Lexus CT200h: rijtest en video

Auteur: , 65 Reacties

It’s now or never en leaserijders weten dan exact waar ik het over heb. Na 31 december 2015 is het afgelopen met de categorie 14% bijtellers. Voor dat voordeeltje is het nu snel schakelen om een Lexus CT200h te scoren.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Het leven houdt uiteraard niet op met meer dan 14% bijtelling en de Lexus is meer dan een auto met een vriendelijk bijtellingspercentage. Daarover later meer, eerst eens een duik in de korte historie van Lexus. Slechts 25 jaar bestaat het luxemerk van Toyota, maar het is hier en in de Verenigde Staten niet meer weg te denken. De eerste auto die Lexus op de markt bracht was de LS400 en het was direct een auto waarvan Duitsers in Ingolstadt, Stuttgart en München menig nachtje heeft liggen woelen. De LS400 kwam niet in de buurt van de concurrentie, nee op veel punten versloeg de Lexus de gevestigde concurrentie zoals de S-klasse en 7-serie.

Lexus CT200h

Fast-forward naar 2011, ik sla wellicht wat interessante hoofdstukken in de Lexus geschiedenis over, maar het doel is hier tenslotte niet om een geschiedenisboek over Lexus neer te pennen. In 2011 waren er naast de Toyota Prius geen andere auto’s die in aanmerking kwamen voor 14% bijtelling. Naast de rode loper voor het onderhoud (later meer daarover) konden Lexus ook dranghekken voor de deur zetten. Voordat er iemand had kunnen rijden, waren er al meer dan 700 orders genoteerd. Het concurrentieveld is nu volstrekt anders, er zijn niet alleen wat andere C-segment auto’s met lage bijtelling, maar ook zijn er diverse merken met plug-in hybrides met een nog lagere bijtelling. De plugins hebben wel allemaal een (fors) hogere aanschafprijs, dus de markt voor de CT200h bestaat nog steeds.

De facelift
Na vier jaar was het tijd voor Lexus om de CT200h een kleine make-over te geven. Grootste verandering is de “het nieuwe, krachtige familiefront met de spindle grille”. Een paar nieuwe smaken velgen en erg subtiele wijziging aan de achterzijde vervolmaken de opfrisbeurt van de CT200h aan de buitenzijde.

Lexus CT200h

Sssttt.
Mijn grootste kritiekpunt op de CT200h was dat het geluid mij ergerde. Het schijnt klanten in de praktijk veel minder uit te maken, maar ook Lexus was van mening dat er nog wat te winnen was. De CT200h is maar liefst op 94 punten aangepast om het geluid in te dammen. En gelukkiger is er ook echt merkbaar meer rust in de cabine, zelfs als je de aandrijflijn op zijn donder geeft. Het blijft een auto waar ik liever de radio aanzet, dan dat ik met ramen open door een tunnel blèr, maar dat is met 95% van de diesels ook zo. De elektronica van de aandrijflijn inclusief CVT transmissie is ook nog eens aangepast, zodat het klimmen klimmen van het toerental van de motor een natuurlijker verloop kent. In de praktijk betekent dat, dat het 1.8 blok bij stevig gas geven niet direct naar de 5000 toeren per minuut schiet, maar dat de toeren meer geleidelijk worden opgevoerd.

De aandrijflijn
Op papier levert de aandrijflijn maximaal 136 pk en het interessante is dat de CT200h er soms relatief snel mee is, maar dat het op andere momenten ondermaats lijkt te zijn. Om dat te begrijpen en te bepalen of de CT200h iets voor je is, is een duik in de technologie nodig. De CT200h heeft feitelijk de aandrijflijn van de Prius en dus een verbrandingsmotor, relatief klein accupakket, een continu variabele transmissie en een elektromotor.

