LaFerrari: Techniek in beeld en designschetsen

Auteur: , 46 Reacties

Altijd al een kijkje onder de huid van de nieuwe LaFerrari willen nemen? Grijp dan nu je kans.

LaFerrari schetsen

Onze Italiaanse vrienden zijn zo aardig geweest om een serie schetsen en tekeningen vrij te geven die niet alleen een (betere) inkijk geven in het designproces, maar die ook laten zien hoe de techniek ingebouwd is.

Op de technische tekening is mooi te zien hoe Ferrari het voor elkaar heeft gekregen om niet alleen een dikke V12 met 800 pk in te bouwen, maar ook nog een HY-KERS systeem met 163 pk. Accu’s, elektromotor, extra koeling en bedrading.. alles moet erin gepropt worden.

Eerdere designstudies voor de LaFerrari zagen we reeds deze week voorbij komen. Wist je trouwens dat Ferrari deze auto volledig zelf heeft ontworpen en geen hulp heeft ingeroepen van Pininfarina. Dat is redelijk uniek kunnen we jullie vertellen. (via: autoblog.it)


46 reacties

lelijke kleuren ..
Echt prachtig ontworpen, hopelijk mag ik ook aan het design van zo’n auto mee helpen over 10/15 jaar..
@workhardplayhard: altijd blijven tekenen.
@betonstaal: Sowieso, wil na mijn mbo studie naar de design academy voor product design.
@workhardplayhard: werktuigbouwkunde is veel mooier.
@workhardplayhard: Op de Hz en Hogeschool Amsterdam, geven ze ook een opleiding genaamd Engineering, deze is heel breed
@workhardplayhard: of haal in een jaar je propedeuse en ga naar de tu in delft.
@xiran: vrijwel onmogelijk met een P. Enkel nog met VWO of als je mazzel hebt met een aansluitende HBO + schakelhalfjaar.
@Jochempie: ik heb het gedaan, ik geef toe dat het lastig is. De meeste vwo’s stranden.
Leuk……Doe maar een F40.
Dat ze hem zelf ontworpen hebben is te zien…, volgende keer toch Pininfarina maar weer bellen.
@jrk68: ik hoop dat ze weer ferrari gaan doen in plaats van een hyundai. De eerste x dat ik de badge zag d8 ik 1 april maar het was echt waar.
Dit krijg je ervan als je besluit zelf een auto te gaan ontwerpen, Pininfarina had iets mooiers neergezet.
“Wist je trouwens dat Ferrari deze auto volledig zelf heeft ontworpen en geen hulp heeft ingeroepen van Pininfarina. Dat is redelijk uniek” nou begrijp ik waarom deze ferrari zo mislukt is. Alles valt op zijn plaats.
Lijkt wel een snoeptrommel de eerste 3d van deze post.
Ben ik de enige die hem nog wel mooi vindt?
@spotu2: Mooi is ie niet, maar als ik m straks voorbij zie rijden vind ik m rete vet! Jaloezie is er sowieso
@spotu2: Nope, ik vind ‘m ook prachtig. ;-)
@spotu2: denk ik ook bij sommige auto’s wel s, en meestal zijn er wel meer die m mooi vinden. maar ik moet zeggen dat ik t met deze auto niet met je eens kan worden helaas :) maar ieder z’n ding
@spotu2: Ik vind hem heel mooi.
@spotu2: ik vind hem ook mooi. Pininfarina heeft ook vreselijke gedrochten ontworpen.
“volledig zelf heeft ontworpen en geen hulp heeft ingeroepen van Pininfarina. Dat is redelijk uniek kunnen we jullie vertellen.”

Och, er zijn meer merken die dat (niet) doen hoor.
@rotarypowah: sinds de jaren ’60 zijn (bijna) alle Ferrari’s ontworpen door Pininfarina. Dat deze auto niet door Pininfarina is ontworpen is dus redelijk bijzonder te noemen.
Liever de Enzo..
@spotu2:
Nee zeker niet, ik vind de nieuwe Ferrari ook mooi. De mensen die zeuren dat ze de LaFerrari moeten er ook zijn. Wacht maar tot je zo’n LaFerrari in het echt eens tegenkomt op straat.
@lowbird: de wagen is zeker indrukwekkend. Maar mooi, nou nee.
Volgende keer maar weer Pininfarina? Mag ik jullie even wijzen op de missers F50 en Enzo (en nog wel wat meer) geheten? Ferrari zal wel gedacht hebben: veel slechter kan het toch niet worden als we het zelf doen.

