Lexus LC 500 & 500h: rijtest en video

Auteur: , 56 Reacties

Deze auto moet een totaal nieuwe periode voor Lexus inluiden. Het sleutelwoord is emotie, dus daar gingen we naar op zoek met nieuwe Lexus LC, tijdens een roadtrip door de Alpen.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Iedereen weet dat Lexus betrouwbare, degelijke auto’s bouwt. Maar met alleen ratio win je geen nieuwe klanten en dus heeft men in Japan besloten dat er ook emotie bij mag komen kijken. “No more boring cars” sprak de CEO een paar jaar terug op een persconferentie. De NX, RX en RC waren een voorproefje, maar aan de LC kun je echt niets meer saai vinden.

LC staat voor Luxury Coupe. Dit is een GT dus, geen hardcore sportwagen. Lexus noemt zelf de BMW 6 Serie, de wijlen Jaguar XK en misschien een comfortabelere 911 als concurrenten. Een prima auto om in twee dagen tijd mee van Milaan naar München te rijden, lijkt ons. Als we de terminal uithobbelen en de vriendelijke dame van Lexus om “onze” sleutel vragen, krijgen we goed en slecht nieuws. We krijgen de LC 500 mee de komende twee dagen.

Lexus LC 500

Het goede nieuws vinden we dan ook onder de kap: de 5.0 V8 die natuurlijk ademend 477 pk en 540 Nm ophoest, om precies te zijn. Het is hetzelfde blok dat we al kennen uit de RC F, maar dan in een iets andere afstelling. Want hoewel het aantal pk’s gelijk is, worden die pas bij 7100 toeren afgegeven, wat 700 toeren hoger is dan in de RC F. De 0-100 leggen we in 4,7 seconden af, terwijl we pas bij 270 kilometer per uur de begrenzer in zullen rijden.

Lexus LC 500

Het minder goede nieuws is de uitvoering: suf grijs, in Luxury specificatie. Dat betekent dat we geen carbon dak, limited slip differentieel en meesturende achteras meekrijgen van van het Touring pakket, iets waar we stiekem wél op gehoopt hadden. Het zijn first world problems natuurlijk, maar met bergwegen en haarspeldbochten in het vooruitzicht leek het ons zo leuk om een beetje te kunnen driften. Dat zal zonder diff wellicht lastig worden.

Lexus LC 500

Nadat we onze spullen in de kofferbak hebben gestopt (die je opent met een fraai verborgen knopje) lopen we nog een rondje om de auto. Indrukwekkend is het eerste woord wat in me opkomt, snel gevolgd door speciaal. Ik wil niet zeggen dat ik het een uitgesproken beauty vind, want er zitten naar mijn smaak wat té drukke lijnen en moeilijke designfoefjes in met name de bilpartij. Maar ik verwacht dat deze auto flink wat verdraaide nekken gaat opleveren de komende dagen, zeker in de opvallender kleurstellingen zoals het rood en geel.

Lexus LC 500

En zo saai als het exterieur is in grijs, zo heerlijk is het interieur van onze testauto. Niet alleen de lijnen, maar vooral de materialen en kleurstelling van dit interieur vind ik fan-tas-tisch. De prachtige middenconsole met subtiele airconditioning. De manier waarop het scherm van de multimedia-unit is weggewerkt. Het heerlijk in de hand liggende stuur dat met donker gelakt metaal is afgewerkt in plaats van voor de hand liggend chroom of aluminium. Alles klopt wat mij betreft, inclusief het heerlijk minimalistische klokkenspel voor mijn neus: één centrale toerenteller met daarin alleen de snelheid en wat andere essentiële zaken. En als ik nét iets meer wil, zoals een G-krachtmeter, dan druk ik op een knopje en schuift die hele toerenteller fysiek opzij om ruimte te maken voor een groter scherm. Dit zijn dingen die je doorgaans alleen in conceptcars ziet, maar Lexus doet het gewoon. Met een druk op de startknop komt de V8 tot leven. We rollen rustig bij de terminal weg, op zoek naar de eerste bergpas, maar dat blijkt tegen te vallen.

Geen vrienden mee te worden: de infotainmentbediening

Nadat we namelijk het vliegveld achter ons gelaten hebben, worden we al snel gedwongen de gekozen route te verlaten. Later zouden we horen wat de reden was: er was een vreselijke lawine geweest die meerdere mensen het leven had gekost, maar het dorp dat door die lawine getroffen was lag op een essentieel punt in onze geplande route. Waar de navigatie ons links wilde hebben moesten we dus noodgedwongen rechtsaf slaan, omdat de weg versperd was met borden. Het gevolg: na een klein uurtje snelweg waarin we alleen wat medeweggebruikers doof hebben gebruld in tunnels, met de heerlijk klinkende V8, besluiten we zelf maar op zoek te gaan naar een bergpas.