Lexus CT200h

De verbrandingsmotor heeft een voor deze tijd relatief grote inhoud van 1.8 liter. Turbo’s heeft het blok niet, wel een speciale Atkinson slag die de 1.8 nog zuiniger maakt. Totaal levert de 1.8 een “whopping” 99 pk en 142 Nm. Gelukkig is er ook nog een elektromotor aan boord die 82 pk en 207 Nm levert. Ze leveren nooit gelijktijdig het maximale vermogen, dus de optelsom voor het totaalvermogen is 136 pk.

 
CT200h
 
 
Benzinemotor1800cc
73 kW/ 99 pk
142 Nm
Elektromotor60 kW/ 82 pk
207 Nm
Systeemvermogen100 kW/ 136 pk
0-10010,3s
Topsnelheid180 km/u
Normverbruik3,6 l/100km
CO2-uitstoot82g/ km
Bijtelling14%

Noch de sprinttijd, noch de topsnelheid is erg indrukwekkend, maar dat is absoluut niet het hele verhaal. Iedere elektromotor levert zijn maximumkoppel vanaf 0 toeren en dankzij de CVT bak van de CT200h kan de verbrandingsmotor ook direct het volle vermogen leveren. Er is geen hapering, geen terugschakelmoment en ook al geen overschakelmomenten. Het maakt dat de CT200h tussen 20 en 90 km/u veel vlotter is dan de papieren specs doen vermoeden. Het woord snelheidsbeleving is dan weer niet van toepassing. Alleen aan het andere verkeer kun je afleiden dat het snor zit met de acceleratie, maar de verbrandingsmotor draait continu op het optimale (hoge) toerental en de versnelling is natuurlijk niet adembenemend met 136 pk.

Lexus CT200h

Als de snelheid hoger wordt, dan neemt de lol en acceleratie fors af. De elektromotor kan steeds minder meehelpen en dan blijft er een atmosferische, op zuinigheid afgestemde 1.8 liter motor met 99 pk over. Tot legale snelheden is het nog OK, daarboven wordt het sappelen. Wat dat betreft past de CT200h totaal niet bij mijn persoonlijke rijstijl waarbij ik op snelwegritten in “Duitsland” (3 werf hoera voor Flitsmeister) grofweg tussen 80 en 180 km/u rijdt. Mocht je minder vaak in Duitsland rijden (of je daar aan de adviessnelheid van 130 km/u houden) dan zal de CT200h je vermoedelijk niet teleurstellen qua prestaties en verbruik. Op hogere snelheden wordt duidelijk dat de CT200h geen overbemeten aandrijflijn heeft en loopt het verbruik heel snel op.

Lexus CT200h

Lekker veel standaard
Bij iedere Lexus en dus ook bij de CT200h is een automatische transmissie, cruise control, climate control, wat leer in het interieur en audiosysteem standaard. De CT200h wordt bovendien geleverd met zelfherstellende lak, zodat je peuter of kleuter de auto ook kan laten wassen. De kans op zichtbare krasjes wordt er sterk door verminderd.

Om het 25-jarig bestaan te vieren gooit Lexus voor de CT 200h 25th Edition ook nog eens parkeersensoren achter, navi, stoelverwarming, een automatisch dimmende binnenspiegel , een achteruitrijcamera en privacy glass achteraan. En dan vergeet ik nog het de decoratiestrip van echt bamboe, die ik erg fraai vindt, net als de rest van het interieur.

Lexus CT200h

Nadeeltjes waren ook niet moeilijk te spotten binnenin. De parkeerrem bedien je met een klein pedaaltje en daar stoot je relatief makkelijk je schenen aan. Hopelijk wordt het tijdens een frontale botsing weggetrokken, anders splijt je daar rustig je been mee in tweeën. Het navigatiesysteem is ook opgefrist en heeft nu niet meer een soort joystick voor de bediening, maar een reguliere draaiknop. Sommige functies zijn direct op te roepen met een knop, maar de navigatie weer niet. Daarvoor moet je dus naar het startscherm en daarna navigatie selecteren wat net even te omslachtig is.