In vergelijking met die twee is dit gewoon een beauty.
@Rick-dos: ik vind de Enzo altijd wel wat hebben, niet zo zeer elegantie als bij de 458 en de F40 maar een zekere machtsuitstraling die deze mist. En de F50, ja niet de mooiste Ferrari ooit maar met het dak los in rood vind ik m nog best gaaf. Deze kan ik geen hoek van vinden waar ik m nou echt mooi vind
@salberts93: Ik denk dat dit zo’n typische auto is die je in het wild moet zien. Denk dat deze veel meer presence zal hebben dan de Enzo. Deze auto is qua design verre van perfect, maar als je sommige lijnen volgt en op details let dan vind ik hem er goed uitzien. In ieder geval vele malen beter dan de Enzo en de F50. Die waren mij iets “te lief” dan wel lelijk. Wat ze bij de LaFerrari beter hadden moeten oplossen is de neus. Daar hebben ze dat “neusschotje” te ver voor de neus gezet waardoor de verhouding met de rest van de auto niet klopt en qua design ook niet echt goed aansluit op de rest van de auto.
@Rick-dos: elke supercar is indrukwekkender in het echt, al was het maar omdat je ze nooit ziet en toch wel onder de indruk bent
@salberts93: Misscien, maar dat is het punt niet hier. Het punt hier is het verschil tussen de Enzo en LaFerrari. ;)
-30mm ride weight?
@daandaan: ride height zal t moeten zijn lijkt me ?
@salberts93: dat lijkt mij ook ja
Erg gaaf hoe je, stapsgewijs, de opbouw van alle technische componenten ziet.
Ik ben inderdaad erg benieuwd hoe zo’n ruimteschip er in het wild uit ziet.
het verschil tussen de F40 en de F70 in a nutshell: de F40 was onderhuids simpel, licht en doelgericht en aan de buitenkant super mooi en elegant, de F70 is onderhuids ingewikkeld en aan de buitenkant een puinhoop
@salberts93: Als je kijkt uit aerodynamisch oogpunt is de F70, veel superieurder aan de F40
@fdees: ja daar kijk ik dus niet naar aerodynamica zal me worst zijn als het resultaat godsgruwelijk lelijk is
@salberts93: Jahaa, want Ferrari verkoopt auto’s anno 2013 door ‘aerodynamica worst te vinden’…
Leuk hoor, dat jij en vele technische leken moderne aero en design niet kunnen waarderen maar hou wel even duidelijk dat het hier om jouw eigen onbetekenende persoonlijke meninkje gaat. ;-)
@lemans96: nou ik denk dat de meeste Ferrari-kopers het ook niet uitmaakt of een auto aerodynamisch is, als die maar binnen zoveel jaar een hoop geld oplevert en als t maar indrukwekkend is. Zij geven er dus ook niet om of die perse mooi is, maar dan maakt het dus ook niet uit als die wat minder aerodynamisch is en wel mooi is
@salberts93: Knap onzinnige opmerkingen. Jij kent dus diverse Ferrari-eigenaren? Jij weet dus dat zij niets of weinig om aerodynamica geven? En jij denkt serieus dat de meeste Ferrari-eigenaren hun auto’s kopen om geld aan te VERDIENEN ? Riiight…
Ik raad je aan om dan ‘ns bv. de ‘runningcosts’ voor een 599 op te zoeken.
Er zijn maar heel weinig auto’s waar je daadwerkelijk geld overhoud….
@lemans96: nee in tegenstelling tot jou ken ik ze niet persoonlijk, maar ik weet wel dat dit kaliber auto alleen maar gekocht word om in een garage te laten staan voor het grootste deel van hun leven en er alleen maar uit gehaald worden voor heel speciale gelegenheden en dan verpatst worden op veilingen 40 jaar later. in zo’n levensduur, waar komt dan aerodynamica van pas ?
@salberts93: Kerelt, dit is verder een onzinnige discussie. Veel geluk met het verdere ontkennen van de noodzaak van goede aerodynamica voor hypercars als deze. ;-)
Het blijkt maar weer eens, ware schoonheid zit van binnen.
Prachtig die techniek
De tekeningen zijn prachtig. Echt begeerlijke modellen, maar het is ergens fout gegaan in Italië, want zowel op foto’s als in het echt (Geneve) is het een hondslelijk apparaat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).