur: , 24 Reacties

Toevallig op zoek naar een bijzondere Ferrari met een interessante geschiedenis? Dan kan je binnenkort je slag slaan in Scottsdale, Arizona. Daar gaat namelijk deze speciaal voor Michael Jackson gebouwde open Ferrari Testarossa onder de hamer.

Eind jaren ’80 was Michael Jackson hét gezicht van Pepsi en maakte hij meerdere commercials voor het frisdrankmerk, hij vloog zelfs een keer in de fik tijdens opnames. Voor een van die reclames werd door carrosseriebouwer R. Straman Company een zwarte Testarossa omgebouwd tot cabrio.

Het scalperen kostte destijds zo’n $40.000. Het dak van een Testarossa afzagen was in die periode redelijk populair, met name in de VS, en meerdere bedrijven voerden deze ingreep uit. Officieel heeft Ferrari slechts één Testarossa Spider gebouwd, een zilverkleurige, en die was voor Gianni Agnelli.

Dit zwarte exemplaar dat door MJ werd gebruikt in de reclame voor Pepsi werd gebouwd in 1986 en is zowel van buiten als van binnen zwart. De reclame waarin deze auto werd gebruikt werd opgenomen in 1987 en had de titel “The Chopper”. Op Autojunk kunnen liefhebbers van retro deze reclame bekijken.

Volgens veilinghuis Barret-Jackson heeft deze auto begin vorig jaar nog een grote onderhoudsbeurt gehad bij een officiële Ferraridealer en is de onderhoudshistorie sinds 1998 bekend.

Of Michael deze Ferrari na de opnames ook mee naar huis heeft genomen is niet bekend, maar het zou natuurlijk zomaar kunnen. De verwachtte opbrengt van deze onthoofde Ferrari is niet bekend.24 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Zwart… Niet echt een kleur die je bij Jackson zou verwachten.
@volvo-s60-adept:
Ik vraag me eigenlijk af of deze ook langzaam wit wordt.
In de reclame heeft ie wel hele andere wielen….
@bjorn123: we zijn inmiddels ook dik 26 jaar verder. Grote kans dat iemand er ooit andere velgen onder gezet heeft.
@robbie: ging er meer om als het zo’n speciale auto is zou ik hem laten zoals hij is.. The general lee spuit je ook niet oranje..
@bjorn123: haha euh……… Je zit met oranje in je hoofd en…… Haha geel of andere kleur bedoel ik dan
@bjorn123: Die had ie van KITT geleend, zo te zien.
Of, als je wel een Testarossa wil maar geen cabrio, die van Don Johnson wordt binnenkort ook geveild. Met de stoel op de voorste stand. Gekregen na Miami Vice.
De reden dat het een spider werd is te zien op de laatste foto.

Anyways brrrrr cabrio’s.
@reistje: Michael Jackson is enorm!
Had Michael Jackson een rijbewijs?
@hetzwartesaabvandefamilie: goeie vraag
@autoblogger: ja dat had hij, er staan foto’s online vsn zijn rijbewijs uit de 80s. En hij zei ooit in een interview dat hij de baslijn uit ‘Billie Jean’ bedacht terwijl hij met zijn auto door Beverly Hills reed.
Misschien ligt er nog n plastic neus onder de vloermatten?
Mooie auto zeg !
Op de passagier stoel staat zeker een kinderstoel?
Die spiegel(s) op de testarossa vond ik altijd onwijs lelijk en veels te groot. Zelfde als in die film de Dominee bij die testarossa..steekt echt uit, alsof ze die later erop hebben geplakt en vergeten waren bij het eerste ontwerp
@ghost: Brede achterkant van de auto maakt dit nodig, anders kijk je alleen maar in je luchthappers.
Toch wel dik! Maar mooi afgewerkt is anders. Een mooie Cabrio is niet enkel er dak eraf zagen…
Haha, alweer 2 geniale opmerkingen gezien over Michael.. Leuk altijd die comments bij zo’n artikel.

Vind de Testa zelf erg mooi! Ik geloof dat er een behoorlijk aantal Testarossa’s zijn omgebouwd naar cabriolet. Die carrosserie bouwers waren de Mansory’s van die tijd..
Amerikanen hebben gewoon geen smaak wat auto ’s betreft ,ze maken van zo ’n prachtige testarossa een gedrocht niet alleen door de kleur maar ook door er het dak af te zagen .ze kunnen zelf hele mooie auto ’s maken maar (corvette ,camaro bv ) en gaan ze vervolgens helemaal over de top maken door idioot spuitwerk of achterlijke verbouwingen. Behalve foose dat is een echte kunstenaar in hard en nieren
Leuke bijzondere auto!
Zo’n testarossa, ik vind het geen mooie wagen maar ik moet toegeven, het heeft ‘iets’.
Maar waarom zou je die in godsnaam willen verneuken?
Zonder dak ziet die er niet uit, en waarschijnlijk rijd het nog belabert ook. Dan zijn er toch wel andere open (sport)wagens te vinden…
Leveren ze het bijpassende kinderzitje er ook bij?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).