Lexus CT200h

Sturen
Het stuur- en weggedrag is semi-vermakelijk, maar “sportievere” automobilisten zullen toch uitwijken naar een andere auto. Grip is er genoeg, feedback door het stuur en van de rest van de auto is er ook. Alleen als je direct de goede ingangssnelheid kiest wordt het leuk, want qua acceleratie mist de aandrijflijn scherpte en kracht om het spannend te maken.

Een CT200h met hogere bijtelling
Eén van de Unique Selling Points voor de Nederlandse markt is de lagere bijtelling van 14%. Vanaf 1 januari 2016 valt dat voordeel echter weg en dus is de vraag gerechtvaardigd of de CT200h dan nog bestaansrecht heeft. Vermoedelijk zal het minder storm lopen dan in 2011, maar toch zijn er zeker redenen te bedenken waarom het toch een CT200h zou kunnen worden. De Red Carpet Treatment zou een reden kunnen zijn. Bij iedere onderhoudsbeurt wordt de CT200h, net als iedere Lexus, voor de deur opgehaald en weer terug gebracht. Iedere berijder krijgt vervangend vervoer, zowel het exterieur als interieur wordt gereinigd en er werkt een vaste servicemonteur aan de auto. Ik blijf me erover verbazen dat de andere premium merken dit nog niet gekopieerd hebben, want dat is klantvriendelijkheid pur sang.

Lexus CT200h

De running costs of TCO (total cost of ownership) zijn een ander argument. Ze zijn laag voor de CT200h. Banden gaan rondom lang mee, remblokken door het regeneratief remmen ook en de bouwkwaliteit van Lexus is subliem. Het verbruik is sterk afhankelijk van de rijstijl, maar zelfs bij een normale rijstijl is de CT200h in de praktijk ook echt zuinig. Houd je meer van snelheid, dan moet je wel even verder zoeken of wachten tot Lexus met een CT300h komt.

Conclusie
Met 14% bijtelling is de CT200h nog een paar maanden in 2015 een aantrekkelijk aanbod, zeker in als complete 25th Edition voor 30.490 euro. Daarna zullen Lexus dealers er harder aan moeten trekken om klanten te verleiden tot aanschaf van een CT200h. Het hybride concept moet je wel aanspreken en de CT200h is ook niet bepaald de ruimste in zijn klasse, maar verder is het een erg prettige auto. Filmpje!65 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Prachtige auto.
@gop1: ga je mond spoelen.
@miata93: mooie auto joh het is gewoon genoeg voor de dagelijkse file mooi comfortabel zeker de aandrijflijn vlottjes en oke weggedrag (als ik de prius 3 even als eigen referentie punt pak)
Als ik wat snellers wil en de hoek om wil vliegen pak ik mijn oude corolla wel
@gop1: – voor de profiteur. Wie koopt dit van z’n eigen centen??
@davelepeef: Ik… De pro’s die aangehaald worden kloppen. De minpunten worden door napraters -vaak zonder ervaring- maar al te graag van de daken geschreeuwd.
@coffeecup: D’r zullen altijd uitzonderingen zijn hè ;) Elke auto heeft z’n nadelen, daar raak je nooit over uitgeluld. Gelukkig! Maar wat mij betreft is de schamele winst op verbruik niet voldoende om een karakter/imago van dit type auto op de koop toe te nemen. Ik meen dat deze auto’s primair door gesubsidieerd voordeel een doelgroep, en dan met name op de bijtelling. Of is dit nu écht het leukste of meest praktische wat je van je zuurverdiende geld kon kopen??
@davelepeef: Ik tokkel ongeveer 30.000km per jaar zakelijk in eigen auto. Het verschil in running costs is niet schamel maar behoorlijk fors. Ik vergeleek voor aanschaf met een 159 of 147. Maar ook met een Lancia Delta. Ik zal nooit ontkennen dat de kosten bij deze aanschaf zwaar meewogen.

