Legendarisch raceteam keert terug

Auteur: , 10 Reacties

Komt er dan toch eindelijk een nieuw F1 team?

Brabham

Williams, McLaren, Ferrari. Het zijn toevallig gewone achternamen, maar ook klinkende namen in de Formule 1. Een naam die zeker past in dat rijtje is Brabham. Brabham werd in 1962 opgericht door Jack Brabham (coureur) en Ron Tauranac (ontwerper). Brabham kan trots terugkijken naar twee periodes. De eerste is in de jaren ’60, waar hij tweemaal de rijderstitel binnenhaalde in 1966 en 1967. Tot nu toe is Brabham de enige coureur die een titel heeft behaald in een auto met dezelfde naam.

De tweede succesvolle periode is begin jaren ’80. Het team werd gerund door ene Bernie Ecclestone en de auto’s ontworpen door Gordon Murray. Met name Nelson Piquet was uitermate succesvol in die periode. In de jaren ’90 ging het allemaal hopeloos mis met Brabham waardoor ze in 1992 op de fles gaan.

In 2008 lijkt er goed nieuws te zijn: Brabham is weer helemaal terug! Althans, alleen de naam. Een stel autoveredelaars kwam erachter dat de naam Brabham voor een grijpstuiver overgenomen kon worden. Het waren bizarre bprojecten, de BMW ’s getuned door Brabham. De meest bekende is de Brabham BT92, een carbon monster dat 250.000 pond moest gaan kosten, terwijl een gewone M3 voor de een vijfde van dat bedrag te koop stond. Het zal u niet verbazen dat Brabham het uiteindelijk niet gehaald heeft, ondanks een getunede M5 (BT60) en X5 (BT70).

Brabham BT92 (E92) '08

Vandaag lmaakt David Brabham kenbaar dat het merk weer helemaal terug is! Het is nog niet helemaal bekend wat Brabham gaat doen, maar het zal ongetwijfeld iets met autosport te maken hebben. Brabham laat op hun website weten dat het nieuwe project binnenkort onthuld wordt. Wellicht iets voor Daniil Kvyat of Robert Kubica?

Brabham Automotive10 reacties

De prijs en geschiktheid voor dagelijks vervoer even daargelaten, die Brabham BT92 M3 was echt een monster. Supervet apparaat!
Is niet een raceteam wat terug komt maar alleen de naam dus. Clickbaitje.
Net als op de beurs geldt ook het volgende in de F1: successen uit het verleden zijn geen garanties voor succes in de toekomst.
Logo is door hetzelfde reclamebureau verzonnen als het nieuwe CUPRA?
goh, wat een clickbait toch weer… word steeds erger hier op autoblog helaas….

Los daarvan, die BT92 blijft toch wel een gave machine!! Alleen die prijs toen dr tijd toch.
Is er ook meer bekend over die David Brabham, heeft hij een geschiedenis met Jack Brabham, of met de autosport? Dat is dan ook informatie die ik hier had willen lezen. De geschiedenis is leuk, maar als er toekomstige zaken worden voorgesteld, gelijk maar even in het diepte duiken, om ons nog meer te informeren.
@orichy: Aha, het is dus één van de drie zoons van Jack en hij is 52 jaar, heeft zelf geracet, ook Formule 1 en heeft prijzen gewonnen in de autoracerij.
Zij zijn al een tijdje bezig met dit project van de grond te krijgen, volgens Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/David_Brabham) en er is nog een andere Brabham-website (http://www.brabham.co.uk/), waar dit ook vermeld staat.
Dat is de informatie die ik wilde weten, zelf maar even opgezocht, toch bedankt.
@orichy: Stoeltjes zullen wel gevuld worden door de jonge garde Brabhams, David’s zoon Sam en neefje Matthew beide nu nog 23 jaar.
Vandaag maakt David Brabham kenbaar dat het merk weer helemaal terug is! Het is nog niet helemaal bekend wat Brabham gaat doen, maar het zal ongetwijfeld iets met autosport te maken hebben.

Er is dus eigenlijk niks bekend…wat een slechte titel zeg.
Meest onbekende ‘snelle versie’ van een suffe productiewagen ooit.
De Vauxhall Viva Brabham, in een poging de Mini Cooper en de Lotus Cortina naar de kroon te steken.
https://goo.gl/images/KzSwCU

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).