Gelukkig ligt de San Bernardino niet ver van ons traject en na een beetje rekenen is de conclusie dat we ongeveer een halfuur tijd verliezen. En dat dat zou betekenen dat we alleen wat gehaaster zouden moeten lunchen. San Bernardino it is dus, een pas die ik sowieso nog op mijn bucketlist had staan. We doen een poging de route te herprogrammeren in de navigatieunit van de Lexus, maar na tien minuten gemartel en vloeken op het tamelijk onhandig werkende systeem, besluiten we dat cameraman Martijn en zijn telefoon met Google Maps het beter kunnen. Al na enkele minuten de snelweg verlaten te hebben komen de eerste haarspeldbochten in zicht.

San Bernardino pas

Ik stop even om de Traction Control volledig uit te kunnen schakelen. De linkerknop schuin boven het stuur aan de zijkant ingedrukt houden terwijl je stilstaat geeft uiteindelijk de oranje waarschuwingslampjes die we willen zien. We hebben dan geen diff, we willen ook niet teveel ingrepen en de ervaring leert dat met name met veel power in krappe haarspeldbochten dat nogal eens het geval is. En wie weet, misschien lukt het toch om dat ene driftje neer te leggen. Ik probeer het vier, vijf keer. Maar het enige wat doorspint is het onbelaste binnenste achterwiel, zelfs als ik vanuit de eerste versnelling het gaspedaal door de bodem probeer te trappen in de Sport+ modus.

San Bernardino pas

Elke Lexus LC heeft de rijmodi Normal, Comfort, Eco, Sport en Sport+, die je inschakelt met de uitstekende knop rechts boven het stuur. De bediening ervan is wat onhandig: indrukken aan de zijkant is Normal, naar beneden draaien is Comfort, nog een keer naar beneden is Eco, omhoog draaien is Sport en nóg een keer omhoog draaien is Sport+. Waarom Lexus het op deze manier heeft bedacht is mij een raadsel, want het lijkt mij beter te begrijpen en makkelijker te engineeren op honderd andere manieren, maar het zal ongetwijfeld een keer wennen. Als je de auto een jaar of acht hebt ofzo. Klein kritiekpuntje, naast die niet al te handig werkende infotainment unit. Moet kunnen toch?

San Bernardino pas

Maar terug naar die bergpas: los van het feit dat die LC 500 niet dwars te slaan lijkt, is het wel gewoon een fantastisch werkende machine. Geholpen door het feit dat er maar liefst tien versnellingen zijn om uit te kiezen. Ja, je leest het goed: tien versnellingen voorwaarts en één achteruit, dat zijn de keuzes in de LC. Er zijn overigens wel flinke verschillen tussen de LC 500 en de 500h, maar over die tweede later meer. De LC heeft tien versnellingen die je door de automaat zelf laat kiezen of die je met de flippers achter het stuur inschakelt. Daarbij is ritme het sleutelwoord: je schakelt van 1 tot 10 alsof je meeklapt op een liedje, zo heeft men de versnellingen verdeeld. Waarbij de tiende en laatste versnelling overigens een absolute overdrive is voor zuinig rijden op de snelweg. Op de San Bernardino komen niet verder dan verzet twee, drie en vier. De bak heeft geen dubbele koppeling maar reageert desondanks redelijk vlot. Niet fabeltastisch supersnel, maar heel behoorlijk.

San Bernardino pas

Sturen doet de LC 500 ook heel behoorlijk. De LC is een grote, zware auto, maar hij krimpt als het ware om je heen. Niet tot een formaatje Ultima of Donkervoort, uiteraard. Maar wel tot een Porsche 911: het geheel voelt wat compacter dan het eigenlijk is. Knap werk dus van de mannen van Lexus. Het stuurgevoel zou soms iets strakker mogen, maar verder is de communicatie prima op orde. De stoelen geven bovendien meer dan genoeg zijdelingse steun en geven goed door wat er onder je gebeurt. Tegelijkertijd blijft de LC 500 comfortabel, zelfs op de mindere stukken asfalt op het hoogst gelegen deel van de San Bernardino pas.

San Bernardino pas

Aan de andere kant van de berg knallen we zo vlot als het verkeer ons toelaat naar onze lunchstop bij het hotel waar we ook zullen overnachten. Door de eerder genoemde lawine is de oorspronkelijke lunchstop vervallen. We besluiten snel iets te eten omdat we al behoorlijk laat zijn en dan te kijken of we iemand kunnen beroven van de sleutels van een LC met mooiere kleurstelling dan die van ons, voor fijnere foto’s. Dat lukt, er is een rode LC 500h beschikbaar, die bovendien over het Touring pack beschikt. En er is een leuk rondje te rijden in de buurt van het hotel, van ongeveer een uurtje. Inclusief filmen en fotograferen zouden we dan precies op tijd voor de persconferentie en het diner terug moeten kunnen zijn. We pikken de LC 500h even mee.