Ik compenseer trouwens wel, met als tegenhanger een 280pk turbo-saloon uit de 90’s…
@coffeecup: logisch dat kosten mee wegen natuurlijk. Ik vind de alternatieve opties die je noemt wel opmerkelijk want niet vergelijkbaar natuurlijk, qua klasse of leeftijd. Aangezien zakelijk gebruik zul je het goed uitgezocht hebben. Ik verwachtte een relatief hoge afschrijving op een vrij dure auto, en als je rijstijl niet afgestemd is op de aandrijflijn heb je daar ook geen voordeel. Voor wat er overblijft heb ik liever wat extra lol ;) Maar hey, ik zit niet in dure situatie.
Maar je hebt speelgoed voor erbij dus dat zit wel goed :D
Ik heb er een paar keer mee gereden, en vind het een doodsaaie wagen. Een golf is een spannende wagen vergeleken met dit hok.
@dutchdriftking: Het lijkt mij ook precies de bedoeling van deze auto. Om de leaser van rustig onthaast en uitgerust van A naar B te brengen.

Kwalitatieve aandrijflijn icm een premium interieur maken zoiets aangenaam.
@dutchdriftking: Een golf spannend???
-edit: nutteloze bijdrage-
@maarten020: Met 136PK gecombineerd vermogen wel sneller dan menig vag 14% musli-dieseltje.
@martinus: De Volkswagen Golf 1.6 TDI doet 0-100 in 10,5 seconden; de CT200h in 10,3. Zo groot is dat nog niet. Bovendien zit je in de Lexus, als je hem goed op z’n staart trapt, al die tijd naar het gejank van de motor te luisteren omdat de CVT hem constant op een hoog toerental houdt. Doe mij die muesli-VAG maar (met DSG bitte).
@brainfear: nee dat is waar, als je een Golf op z’n staart trapt maakt ie geen toeren… Sure…
@wajodwaas: Een Golf stijgt natuurlijk ook in z’n toeren, maar schakelt geregeld op waardoor het toerental weer zakt. Met een CVT blijft je blokje jengelen tot je je voet van het gas haalt.
@brainfear: duidelijk dat je niet veel kilometers met een cvt hebt gemaakt
@yupyup: Als je zo’n statement maakt moet je die ook toelichten. Ik heb al redelijk wat kilometers met een CVT gemaakt, in een Honda Civic, een Toyota Auris, de Lexus CT200h en in een Audi A4. Zolang je niet te vlot optrekt is het prima, en in de Audi vond ik het een stuk beter te verteren dan in de andere auto’s, maar als je even lekker op wilt trekken vind ik het een dikke ellende.
@brainfear: Oke, dan ben jij een van de eerste die veel kilometers met een cvt heeft gemaakt en daarna nog hoor klagen. Bijna iedereen die ik ken is nadat ze een cvt voor dagelijks gebruik hebben gehad om.

Puur uit nieuwsgierigheid zou ik je graag willen vragen waarom je met zoveel cvt’s onderweg bent (in bezig hebt gehad?) als je een cvt niet prettig vindt?
@yupyup: Als je vanaf een handbak komt kan ik me dat best voorstellen. Ik rijd doorgaans ook liever met CVT dan met handbak. Maar als ik automaat rijd en ik trap het gas eens lekker in dan wil ik de sensatie en het geluid van het opschakelen beleven, niet constant dat hoge toerental.

