Land Rover Discovery Sport: foto’s en Nederlandse prijzen

Auteur: , 14 Reacties

Is je Land Rover Freelander aan vervanging toe, dan komt dat mooi uit. De Discovery Sport volgt 'm op en is vanaf januari verkrijgbaar in ons land. Benieuwd hoeveel euro's je ervoor opzij moet zetten?

Land Rover Discovery Sport

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: de Discovery Sport staat voor 40.700 euro bij jou op de oprit. Daarvoor krijg je een compacte SUV die veelzijdigheid combineert met spierballen voor je dagelijkse portie offroad-avontuur. Mocht je daarbij je complete familie willen meenemen, dan is de Discovery Sport er ook met zeven zitplaatsen (5+2).

De Discovery Sport krijgt in eerste instantie drie viercilinders: één benzinemotor en twee diesels. We hebben het in dit geval over een 2.0-liter turbo benzinemotor en twee 2.2-liter turbodiesels, waarbij de diesels ook leverbaar zijn met handbak. De benzine-versie is alleen beschikbaar met 9-traps automaat.14 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Een compacte SUV, hoe groot is dat ding dan? Hij oogt toch wel een stuk groter dan de Evoque, die ik eerder een compacte SUV zou noemen.
@Edge:
Zoals in de tekst staat is het de opvolger van de Freelander en die viel toch echt in het segment van de Q3, Tiguan en meer van dat soort verspilling van kostbare grondstoffen.
De naam Discovery suggereert wel dat hij meer upmarket gaat maar dat is louter marketing..
@tupperware: Excuseer mijn lompheid. Komt ervan als ik alleen plaatjes kijk en de tekst niet goed lees!
@tupperware: Qua afmetingen valt deze Disco Sport toch meer in de categorie Audi Q5/BMW X3, allen zijn rond de 4,6 meter lang. In mijn ogen is het dus meer een midsize dan een compacte SUV.
Ziet er goed uit! maar ik vindt hem er alleen een beetje scheel uit zien…..
Wat is dat toch met die 4 cilinders? Heb je een dikke Landrover maar san houdt het ook op…
Mijn 1e gedachte was ” hey is dit de upgrade van de Outlander ” maar toen las ik dat het een Land Rover was.
@afcaalex: Nee, dat zou deze wel eens kunnen zijn: http://www.autoblog.nl/nieuws/houd-jij-je-laadpaal-vrij-voor-de-outlander-phev-concept-s-70747
@JordyS: Haha op het moment dat ik die comment typte kwam jij met dat bericht aan…
Best leuk. Wel stom dat ie per se een andere naam moest hebeben…
Enig idee of er nog een opvolger komt van de Disco 4? Gewoon normaal, vierkant en met een bak aan laadruimte.
Er is weinig ‘Discovery’ aan. Hij staat te laag op de wielen, hij heeft geeen verhoogd dak achter en er is geen optie voor een V8. Wat was er mis met de naam Freelander?
Zo jammer van de middenconsole uit 2002, die ventilatieroosters zien er erg ouderwets uit. Snel een chroom plaatje opplakken, maakt het een stuk hoogwaardiger en in lijn met de roosters links en rechts.
Sorry dat ik het moet zeggen, maar AB, wordt het niet eens tijd voor een nieuwe huisfotograaf? Beetje scherpstellen moet toch niet zo moeilijk zijn?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).