LaFerrari-motor te koop op eBay kost bijna 300K

Auteur: , 36 Reacties

Daar kun je heel veel broodroosters van kopen!

LaFerrari-motor te koop op eBay kost bijna 300K

Met in totaal 710 geproduceerde exemplaren is de LaFerrari op zijn zachtst gezegd niet de meest veel voorkomende auto op aarde. In combinatie met de allure en aantrekkingskracht die de wagen bezit is het niet vreemd dat de Laffer in veelvouden van de originele aankoopprijs van de hand gaat. Sterker nog, de allerlaatste LaFerrari werd na een biedoorlog zelfs de duurste nieuwe auto van de 21ste eeuw.

Kort gezegd is het dus een bijzonder kostbare auto, met minstens zo kostbare delen. Dit wordt bevestigd door een recente post op eBay, waar uit het niets een haast ongebruikte LaFerrari-motor opduikt. De twist? De 963 pk sterke atmosferische V12 met KERS-techniek heeft slechts 20 mijlen achter de rug. Nu is dit op zich niets om over naar huis te schrijven, gezien de meeste exemplaren bijzonder weinig kilometers maken, maar de onvermijdelijke vraag is: waarom?

Hoewel de verkoophistorie en naam van aanbieder fioranosportscar weinig rode vlaggen doen opgooien, kunnen we er niet omheen dat het een aparte kwestie is. Met name omdat er praktisch geen informatie bekend is over de geschiedenis van het blok. Het lijkt niet anders te kunnen dan dat de auto ergens een muur heeft gekust zonder de motor te beschadigen. Het is immers niet de meest lucratieve actie om enkel de V12 te verkopen, terwijl het complete pakket vele malen meer oplevert.

LaFerrari-motor te koop op eBay kost bijna 300K36 reacties

Is ongetwijfeld afkomstig van een afgeschreven exemplaar. Wat ik me dan wel afvraag.. Wie koopt zo’n blok? Een LaFerrari eigenaar die een reserve blok of onderdelen wil hebben? Lijkt me dat zo’n eigenaar gewoon bij Ferrari zelf aanklopt als er spullen nodig zijn voor zo’n auto.
@densk: en natuurlijk geen matching numbers meer als je een los blok aanschaft.
LaFerrari engine swap in een Silvia
@ikschrijfookoverautos: die kerel met die gt86 met f430 blok heeft nu een nieuw project. Gt86 met laferrari motor
@mrrallycross: 458 blok, GT4586 :)
@densk: misschien iemand die een dieselblok in zijn LaFerrari heeft gelepeld ;-). Lepu times again.
@maxhunter: Ho ho, Leepu was voor de buitenkant, Bernie verzorgde de rommel onder de motorkap en de geweldige vermogenswinsten van soms wel 21 BHP 😂. Denk dat iemand de klavervier motor uit zijn Alfa gehaald heeft en deze erin heeft gezet. Alferrari to the max!
@enjoypunani: 21 bhp extra en 1200kg extra aan plaatstaal (letterlijk op de bestaande carosserie geplakt). En dan daarna een hele serieuze test doen op wegligging of topsnelheid :’D
@wouterjeuring: haha, ja precies dat! Vergeet de kilo’s plamuur niet om alle naden en kieren (klinkt gek) weg te werken tot een Banglabanger.
De betrouwbaarheid spat van de advertentie af. Wel 3 foto’s!
@pomoek: hij heeft er anders nog veel meer onderdelen van exoten te koop
Als het past, zou ik hem in een Quattroporte leggen.
@baklava: dat zo mooi zijn
Adverteerder heeft allemaal exclusieve blokken ‘te koop’. Lijken me eerder plaatjes van internet dan zelf geschoten foto’s.
Heeft ook een Ferrari California motor staan, advertentie lijkt idd wel plausibel.. Maar meer dan een accessoire kan zo’n blok niet zijn denk ik, je kan het niet zo maar in andere Ferrari lepelen lijkt me.
Mooi ook, de idiote waardestijging van de LaFerrari als begrijpelijk en normaal beschouwen :)
Als je een chassis hebt staan met plek voor een v12 en een halve elektricien bent voor het kers systeem.
Klinkt wel als een leuk carrosserie bouw pakketje
Leuk voor een dune buggy..
Misschien moet toro rosso hier maar eens op bieden
@booije: dat zou serieus machtig intressant zijn als je erover nadenkt, ongeveer hetzelfde vermogen, maar dan uit een motor die ontworpen is om lang(er) mee te gaan, wat zou er gebeuren als je zon blok 21 raceweekenden voluit laat gaan?
@gitaarknul: het ding is veel zwaarder en groter lijkt me. Denk niet dat ze ermee scoren
@booije: Hoewel het een gaaf idee is, gaat het nooit werken ivm de regels.
@ikschrijfookoverautos: de v12 door midden zagen dan heb je gelijk voor 2 auto’s een motor
Is de duurste nieuwe auto uit de 21e eeuw niet die coachbuild Rolls Royce Sweptail (?) van vorig jaar? Of nu gewoon puur gericht op productiemodellen?
Leuk voor in je Pontiac project
Leuk voor in mijn Focus. Sleepertime :-)
Denk dat ze je van heinde en verre aan horen komen ;)
En nu achterin een f1 auto leggen
Er zullen genoeg LaFerrari-eigenaren zijn die dat ding voornamelijk hebben gekocht als investeringsobject. Als je zo’n eigenaar bent, maar ook graag ermee wil rijden zonder dat je auto zijn waarde verliest als gevolg van een hoge kilometerstand is dit wel echt een uitkomst. Dan laat je dit blok erin lepelen, rijd je er zoveel kilometers mee als je wil, en op het moment dat je de auto wil verkopen laat je het originele blok er weer inleggen. Jij hebt van je LaFerrari genoten, en de nieuwe eigenaar heeft een low-mileage LaFerrari met matching numbers.
@Edge: tenzij de toekomstige eigenaar op de kilometerstand kijkt, en dan nog het verhaal uitleggen dat het blok werkelijk nieuw is enz enz zie het persoonlijk niet zo gauw gebeuren…
@Edge: lol, ik typ net min of meer t zelfde. Wat jij zegt dus.
@edge: en de kilometerstand op de teller dan… ?
Rijke mensen zijn meestal niet rijk geworden door met geld te smijten. Waarom zou je geen reserveblok willen? Geen matching numbers? Vervang je huidige goede motor voor deze tot deze aan schijt is.
Iemand moet er gewoon een glazen blad opleggen en als tafel gebruiken zou gegarandeerd interesse wekken bij elke autoliefhebber die over de vloer komt.
Dacht dat het niet moeilijk moest zijn om een ingevouwen La te achterhalen. Maar op wrecked exotics staan er al 28

http://www.wreckedexotics.com/ferrari/laferrari
Leuk voor de jongens van Minotto, bouwen nu een Scaglietti blok erin.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).