Ik rijd voor m’n werk veel verschillende auto’s; zodoende zijn ze voorbij gekomen. ;)
@brainfear: Liever een CVT dan zo’n continue schakelende 9-bak ofzo…
@brainfear: Nog wel…..
@norge: Na de software-update niet meer, bedoel je? Haha!
@martinus: ik had het niet over de motorisering, maar over het uiterlijk..en ik vind het een lelijk hok, ook al hang je er 500pk in.. wel beetje jammer dat AB mijn comment “lelijk hok” weghaald als -nutteloze bijdrage- maar men wel prachtige auto mag zeggen……erg jammer….gesponsord item zeker? ps. Ik vind deze auto een lelijk hok
Altijd een saai ding gevonden. Ik vind het een net niks auto en gezien de verkoopcijfers van Lexus in NL ben ik daar niet alleen in. Toen er geen alternatief was werden ze wel verkocht. Zodra die ten tonele kwamen was dat ook gelijk afgelopen. Blijf het vreemd vinden dat merken als Mitsubishi en Volvo wel scoren in die markt en het merk dat het segment begonnen is daar blijkbaar geen behoefte meer aan heeft.
Ik ken geen enkele mooie Lexus. Het heeft ook totaal geen uitstraling
Het zal ongetwijfeld een goede auto zijn (heb de rijtest niet gekeken) en ik snap ook wel waarom mensen dit kopen. Je krijgt een kwalitatief goede auto en doet wat ie moet doen. Maar dit koop je alleen als je geen ene fuck om auto’s geeft en gewoon goedkoop en eenvoudig van A naar B wilt.
In 10,3 secs naar de 100 anno 2015? Kom op, dit zijn waardes uit de jaren ’80…
Veel auto-fabrikanten komen met allerlei nutteloze gadgets op de proppen en de zaken waar het echt om draait, de prestaties, worden zwaar achtergesteld. Dat het gewicht hierdoor fors omhoog gaat (killing voor handling en acceleratie) lijkt ze ook niet meer te boeien. Het lijkt me gepast dat er geen schaambakken meer gereviewed worden die er langer dan zo’n 7 secs over doen om naar de 100 te blaffen.
@alcantara: Ik weet niet in welke wereld jij leeft, maar in NL is 0-100km in 10s een gemiddelde waarde. Voor mij ook te langzaam, maar dat doet er niet toe.

Let overigens wel op dat slechts een kleine selectie van de Ct200h’s nog maar in de 14% categorie zitten. Alles met wielen groter dan 15 inch zit in de 20% bijtelling.
@alcantara: zaken waar het echt om draait, de prestaties… Voor wie zijn dat zaken waar het echt om draait? Voor ons als autoliefhebber misschien maar voor het gros van de mensen zal het ze aan hun reet roesten of hun auto in 10, 9 of 8 seconden naar de 100 kan sprinten. Als het ze maar van A naar B brengt, daarbij zal men allergande gadgets die de rit aangenamer maken de voorkeur geven boven een sterkere motor.
@alcantara: alleen verteld die 10.3 seconden maar het halve verhaal. Stiekem is dat getal helemaal niet zo interessant, want hoe vaak trek je nou daadwerkelijk op van 0 naar 100? 20-80, 80-120 en hoe snel het boven de 120 nog gaat zijn interessanter.

Daarnaast rijdt in het verkeer bijna niemand vol gas weg, de tijd die de gemiddelde berijder erover doet om van 0-100 te komen ligt trouwens tussen de 15 en 20 seconden. Dus dan zijn die 10 seconden snel genoeg.

Maar idd, doe mij maar een dikkere motor en wat minder opties:)

