Lada verrast met zes kekke concepts/modellen

Auteur: , 29 Reacties

Collega Dizono zit al een uur met zijn laptop op de wc.

Lada verrast met zes kekke concepts/modellen

Het Russische automerk was (aan deze zijde van het IJzeren Gordijn) vooral bedoeld voor mensen die tegen weinig geld en zonder poespas van A naar B wilden. Kennelijk zijn die tijden voorbij, want Lada heeft plaatjes van enkele concepts de wereld in geslingerd die duidelijk maken dat er een frisse wind waait op de designafdeling. We nemen je mee voor een flukse kennismaking.

Xcode Concept

Lada Xcode Concept

Belangrijkste nieuws is de Xcode Concept, elders op internet omschreven als een Dacia Duster met extra oempf. Diverse designelementen kennen we al van andere auto’s en toch is Lada erin geslaagd om de Xcode een fris uiterlijk te geven, niet in de laatste plaats dankzij het hippe kleurtje.

XRay Sport Concept

Sport Concept XRay

Vesta Sport Concept

Vesta Sport Concept

XRay Cross Concept

XRay Cross Concept

Vesta Cross Concept Sedan

Vesta Cross Concept Sedan

Tot slot nog even over de Lada Vesta Signature. Deze uit de kluiten gewassen sedan voorziet in 20 extra beenruimte voor de passagiers achterin en kan naar verluidt in hoge mate worden gepersonaliseerd.

Lada Vesta Signature29 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Mooi man!
@Dizono: met name de laatste (misschien wel 2) maar ook de andere modellen kunnen een inch extra gebruiken met dezelfde velg.

Maar goed <3 Lada
@Dizono: origami is ook een hobby van je?
Al die rare vouwen…
Voorzien van een economische 1,6 8V met 75pk… Maargoed, spannender dan een 2105 is het zeker! En je zit er ’s winters gegarandeerd warmpjes bij.
Tja eigenlijk best gek dat lada tijdens die grote economische groei niet zelf enorm is gegroeid. Misschien komt dat nu, leuke concurrent voor dacia en wat andere goedkope merken
Nondeju! Dat ziet er allemaal gewoon ontzettend goed uit zeg! Vesta Sport Concept, gaaf dingetje hoor! Mooie concurrent voor bijvoorbeeld de nieuwe FIAT Tipo!
Dat ze nog bestaan. Bij ons in Rusland wilt er niemand in gezien worden behalve gepensioneerden en mensen uit het Kaukasus. De voorgaande modellen waren gewoon ruk, bijv. de Lada Kalina. Wat een ontzettend lelijk ding.
Deze concept zien er oke uit. De Xcode ziet er goed uit, de rest ziet er weer heel matig uit. Maar wat verwacht je van een auto onder de €10k. De concurrenten zien er niet beter uit.
De Vesta en de Xcode kunnen mij wel bekoren. Met designtaal zit het goed bij Lada, hopelijk zien we ze in de nabije toekomst in de vermakelijke dashcamvideos!
Blijf toch moeite houden met iets kopen uit dat land. Ik vertrouw die Poetin voor geen meter en de huidige economische boycot houdt hem nog een beetje koekem, lijkt me beter als we dat nog even volhouden.
Tja, vergeleken bij wat ze hadden…
Ziet er goed uit!!
Hier loop ik wel warm voor
Heel veel concepts tegelijk. Dat deed Lotus ook een paar jaar terug en daarna hoorde je er niets meer van. Hopen dat Lada meer geluk heeft.
@mashell:

Dat waren dan ook de 5 mooiste super/sport cars ever ..

Deze Lada’s ben je nu alweer vergeten ..
Grappige dingen .. Voor als het nu 1991 had geweest ..
Ergens wel jammer dat Renault mede-eigenaar van Lada is. Dit zijn gewoon prima auto’s voor de onderkant van de markt. Maar omdat Renault dat hier invult met Dacia, lijkt zullen we deze Lada’s maar heel weinig zien. Hooguit als er iemand zo gek/briljant* is om bij die dealer in Drenthe eentje te kopen.

*doorhalen wat niet van toepassing is
@Edge: worden er in Toljatti ook geen Dacia’s gebouwd die dan met een Lada badge op de Russische markt worden verkocht?
@josvanrey: Dacia’s worden in Rusland met een Renault-badge verkocht.
@e550: ok thanks!
Die vesta sport ziet er niet verkeerd uit
En allemaal met dynamic shield front, mag dat wel van Mitsubsidie?
@kobus1967: ik neem aan dat je sarcastisch bent? Een voormalig designer van LADA die naar Mitchubishi is gegaan heeft het design bij Mitchubishi geïntroduceerd. Kort om Mitchubishi heeft het design gekopieerd, daar lopen nog een paar rechtzaken om.
Zet die Xcode maar voor de deur, in afgebeeld geel is wel oké!
Het blijft toch vreemd dat een land met zo een potentieel als Rusland moet rekenen op buitenlandse steun om een beetje deftige autos te ontwikkelen…
Komen kleine wieltjes weer in de mode in Rusland?
Best aardig voor lada’s not bad at all
Compleet nieuwe designtaal? Zonde! Ze hebben zoveel heritage om op te leunen! Maak nou gewoon een moderne interpretatie van de Niva, geheid een succes
Lijken wel wat op de Chinese auto’s die nu rondrijden in China.
Lijkt een beetje op kia

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).