Lekker gênant: 458 Speciale A wordt in beslag genomen

Auteur: , 27 Reacties

Het had met gemak voorkomen kunnen worden, maar dat terzijde.

Ferrari 458 Speciale A

Het was weer een enerverende week met als grootste nieuws de splinternieuwe Ferrari 488 Pista. Het is de vijfde hardcore, lichtgewicht Ferrari met illustere voorgangers als de 348 Competizione, 360 Challenge Stradale, 430 Scuderia en de 458 Speciale. Deze laatste wordt gezien als ‘Laatste der Mohikanen’, vanwege de hoogtoerige achtcilinder zonder ordinaire blaasinstrumenten. Er zijn twee smaakjes van de Speciale. Nee, niet met ketchup of curry, maar een dichte (Speciale) of open variant (de Speciale A). Zeker met die open variant kun je goed de blits maken in London, een stad waar je bijkans struikelt over dure auto’s.

Dan moet je alleen wel zorgen dat je Fezza goed verzekerd is. De politie in London schijnt het helemaal gehad te hebben met miljonairs die in onverzekerde auto’s rondrijden. Om met Mark Rutte te spreken, die mensen die dat wel doen worden ‘keihard aangepakt’. De Britse popo voegt dan wel de daad bij het woord. Ook in het geval van de bestuurder van deze lichtblauwe (goede kleur) Ferrari 458 Speciale A. Naar verluid viel de auto op door het tegenhouden van het verkeer, omdat de bestuurder de 458 probeerde te parkeren voor de Porsche 918 Spyder van zijn vader (spreek uit: faduhr).

De bestuurder werd aangehouden en tijdens het doorneuzen van de papieren bleek dat de auto onverzekerd was. Er werd direct een sleepwagen opgeroepen om de 458 Speciale A in beslag te nemen. Uiteraard ging dat gepaard met de nodige aandacht, waardoor er opnamen zijn gemaakt. Die kun je bekijken (uit piëteit, uiteraard) in deze video op AutoJunk. Dan nu het erge nieuws voor de ‘eigenaar’, de politie heeft blijkbaar het recht om de auto te veilen. Dit is al eerder gebeurd in London in gelijksoortige gevallen waarbij de papierbrij niet in orde was.

Dan blijft alleen de vraag over: waarom? Waarom zou je in hemelsnaam onverzekerd rond gaan rijden? Natuurlijk, de premie zal behoorlijk prijzig zijn, maar als je een Ferrari 458 Speciale A onder de bips hebt, moet een beetje woekerpolis toch geen issue zijn? Of is het een nieuwe statussymbool? Zoals het rijden met een linksgestuurde auto in Japan? In dat geval heeft de eerder genoemde heer Rutte waarschijnlijk een voorstel om alle dure auto’s voortaan te voorzien van een Nederlands kenteken.27 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Dit is daar al jaren aan de gang.
Doen ze ff, wat een prachtige auto trouwens. Staat hoog op mijn verlanglijstje.
@porschepdk: deze ging steeds hoger
Goed dat ze dat doen daar maar het is voor die gasten waarschijnlijk toch maar een lachertje wat ze moeten betalen
Is het niet zo dat een hoop van die knulletjes meer geld op de bankrekening heeft dan de verzekering in hun polis op neemt. Waarom verzekeren als je het gewoon kunt betalen.

Ik heb ooit eens gehoord dat militaire auto’s in Nederland ook niet verzekerd zijn. Dan heb ik het over de gewone auto’s met K in het kenteken. Defensie betaald gewoon.
@kvgorp: de schade aan het eigen voertuig zouden ze ook vast wel kunnen betalen, het gaat er meer om dat als je iemand gehandicapt rijdt (of erger) dat je dat geld van inkomstenderving voor die persoon van een x aantal jaar ook moet betalen
@kvgorp: Daar heb ik ook van gehoord indd! Alle Dienst auto’s met defensie kenteken. Zijn niet verzekerd, maar defensie heeft een soort “potje” waarmee ze schade afhandelen.
@kvgorp: niet helemaal waar. Na een aanrijding die ik had door zo’n militair voertuig bleek wel degelijk dat die verzekerd zijn. Hun verzekering heeft mijn achade netjes betaald, en niet defensie zelf.
@willeme: dat die auto geveild gaat worden lijkt me niet voor de hand liggen. In het artikel van carscoops.com waar je naar verwijst staat een link naar een ander artikel dat over het veilen van dure auto’s gaat die in beslag waren genomen omdat de eigenaar een drugsdealer was, niet omdat ie onverzekerd rond reed.
Een onverzekerde Opel Cadet zal in praktijk meer ellende kunnen aanrichten.
@jorden:
Opel Cadet? Serieus? Cadet?
@stationcar: zoveel mensen die de 2e t vergeten…
@pomoek: het is toch Kadett
@pomoek: en de “K”.
Allah is de verzekering. Geen idee of dit hier het geval is maar ik herinner me dat in arabische gevallen…
@fiero: Ja gewoon een “Mashallah” sticker op je voorruit plakken en planken maar! Kan niet fout gaan :)
@fanboy: hahahahahahaha humor +10
Mooi zo, keihard aanpakken die ruikaards die denken dat ze overal mee weg kunnen komen.
“Fezza”?… Serieus? Stoer man die straattaal….
@sanderm3: In bepaalde kringen in het Verenigd Koninkrijk wordt deze benaming gebezigd voor de Italiaanse raspaardjes, vandaar.
@willeme:
Bevind u of enige lezer hier zich in deze kringen? Is het antwoord nee? Dan gewoon weer het beestje bij haar naam noemen ;-)

Fezza klinkt als hele goedkope en vieze kaas. Dat past dan weer wel bij de Engelse.
@generaalalfa: Gelukkig heb ik de dichterlijke vrijheid om die keuze zelf te maken ;-)
@generaalalfa: ja, ik beweeg me in die kringen, dus vooral zo doorgaan. Beetje afwisseling is goed voor een mens.
Verzekering gaat hier 9 van de 10 keer via de bestuurder van de auto, niet de auto zelf wat een groot verschil is met NL. Auto is wellicht gewoon verzekerd via rijke papa maar heeft zijn zoon niet als bestuurder opgegeven en dus is de auto onverzekerd met die bestuurder.

Auto gaat mee met de politie en wordt vrijgegeven zodra de eigenaar kan aantonen dat de auto is verzekerd + zijn boete heeft betaald. Verzekeringen bestaan waarbij je overal in kan rijden, of iedereen in jouw auto kan maar zijn nogal prijzig en wellicht niet eens mogelijk voor de eigenaar. We praten dan makkelijk over £1k+ per maand.

Boete voor onverzekerd rijden is niet erg hoog voor die gasten dus het zal ze een worst zijn!
Op de achtergrond weet er nog net eentje te ontsnappen aan het kraanwagentje.
@ex-fan: scherp

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).