@alcantara: Zijn er dan zoveel auto’s uit 2011 die het sneller doen en 14% hebben?
Waardeloos muesli hok. Neem dan gewoon een Auris Hybrid. Net zo onzuinig en saai.
99 pk uit een 1.8..? Dat is toch niet normaal in deze tijd
@janmetdelangeachternaam: Welkom bij de motor zonder Turbo geweld…. + hij is nog eens afgesteld zodat het verbruik netjes binnen de perken blijft.
@janmetdelangeachternaam:
Natuurlijk kan er uit een 1.8 meer vermogen gehaald worden, maar niet met dezelfde efficiëntie. Deze motor is gericht op maximale thermische efficiëntie. Het slagvolume is 1,8 liter, maar in feite is het een 1,5 liter motor welke tot 1,8 liter expandeert om zoveel mogelijk warmte om te zetten in beweging, dit is energie die bij andere motoren verloren gaat. Dit kost echter wel iets meer tijd, waardoor deze motor minder piekvermogen heeft en ook niet heel veel toeren kan draaien, maar dat kan je imo niet echt een nadeel noemen.
Achter deze motor zit enorm veel engineering en alles is gemaximaliseerd op maximaal rendement. Veel betere motoren zijn er niet dan deze.
De motor uit de nieuwe Prius is zelfs nog efficiënter.
@janmetdelangeachternaam: Atkinson mien jong ;)
Heeft Louwman gevraagd om dit stuk te maken en de niet goed lopende CT200h nog even te pluggen voor het einde van het jaar, of waren er geen andere auto’s beschikbaar voor op de maandagmiddag? Het is nou niet echt zo namelijk dat het zo’n denderende vooruitgang is t.o.v. het pre-facelift model dat daar een hele rijtest voor geschoten hoeft te worden lijkt me, of zie ik dat nou verkeerd?
@Teerdz: ze moeten het de laatste tijd wel erg veel van Gina Classics hebben en standaard auto’s. Misschien zijn de importeurs niet zo blij de beelden van rokende banden? :p
@stfu: ik denk dat de rijtesten er wel aankomen: van al het nieuws van Frankfurt komen zo feestjes in Zuid Frankrijk om met de nieuwe modellen rond te knallen.

Alhoewel, de nieuwe Audi A4 heb ik gemist. Net als de Civic Type-R. En de XF. En de MX-5 heb ik volgens mij ook niet voorbij zien komen. En de nieuwe A45 AMG. Oh, en de nieuwe Astra. Vergeet vooral de Levorg niet: schitterende auto!

Gelukkig wel de V40 Carbon Edition….
@Teerdz @stfu @gtwillem: de reden voor de rijtest hoor je in de video. Als bonus hebben we deze week nog genoeg lekkers met meer pk, zoals http://www.autoblog.nl/nieuws/mclaren-570s-rijtest-en-video-81228
Mag je nou inmiddels wat trekken met deze ct200. Best belangrijk om even te noemen in caravan minnend Nederland. Al was het alleen maar voor een boedelbak.

Ik zou trouwens sneller voor deze kiezen dan een auris of Prius. Alleen al voor het best aardige interieur. Gelukkig ben ik niet gierig en hoef ik deze keuze niet te maken. Anders is het best een verstandige auto.
@eelco74: Ik snap dat gedoe over caravans trekken nooit, hoeveel mensen zijn daar nou werkelijk in geïnteresseerd?
@gop1: maar het is wel fijn om er een kar achter te kunnen hangen, komt toch wel een paar keer per jaar voor
@gop1: Ik zie bijna geen Outlander zonder trekhaak. Dus nog aardig wat blijkbaar. Geloof dat wij, na de Britten, ook het meest camperen dus op zich is dat best interessant. En in sommige gevallen kan je zelfs geen fietsendrager oid monteren.
@gop1: wat dacht je van bijna een half miljoen caravanbezitters. En dan hebben we het nog niet over aanhangers, vouwwagens, boot trailers etc gehad. Ik zou zomers eens uit het raam kijken wat er zo allemaal achter de auto meegesleurd wordt.
@eelco74: Het kan voor een fietsendrager… Maar verder niet voor aanhangers, voor zover ik weet komt het door de E-CVT (ook te vinden in de Prius).
Lelijk, saai, traag, irritant, zwaar, on-Lexus… Is de bijtelling dan de enige reden om voor een CT200h te gaan..?
Dit is tig keer leuker dan een Golf.
@kiasoul98: tig keer liever een Golf R
@kiasoul98: een Golf op het MQB platform rijdt tig keer leuker dan dit ding en is mooier afgewerkt.
Die prestaties maken niet zo veel uit, net zo als bij een BlueMotion of welke andere PHEV dan ook.

