Lekkage! Dit is de Porsche 911 GT2 RS [updated]

Auteur: , 40 Reacties

Dat is fijn wakker worden!

Tot nu toe hadden we alleen vage plaatjes van de nieuwe GT2 RS, geschoten op een beursvloer in Los Angeles. Dit weekend trekt Porsche dan eindelijk officieel het doek van het monster op Goodwood. In aanloop naar die onthulling liggen enkele foto’s al op straat met dank aan een forum.

De gelekte platen tonen de snelste 911 vanuit diverse hoeken. Ook het interieur is zichtbaar. Informatie over de auto is niet gedeeld, maar als je goed naar de foto’s kijkt kun je zelf het een en ander uitvogelen. Zo lijkt het er inderdaad op dat de nieuwe GT2 RS een Weissach Package gaat krijgen. Dit optionele pakket werd al eerder benoemd.

De Porsche krijgt een enorme vleugel, heeft een nog extremere vormgeving gekregen ten opzichte van de GT3 RS (rijtest) en binnenin de 911 tref je een overdaad aan carbon. Op de foto’s zie je tevens een horloge. Het klokje zal ongetwijfeld op de optielijst komen te staan. De GT2 RS op de foto’s heeft een uitgesproken interieur. Het dak, het stuur, de gordels en een deel van de stoelen zijn rood van kleur. Ik ben nu al benieuwd in welke kleuren je het interieur kan krijgen.

De onthulling zal morgen plaatsvinden. Bezoekers op Goodwood kunnen de GT2 RS vervolgens aanschouwen op de Porsche-stand, waar onder andere ook de nieuwe 911 Turbo S Exclusive Series is te zien.

UPDATE: hij is officieel! Meer info HIER.40 reacties

Ziet er niet eigenlijk uit. Omdat het de dikste, snelste en vooral duurste is zal het wel verkopen als een tierelier.
@mashell: zijn al uitverkocht zelfs..
@mashell: eens. Doe mij maar een 2dehandse van een model jaar terug
Ik twijfel er niet aan dat die aerodynamische elementen hun nut hebben en zelf noodzakelijk zijn maar het ding ziet er uit alsof het door een tuner met een drugsprobleem is onder handen genomen.
@alfapeter: Ik wilde het toeschrijven aan een houthakker met 911-haat maar zoals jij het omschrijft komt het ook wel geloofwaardig over.

Dat ding zit vol gaten en lipjes en bulten en balken, is toch niet meer om aan te zien? Laat een goede tuner (RUF?) maar een 997 pakken en die naar GT2 RS-spec tillen.
Dik!

Doe mij maar een ‘gewone’ GT3 met handbak en een mooi leeg bergweggetje.
@Onehp: helemaal mee eens. Al is dit exemplaar ook wel weer erg dik!
Komt er ook nog een gewone gt2?
@jelle166: Nee, sinds de 997.2 is er geen reguliere 911 GT2. Op zich wel logisch: de meeste klanten die een GT2 willen, gaan meteen voor de heftigste variant.

Persoonlijk vind ik het heel erg jammer, want de een strakke 911 koets met een atoombom achter de achteras klinkt erg appetijtelijk!
@willeme: absoluut, ook bij de 997 gaf ik de voorkeur aan de reguliere GT2. Prachtig ingetogen bruut.
@willeme: Oke duidelijk, wel heel jammer inderdaad.
Van schuin achter doet het mij, met het donker gekleurde deel onderaan de bumper, denken aan een goed gelukte XC911.
Nee, ik vind hem niet mooi. De vorige GT2RS vind ik veel mooier. Dat ding was ook gewoon dik, had ook veel spoilers en was ook belachelijk snel. Maar zo’n grote taartschep achterop doet wat mij afbreuk aan het design.

