Lekkage: de BMW M2 facelift

Auteur: , 22 Reacties

Geen heel schokkende zaken, maar wel zaken die nog even onder de pet moesten blijven.

Lekkage: de BMW M2 facelift

De M2 LCI werd namelijk al getoond op de Belgische BMW-site en dus is het waarschijnlijk een kwestie van dagen voordat een en ander officieel naar buiten wordt gebracht. In elk geval krijgt de M2 (ri-ra-rijtest) full-LED koplampen, wat trouwens ook geldt voor de gewone 2-serie.

Verder worden ook de achterlichten strakgetrokken en hebben we daarmee het belangrijkste nieuws op designgebied wel gecoverd. Wel is het goed om te weten dat de M2 naar verluidt geen vermogensupgrade krijgt. U zult het dus met 370 pk’s moeten doen. In plaats daarvan krijgt de LCI de laatste versie van BMW’s iDrive-systeem.

Wie meer wenst kan meer krijgen, maar moet wel even geduld uitoefenen. Volgend jaar komt namelijk de M2 CS en dat wordt een hardcore variant met straffer onderstel en waarschijnlijk wat extra pk’s.

Foto’s via Bimmertoday

BMW M2 LCI22 reacties

In plaats van ronde ledlampen zijn deze nu hoekig geworden. Verder kan ik geen enkel verschil ontdekken.
@berlinetta: bij samenstellen van een 2-serie cabrio viel me op dat alleen xenon mogelijk was.
Volgens mij hadden de 2 coupe en cabrio tot nog toe geen LED koplampen als optie.
@ukbob: Je hebt gelijk. In plaats van ronde xenonlampen kun je nu hoekige ledlampen bestellen.
Weer die naad halverwege de motorkap, stop daar toch eens mee BMW. Ziet er niet uit.
@ihrte: Heeft waarschijnlijk te maken met eisen voor lage herstellingskost bij een lage impact, iets waar BMW weinig kan aan doen…
@ihrte: BMW is daar toch ook al mee gestopt? De nieuwe 5 serie heeft dat niet. Dat een faceliftmodel (waarbij het glas en het plaatwerk in principe niet wijzigt) voor een ouder model hier geen verandering in brengt is toch logisch. Overigens stoort me dit zelf helemaal niet.
@mashell: Is er een nieuwe 5 serie dan? Dan moet die verdwenen naad zo ongeveer het grootste verschil zijn tussen het oude en nieuwe model.
@ihrte: klopt, dat is het primaire verschil aan de buitenkant. De ware schoonheid zit, zoals altijd, van binnen, de nieuwe 5 serie heeft een veel moderner dashboard.
Nog steeds geen mooie auto. Gewoon een raar ding. Niet mooi.
Niet veel verandert, maar dat zijn we inmiddels gewend en in dit geval is dat ook helemaal niet erg. De BMW 2 serie was al een geniale auto dus alleen wat bijschaven is wat mij betreft genoeg en niet erg. Leuke auto!
En nog steeds gaat mijn voorkeur uit naar de 1M.
@viezefreddyw: zelfde hier, al maakt het verschil in prijs niet heel veel uit en heb je toch te maken met een wat nieuwere auto als je voor de M2 gaat.
@ghost: Naja, het verschil in prijs maakt wel degelijk uit. Voor minder dan 60.000 Euro kan je een strakke 1M vinden. De M2 gaat vanaf(!!!) 85.000 Euro. Ja, hij is sneller en nieuwer. Maar ik vind de 1M een leukere auto en er ook leuker uitzien.
Lekker bommetje! De leukste BMW van de huidige generatie i. m.o.!
Ik hoop overigens wel dat die M2 CS daadwerkelijk speciaal wordt en niet een M2 met een competition pakketje en een Halfords spoiler.
Ik zie ze regelmatig rijden, valt ook behoorlijk op in die kleur blauw. Echt mooi vind ik hem echter niet, doe mij wat dat betreft maar een M235i.

Of als ik toch richting dat segment ga direct een Giulia Q. Net iets praktischer.
@karhengst: Die is ook een goeie 30k duurder.
Mooie wagen en dito prestaties alleen die achterkant, doet me aan een dinkytoy denken ofzo.
Hè, nunal een facelift? Dat ding is pas een goed jaar op de markt of vergis ik me nou?
@henkp1: Maar de 2-serie is er al langer en daar gaat het om. Dat de M2 dan ook een liftje krijgt, is niet meer dan logisch.
Nu al?
Zoek de verschillen…Blijft een gek, te heet gewassen autootje

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).