Ik heb in de CT200h van vormde facelift gereden en weet nog steeds niet wat ik er van moet vinden. Ik heb heel veel moeite met het zien van de Lexus meerwaarde. Waar ik de GS en RX toppers vind, kwam de CT200h op mij over als een soort luxe Prius/Auris (wat het natuurlijk is). Maar zelfs de Audi A3 vind ik dan meer afwijkend van het zustermodel dan de CT. Nu moet ik wel aantekenen: ik heb in een relatief eenvoudige Business Edition gereden. Een super-de-luxe uitvoering met F-Line sportpakket oogt een stuk beter (maar is wel dúúr).

Ook het uiterlijk en ik nooit begrepen, alhoewel het wel een origineel en herkenbaar karretje is. Is ook wat waard. De verkoopcijfers bevestigen eigenlijk hoe het daadwerkelijk zit: als er voordeeltje te halen is, is de auto meer dan acceptabel en is het een verstandige keuze. Maar als het voordeel wegvalt dan is de concurrentie moordend en weet de CT zich te weinig te onderscheiden.

Dus zou ik iemand nu een CT200h aanraden? Vanwege de leaseprijs zeker. En het is een prima vervoermiddel. Maar voor die ‘Premium’ prijs zou ik wel iets meer ‘auto’ willen hebben. In elk geval het (uiteraard misleidende 😀) gevoel dat je jezelf op iets moois getrakteerd hebt. Een buurman van mij heeft een A3 E-Tron met wat leuke spulletjes erop: smoelt gewoon erg goed. Ook het interieur, navigatie, stoelen: allemaal gewoon helemaal top. Een 1-serie heeft zelf ‘premium’ aandrijving op de achterwielen en de A-klasse, ehhh, heeft een ster op de neus. Maar als je nu moet kiezen: pak lekker die Lexus. Na 2015: de nieuwe Prius wellicht?
@gtwillem: ik heb het idee dat er 2 afgezonderde afdelingen bezig zijn geweest met design van front en zijkant. De kont hadden ze geen tijd meer voor, dus uit de jaren ’90 map van Toyota gehaald. Vervolgens alles aan elkaar geflanst en voila: – dit.
Grappig dat ze voor het 25 jarig bestaan met de CT200h rijden. Persoonlijk voel ik mij altijd heel erg dubbel over deze auto. Ik krijg er altijd een soort van VAG-premium gevoel bij, waarmee ik bedoel dat de auto als premium word gezien terwijl de techniek het zelfde is als die van een Prius. Voor mij als Petrol-head is de aandrijflijn het belangrijkste van het hele premium.

Het is hele mooie en goede techniek overigens… Maar met een Prius ben je een loser en met de CT200h rijd je een echte Lexus volgens veel mensen. Ineens is het niet die vervelende CVT maar is het “met standaard automaat”.
@reistje: fijn hè zo’n standaard automaat. Vooral als heel de aandrijflijn niet met een handbak te combineren is… Yeey!
Geen idee waarom je (ondanks genoemde kritiekpunten) nog zo ‘gematigd positief’ bent over deze auto; de eerdere test van deze auto op Autoblog was daar veel ongenuanceerder in (volgens mij terecht). Deze aandrijflijn is werkelijk om op te schieten en heeft helemaal niets met autorijden te maken. Ik kan dan ook aan het filmpje erg duidelijk aan je zien wat je écht van deze overdekte rolstoel vindt Wouter! Wat mij betreft ben je bij de volgende test weer gewoon eerlijk! (Ook al is Louwman een adverteerder zie ik)
@Msport: een Prius in een ander jasje blijft gewoon een Prius.. Zinloze auto dus.
Ik mis de tag “advertorial”. ;-)

