Lamborghini Grande Giro: 350 supercars vieren feest

Auteur: , 31 Reacties

Ter ere van het 50-jarig bestaan van Lamborghini wordt de grootste bijeenkomst van het merk ooit georganiseerd.

Wow...

Morgen (8 mei) starten om 10 uur ’s ochtends maar liefst 350 Lambo’s aan de startlijn op het Piazza Castello in Milan. Van hieruit zal een stoet van 4 kilometer en een dikke 190.000 pk vertekken naar Bobbio, gevolgd door Rome, richting Bologna, met als doel het hoofdkwartier in Sant’Agata Bolognese.

Momenteel slapen de stieren op het parc fermè, samen met hun 700 bestuurders en passagiers. Even bijkomen van hun lange reis (voor sommigen zelfs overzees) en de chaos die altijd gepaard lijkt te gaan bij registratie en het vinden van de eerste meeting point. De meest voorkomende Lambo die we hier zien staan is de Gallardo met 123 stuks, maar onder de inschrijvingen zijn ook drie 350 GT‘s, vijf 400 GT’s, 17 Miuras, acht Espadas, twee Jaramas, zes Urracos, 15 Countaches, één LM 002, 21 Diablos en 36 Murcielagos. De totale waarde? Onbetaalbaar.

Misschien wel leuk om ook nog even te melden: de meeste deelnemers komen uit het Verenigd Koninkrijk met 71 auto’s, gevolgd door Italie, Duitsland en Zwitserland met elk meer dan 30 mensen. 21 Lambo’s zijn overgekomen uit de USA, 17 uit China. (Foto: @CezCesare)

Update 1: Dario Rampino Fortunato maakte ons blij met foto’s op locatie geschoten. Bekijk ze op autojunk!

Update 2: En we hebben meer liveplaatjes. Smullen maar!
31 reacties

Had gehoopt het mee te maken.
lamborghini670sv
Hoeveel aventadors?
@lamborghini670sv: zeker meer dan 5.
Toch leuker dan een Ferrari meeting, hier ze je (ook al is het niet altijd even geslaagd) tenminste nog wat variatie tussen de modellen. Een ander kleurtje, spoiler en andere aanpassingen..
@B_Mulsane: variatie? Ruim 1/3 zijn Gallardo’s. Dat zal je bij een Ferrari-meeting niet snel zien dat één model zo oververtegenwoordigd is.
Ongeveer de helft is nep …
@norge: d’r zijn maar 17 uit China hoor..
Geen aventador?
Zouden ze de giro ook tegen komen
@qoekje: ze hebben voor de finish van de Giro een gallerij van 3.5 km lang en 160.000pk beloofd! Ik vermoed dat het dus deze rij zal zijn :P! Want zoveel auto’s staan er in de fabriek nu ook weer niet :P!
integralechubasco
het walhalla voor de volkswagenpet.
En geen Aventador?
@circlestorm69: Als je bij de foto’s kijkt zie je een uitermate fijn babyblauw aventadortje
@circlestorm69: eerste foto die ik open zie er al eentje, derde foto die ik aanklik ook, vierde foto ook al! 5 foto’s bekeken van heel die rij en ik spot er al 3! Hoeveel (en vooral hoe weinig) moeite heb jij dan gedaan voor je je reactie postte?
@technopatat: je hebt helemaal gelijk. Ik was niet meer zo wakker dat ik ook nog even de foto’s ben gaan bekijken. Ik zag de opsomming van de modellen in de tekst, en zag de Aventador er niet bij staan. Vandaar. Maar waarom krijg ik de reacties, terwijl audirs7 hetzelfde (heb ik dus ook niet gelezen, haha) vroeg?!
@circlestorm69: omdat ik moe was en helemaal over zijn reactie heb gelezen :p? Het was niet aanvallend bedoeld hoor (al begrijp ik dat ironie niet echt overkomt in platte tekst :)! ), ik zag je comment en ik kon me zo 3 aventador’s voor de geest halen dus reageerde ik :-)!
@circlestorm69: Er staan daar genoeg van joh
Ik had daar zo graag bij willen zijn!!! Blij dat ik heb mogen ervaren hoe het voelt om een Lamborghini te besturen!! Zooo vet!
Miura’s!! :D Wow wat had ik graag hierbij aanwezig willen zijn.
In dat lijstje kan ook nog @TeamOranje toegevoegd worden :-)
En de babyblauwe op foto 10 komt uit België :)
Wow:-D
En er is geen in brand gevlogen dit is al een goed begin :)
Aaaahhh! Die oranje en groene Miura’s!! <3<3
Staan er ook lamborghini’s aan de startlijn?
Meen dat Nederland ook goed is vertegenwoordigd met oa 1 vd 2 Murciélago’s LP 670-4 SV…
Waar is de veneno, sesto en de aventadorJ?
Wauw!
Dat ziet er goed uit. Vanavond vertrekken wij daar naartoe om alles te bekijken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).