Lego-Caterham Seven is de beste kitcar ooit [video]

Auteur: , 18 Reacties

Ook de grote kinderen worden onrustig van dat druilerige lenteweer. Er is zelfs hagel, natte sneeuw en grondvorst voorspeld, dus het ziet ernaar uit dat we nog wel even binnen zitten. Een mooie gelegenheid om de legosteentjes erbij te pakken en een supergedetaileerde Caterham Seven in elkaar te knutselen.

Het kleine kunstwerkje van de gast die zich “Sheepo” noemt, is alles behalve schaapachtig. Voor de bouw van de Lego-Caterham bestaat geen handleiding; hij is puur op eigen inzicht gebouwd met maar liefst 2.500 traditionele en Technic legoblokjes. Het autootje is schaal 1 op 7 (45 centimeter lang) en weegt slechts 2,2 kilo. Chapman zou trots zijn.

Sheepo is echter verder gegaan dan een simpel modelletje. De Lego-Caterham heeft een werkende stuurinrichting, een double-wishbone voorwielophanging met Ackerman principe, een De Dion-achteras en schijfremmen rondom. Voor de versnellingsbak is de fröbelaar helemaal losgegaan en koos voor een sequentiële versie met vijf verzetten en een achteruit.

Oh ja, en het autootje is ook nog radiografisch bestuurbaar dankzij vijf motortjes. Goedkoper dan zelf een kitcar bouwen, en het neemt zeker een stuk minder ruimte in, maar de lol van het knutselen zal net zo groot zijn. Dus waar wacht je nog op? Bekijk het filmpje en de gallery voor inspiratie en ga aan de slag!

Filmpje!18 reacties

“Er is zelfs hagel, natte sneeuw en grondvorst voorspeld”…En ik heb net potdomme mijn winterbanden eraf gehaald…OT, grappig voor de “kids” hier…
@norge: En wij maar denken dat we het zo slecht hebben in Nederland
die heeft er heel veel tijd ingestoken als ik dit zo zie!
Gaaf als je zoiets helemaal from scratch in elkaar zet, goed gelukt ook!
Lijkt me heel vet om de oorspronkelijke designer van deze auto te zijn en dan dit te zien, prachtig!

Ik denk dat meneer wel een telefoontje van Lego verdiend heeft.
Heel tof! Voor Lego ben je nooit te oud! Mocht ik later veel geld hebben koop ik na m’n pensioen kilo’s van het spul en ga ik de hele dag shit bouwen.

Ik was er ook goed in :) Helikoptertje from scratch bouwen, draaide ik m’n hand niet voor om.

Beste speelgoed OOIT.
@bozewolf: Neem Duplo, kan je doorgaan tot je 100 ben.
@norge: Duplo is voor mietjes.


Duizenden euro’s aan kasteel-lego en dan een fort bouwen waar je je kleinkinderen in op kunt sluiten. *dagdroomt*
@bozewolf: kasteel lego is ook voor mietjes, technisch lego is de weg te gaan.
@bozewolf: Precies wat je zegt lego blijft leuk

Ot heel tof die caterham
Echt heel vet!
Oke dit is best wel knap!
Wow!
Als ie er een echter zender op gezet had, ging ie nog hard ook. Met infrarood moet je altijd in de buurt blijven.
Wel erg gaaf gedaan!
Geweldig bouwwerk. Sheepo heeft nog veel meer gemaakt trouwens onder andere een Defender 110. Zie zijn website voor al zijn adembenemende werken: er zijn zelf sommige instructies beschikbaar. Dus zoeken die steentjes en bouwen maar!
@robert110: website toevoegen natuurlijk:http://www.sheepo.es/
Die man heeft wel een baan als ontwerper bij lego verdient! Alleen zullen ontwerpen van deze man veel te duur worden om op de markt te brengen. Legodozen van >500 euro gaat em niet worden vrees ik.
@undifined1: Zeg dat niet te hard! Ik ken aardig wat volwassen kerels die maar wat graag goed geld geven voor een mooie Legodoos van bv. en Ferrari Enzo of F1.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).