Dit is natuurlijk een prima auto, zakelijk verantwoord om bij je klant aan te komen en prima in de bijtelling. Ze gaan ook niet stuk, rammelen niet en zijn betrouwbaar (na 93.000km kan ik het weten). Die red carpet treatment is alleen bij een grote 30.000km beurt, bij kleine beurten mag je gewoon een uurtje in de showroom wachten maar dat vind ik geen probleem. Het klink leuk, maar is gewoon “gratis vervangend vervoer bij een grote beurt met maximaal 100km. Daarna betaal je gewoon per km. Niks speciaals, de betere dealer van ieder ander merk zal dit ook aanbieden.
Al dat geneuzel over loeiende CVT komt door mensen die niet snappen hoe weinig gas je moet geven om vooruit te komen. Het is gewoon even wennen aan de aandrijflijn en je rijdt met gemak 1 op 18.
Heb zelf CT200h, en ben er redelijk tevreden over. Het is geen spannende auto, en inderdaad, je moet door de cvt voor je gevoel heel veel moeite doen om hem op snelheid te houden. Met mijn stevige rijstijl hoor je de motor dan wel veel, maar het went wel. Pluspunten vind ik dat de auto een luxe uitstraling heeft en Lexus een sympathiek merk zonder negatief imago is. Ook vind ik het rijgedrag in deze klasse prima te verteren: ik vind hem fijn sturen, goed reageren bij sportief rijgedrag, stil en stabiel op hoge gelijkmatige snelheid, en de stoelen vind ik uitstekend. Lange ritten zijn goed te doen zonder klachten.

Kanttekening is dat ik destijds weinig keus had, anders was het zonder twijfel een 1-serie geweest, want BMW/Porsche-fan. Ondanks dat ben ik redelijk positief verrast. Overigens inmiddels wel een andere auto besteld, ik vind de Lexus erg krap qua kofferruimte en beenruimte achter.
@lucchino: klinkt eigenlijk meer alsof je verklaart dat je binnen je mogelijkheden de beste optie hebt gekozen maar d’r klinkt naar mijn idee nogal in door dat je over de auto zelf niet tevreden ben…
@davelepeef: Klopt dat ik weinig mogelijkheden had, dus deze heb gekozen zonder dat ik hem heel graag wilde ofzo. Ben er juist niet ontevreden over, hij valt me enorm mee. Vind hem alleen te krap, EN ben liefhebber van BMW, dus nu ik zelf mocht kiezen werd het geen Lexus meer. Maar voor mensen die een andere smaak dan ik hebben, kan ik echt een aantal goede pluspunten over deze auto noemen.
Als ik aan Lexus denk moet dat ook een auto zijn met echt alle opties en meer. Maar dan zie ik nu dat interieur en dan lijkt het net een Aygo geen leer of luxe. Noem hem dan gewoon Toyota.
@thomasthomas: als ik aan een Lexus denk zie ik een ouwe wit-grijze two-tone gekleurde bak met gouden logo’s voor me. Met hele lelijke, typisch Japanse knoppen in het interieur :D
Wat een vreselijk saaie auto is dit! De typeaanduiding doet dan ook vermoeden dat je met een DVD-speler te maken hebt.
Niet alleen puur een lease wondertje maar ook de lexus voor jan modaal.
Waar de luxe in menig model van moeder toyota ver te zoeken is daar verdrink je nog net niet in de weelde bij lexus.
Normaliter is een lexus gewoon niet haalbaar voor de particulier ; zelfs een 2e handsje.

Als je dat stukje luxe wilt , de betrouwbaarheid zeker kunt waarderen maar er niet helemaal op wil leeglopen is het gewoon een geweldige keuze.
Koop er eentje met de kop er af en je bespaart nog meer.

Ik denk er serieus over na , zeker als er straks een hoop worden “gedumpt” door de nieuwe bijtelling.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).