Land Rover-honcho wil de Discovery-range uitbreiden

Auteur: , 11 Reacties

Ergens in die titel zit een Range Rover-grap, maar ik kan 'm niet vinden.

Disco

Ze zeggen weleens dat de Duitse fabrikanten teveel overlap in hun aanbod hebben. Als je echter kijkt naar het huidige gamma van Land Rover kan je echter zien dat het nog een tandje extremer kan. Het Britse traditiemerk heeft momenteel niet minder dan zes SUV’s in de aanbieding. Dat is dan nog afgezien van zustermerk Jaguar, dat inmiddels ook flink aan de weg timmert met alle x-Pacen van deze wereld. We weten dat met SUV’s tegenwoordig de winst te behalen is in de autowereld, maar genoeg is genoeg zou je zeggen.

LR’s Chief Design Officer Gerry McGovern huldigt echter het principe ‘too much is never enough’. De frenemy van Victoria Beckham ziet nog ruimte binnen het gamma om de Discovery-range uit te breiden. Momenteel biedt Land Rover de Discovery Sport aan naast de ‘gewone’ grote Discovery. McGovern is kennelijk fan van ‘omdenken’. Hij stelt namelijk dat als er vier verschillende Range Rovers naast elkaar kunnen bestaan, er ook ruimte is voor meer dan twee Disco’s:

“A brand like ours has this ability to stretch. I would argue you could have two Range Rovers that are exactly the same size but if they had two personalities then they’ve both got equal appeal but to different customers. For me, a family is more than two and with Discovery we’ve only got two vehicles, so there are a lot of opportunities.”

McGovern lijkt een beetje het oude coachbuilding-idee te huldigen, alleen dan toch in een confectie-vorm. De vraag is of dat werkt of dat je er alleen maar hoge kosten van krijgt zonder dat je extra klanten voor je wint. Enfin, verwacht echter niet per se spoedig een Discovery coupé of iets dergelijks bij de dealer, want volgens Gerry moet het merk goed kijken naar waar de prioriteiten liggen. Een lucratieve tegenhanger van de Bentley Bentayga (rijtest) ziet de designer ook wel zitten…(via Automotive News)11 reacties

Dit is gewoon een ballonnetje opgooien en reacties afwachten. Niets concreet dus. Next!
Er zal ongetwijfeld geen markt voor zijn, maar ik ‘mis’ de oude Land Rover Discovery een beetje.De huidige is namelijk te mooi, te sportief en te luxe. Kom op, dit is gewoon een Range Rover Light.

De vorige generaties waren nog echt terreinwaardig. Alles was lekker grof uitgevoerd (knoppen, afwerking etc) zodat het lekker makkelijk schoon te maken was. De Discovery was veel pretentielozer dan een Range Rover, zonder er echt voor onder te doen. In het donkerblauw was het een poepchique auto.
@willeme: Ik mis zowel de oude Disco en Range Rover. Lekkere blokkendozen en no-nonsense uitstraling.
Dat mis ik soms wel bij mijn huidige Range Rover.
@willeme: onder het motto: “alleen een range rover die je met een hogedrukreiniger ook van binnen kunt schoonmaken is een echte”. Ergens is het merk zichzelf inderdaad wel een beetje kwijtgeraakt.
@willeme: wat vind je van de Discovery Sport? Heeft hetzelfde probleem als zijn grote broer, maar het moet raar lopen om niet per begin 2018 de 4×4 Urban Pure Handbak aan te treffen op mijn oprit.

Of de Volvo V90 T5 90jaar moet me wegblazen….
In het nderladse belasting stelsel zijn deze auto’s minder populair. Echter in bijvoorbeeld Engeland is de auto redelijk populair dus denk dat er wel genoeg gading voor kan zijn.
Nice, serieus overwogen maar ik ben toch voor de HSE sport Dynamic gegaan. (2015 model)
Nieuwe Freelander dan? Denk dat daar ook wel markt voor is.
@gulli: de discovery sport is de opvolger van de freelander deze is ook duidelijk minder luxe als zijn broertjes en duurdere neefjes
Tuurlijk kun je altijd meer niches vinden maar ergens komt een moment en wegen de ontwikkelingskosten niet op tegen de verkopen. Laat hem eerst maar eens met een fatsoenlijke Defender reeks komen dan praten we verder.

Blijf het jammer vinden dat de Discovery ook een mooiboy geworden is (zonder echt mooi te zijn overigens) en het ulitaire helemaal kwijt is.
Die achterkant is zoooooooo lelijk hoog….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).