LaFerrari-klanten betalen €1,3 mln extra voor hun hypercar

Auteur: , 17 Reacties

We weten dat de optielijsten bij Ferrari niet mals zijn, maar het aankoopbedrag van je LaFerrari verdubbelen?! Volgens de verhalen gebeurt het, maar dit extra geld gaat niet naar opties...

In een volledig vrije markt doen vraag en aanbod hun werk. Van een ontzettend gewild product dat tegelijkertijd ontzettend schaars is gaat de prijs onvermijdelijkerwijs omhoog. De Ferrari DeFerrari is zo’n megaschaars product. Er worden er 499 van gebouwd en reken maar van yes dat de animo voor het hybride monster vele malen groter is.

Volgens de geruchten in de wandelgangen willen de rijken der aarde hem zó graag hebben dat er markups van 1,3 miljoen euro (grofweg het aankoopbedrag incl belastingen) worden geboden om maar een exemplaar te kunnen kopen. Hoewel de waarheid van deze berichten moeilijk te checken is stellen we ons een breed grijnzende Luca DiGetmoneyZemolo voor die achter zijn bureau de vingerpyramide der boosaardige overpeinzing doet.

Er waren al wel verhalen bekend van mensen die grof betaalden om wat plaatsjes op te schuiven op de wachtlijst, maar dit is nieuw voor ons. De vraag is dan ook in hoeverre het klopt. We kunnen ons voorstellen dat zij die al in het voortraject door Ferrari zijn goedgekeurd voor een exemplaar gewoon het aankoopbedrag betalen, en dit zouden best nog wel eens 499 mensen kunnen zijn.

Maar misschien is er een reservelijst waarbij gewoon de hoogste bieder zijn LaFerrari krijgt. Ferrari blijft wel een commercieel bedrijf, en in een vrije markt is het maar net wat de gek voor je product geeft. En wi achter het net vist koopt maar een replica. Tweedehands doen ze in ieder geval wel een flink bedrag.

Bovenstaande berichtgeving baseren we op uitlatingen door Oracle Finance, dat de volgende lijst met premiums geeft (1 EUR = 0,80 GBP). In de niet-Ferrari-gevallen zou het vooral gaan om naar voren te bewegen op de wachtlijst:

– Ferrari LaFerrari – £1,000,000 premium
– McLaren P1 – £300,000 premium
– Porsche 918 Spyder – £200,000 premium
– Lamborghini Huracan – £30,000 premium
– Porsche Macan – £6,000 premium
– Tesla Model S – £6,000 premium

PS: over di Montezemolo; hij ontkent berichtgeving over zijn vertrek bij Ferrari in alle toonaarden. Naar verluidt klopt het verhaal over een functie bij Etihad wel, maar is deze te combineren met zijn werk bij Ferrari.17 reacties

Ach, als je 850miljoen op je accountje bij de lokale rabo hebt, wat maakt 1,3miljoen meer voor zo’n ding dan uit. Ga je een keer minder op vakantie…
@E34M5Touring: Precies, half procentje rente op 850 miljoen en je koopt 3 van die dingen.
@Donstil: Op die bedragen krijg je geen rente van de bank meer helaas. Wordt aandelen kopen en die met winst verkopen.
Hmm, naar voren bewegen of een extra auto,.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Wat dilemma zeg. Even wachten of een paar lamborghini’s…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Rationeel gezien is tijd geld en wachten is dus geld verliezen. Daarom betalen ze maar wat extra om de tijd de ze ermee winnen in geld om te zetten. Logisch toch?
Het kan nog gekker (p1)
Doe dan maar een gt-r nismo en nog een m4 en 760i en een villa’tje
Het lijkt nu inderdaad geld wegsmijten, maar over een aantal jaar zijn er weer een heel aantal gecrashed/opgefikt/verdwenen en dan wordt zo’n LaFerrari een interessante belegging. Eigenlijk is een LaFerrari dus meer verantwoord voor de portemonnee dan pak em beet een Kia Rio
@knipperlichtje: disclaimer: beleggen is niet zonder risico, het kan ook zomaar zijn dat juist jóuw LaFerrari opfikt
Absoluut schiterende designs door de jaren heen.En het loopt minstens net zo goed.
Vrije markt? Het is maar net hoe je het bekijkt. Vanuit ander perspectief is Ferrari monopolist. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat iemand gedwongen is deze aan te schaffen.
Overigens vind ik de standaardprijs die gelijk is aan een bruto modaal inkomen een beroepsleven lang ook al stevig.
Meh, ik zou er gewoon nog een Huayra bij bestellen. Je hebt nooit genoeg Huayra’s.
ik heb voor 24 euro een LaFerrari…..
Het is natuurlijk om te gieren van het lachen om te lezen dat er mensen zijn met veel geld die niet in staat zijn hier op een normale manier mee om te gaan. Ik zou zeggen Ferrari: verkoop de volgende Tralala Ferrari te verkopen op een veiling. Dat gaat ze waarschijnlijk een waanzinnig bedrag opleveren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).