Wat mij betreft een mooiere auto;
http://www.automobilesreview.com/gallery/wimmer-rs-porsche-gt2-rs/wimmer-rs-porsche-gt2-rs-08.jpg
Wat een ontzettend bruut apparaat! Ik moet wel zeggen dat ik een beetje moe word van mensen die zeuren over het feit dat een spoilertje te groot is of een vaak ook nog functionele luchthapper.
Koop je zo’n dure ‘ultieme’ versie heb je nog allemaal van die niet werkende knopjes op je middenconsole.
@iamthestig: Wat wil je dan? Meer knopjes dan functies?
@robert110: nee maar als ik in een auto van die blanco knopjes zie zonder functie denk ik altijd dat er blijkbaar meer functies op de optielijst stonden die niet zijn aangevinkt. En met een range-topper als deze zou mij dat persoonlijk nogal irriteren.
@iamthestig: die vinkjes kruis je dan toch zelf niet aan? Dus gewoon alles aanvinken en je irritaties verdwijnen als sneeuw voor de zon😄
@iamthestig: Sommige opties sluiten andere weer uit. Zo zullen de stoelen in dit Weissach spec. model waarschijnlijk geen stoel verwarming hebben of elektrisch verstelbaar zijn.
@iamthestig: helemaal mee eens. Is in iedere auto van een beetje statuur storend. Maak dan tenminste nog een egaal afdekplaatje en groepeer de wel functionerende knoppen.
Vind m wel dik
Wat een verschrikkelijk lelijk hok. Ze weten van gekkigheid – door het idioot aantal varianten van de 911 – niet meer wat ze moeten bedenken. Lijkt wel alsof ze de boedel van Gemballa of Techart over hebben genomen.
Als een of ander tjoener deze 911 onder hadden had genomen had je het ook geloofd.. lelijk
T is toch een praktische wagen geworden: je meissie kan mee, en je schoonmoeder achterin achter de tralies.
De auto is nog niet volledig af. Er staat namelijk nog een bouwstelling in.
Gewoon even alles in 1 kleur zetten en het ziet er al veel beter uit.
@cpp1:
Precies. Degenen, die niet van de daken willen schreeuwen, dat ze in een GT2 RS rijden zullen dat vermoedelijk ook doen.
Zo zeg, ik heb geen interesse. Waar de 997 GT2 bloedmooi was, is dit echt een gedrocht..
via Android app
De 996 GT2 was een prachtige wagen, dit iets te overdreven naar mijn smaak. Zal wel omkijken als ie langsrijdt natuurlijk.

Alleen wanneer stoppen media nou eens mee dat foto’s gelekt zijn?! Alsof er bij elk merk een medewerker stiekem alles rondmailt. Jullie hebben toch wel een bron waar het vandaan komt en dat is toch gewoon van de marketingafdeling van een merk? 2x in het nieuws komen met 2x dezelfde auto is blijkbaar gewoon standaard nu.
Als we toch gaan klappen dan gelijk door naar de Gemaballa in het Paars. Hoe lang blijft de vers.bak heel bij deze?
Alles waar tegenwoordig RS op wordt geplakt, ziet er niet meer uit bij Porsche. Dat was vroeger wel anders.
@berlinetta:
uiterlijk is van ondergeschikt belang, het gaat primair om welk effect het heeft op het rijgedrag. In dat opzicht werken bijv. taartscheppen byzonder goed. Dus ik kan er mee leven.
@amghans: Daarom kan ik Ferrari zo waarderen. Ook een bijzonder goed rijgedrag zonder al die taartscheppen.
@berlinetta:
Zie ik de logica van. Ma ja, ik pas niet echt lekker in zo’n 488, dus dat maakt de keuze dan makkelijk.
Ik denk dat ik de vorige mooier vindt.
Mega dikke machine
Pfoe wat dik!
Dik!!!
Porno op wielen!
Ik vind hem heel gaaf, maar dan moet dat two-tone exterieur (bumpers en motorkap o.a.) weg. En een normaal interieur, dit lijkt wel bij Dartz of een of andere doorgesnoven Rus vandaan te komen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).