Wat meteen opvalt is dat de V6 van deze auto (met 359 pk systeemvermogen) ook lekker klinkt. De auto is eventueel volledig elektrisch te rijden, maar daar gaat het ons nu dus even niet om: knallen, dat willen we. Ook deze LC 500h heeft tien versnellingen, maar dat steekt net iets anders in elkaar. Het gaat hier namelijk om een CVT in combinatie met een viertraps automaat. Op het moment dat we ermee rijden vatten we hem nog niet helemaal, maar tijdens het diner die avond zal ik toevallig naast de man zitten die mij alles over de versnellingsbak kan vertellen. Hij legt mij uit hoe het geheel in zijn werk gaat.

San Bernardino pas

Om te beginnen is er de CVT met een planetair tandwielstelsel. Zoals jullie waarschijnlijk weten, kan een CVT alle mogelijke combinaties maken die je maar wil, om altijd optimaal vermogen te kunnen leveren aan de wielen. Maar dat ervaren wij bij reguliere CVT’s als supersuf: de motor vertelt ons namelijk niets meer over de vermogensafgifte: als de rechtervoet omlaag gaat, pakt hij zijn optimale toerental en vermogensafgifte, en de transmissie doet de rest. De versnelling voelt bovendien bijzonder lineair, en dat houdt tussen onze oren in dat de lol er snel af is: we ervaren geen versnellingen, maar slechts een versnelling.

Dat is waar de viertraps automaat van de LC 500h in het spel komt, in combinatie met slimme software. Voor de drie eerste versnellingen van de conventionele automaat, zijn drie vaste tandwielverhoudingen van de CVT voorgeprogrammeerd. Deze voorgeprogrammeerde punten verschillen ook nog weer afhankelijk van hoe sportief of juist relax je aan het rijden bent, maar om het makkelijk te houden gaan we even uit van drie vaste verzetten per versnelling van de conventionele automaat. Daardoor bereiken we effectief dat er drie keer drie versnellingen zijn, oftewel negen versnellingen voorwaarts. De vierde versnelling van de viertrapsautomaat heeft slechts één voorgeprogrammeerde versnelling van de CVT, omdat dit de versnelling is die als overdrive functioneert. Negen plus één is tien.

San Bernardino pas

Door een knap stukje programmeren en engineeren voelt het écht alsof je in de LC 500h een échte tientraps automaat rijdt, op een enkel punt na. Bij bergaf rijden heb je minder weerstand van de motor, dat is anders dan in de LC 500. Maar verder is deze aandrijflijn bijzonder prettig. Sterker nog: door de altijd direct beschikbare elektropower voelt deze aandrijflijn soms sneller en gretiger dan de V8 bij het vloeren van het gaspedaal. Op papier verschillen de cijfers ook niet enorm: een topsnelheid van 250 kilometer per uur voor LC 500h, en een sprint naar honderd die slechts drie tienden trager is dan die van de LC 500: vijf seconden rond.

San Bernardino pas

Wat ook helpt is het Touring-pakket. Een meesturende achteras en limited slip differentieel zorgen ervoor dat de auto een stuk gretiger bochten in wil. Bovendien is er bocht uit wat meer te beleven, al is het rondje bij het hotel mij wat te smal en druk om er echt dwars te gaan, het is wel duidelijk dat het tot de mogelijkheden behoort. Martijn en ik vragen ons hardop af of de 500h niet de betere auto is.

De verkoopcijfers tot op heden zeggen van wel: er zijn vijftien LC’s voorverkocht, waarvan dertien auto’s een 500h zijn. Dat is uiteraard te verklaren door het geringe verschil in prestaties versus het enorme verschil in prijs. Lang leve de Nederlandse BPM op basis van Co2, want de twee verschillende uitvoeringen zijn in de meeste omringende landen vergelijkbaar geprijsd. In die landen zijn de verkoopcijfers ongeveer 50/50. Bij ons zit er meer dan een halve ton euro’s verschil tussen de hybrid en de V8.

En toch willen we een lans breken voor die laatste. Als we namelijk de volgende dag in de vroege morgen de V8 starten, hebben we meteen weer een glimlach op ons gezicht. Zonder een meter gereden te hebben. Ja, ik snap het als je als koper schrikt van €50.000 euro prijsverschil voor drie tienden sneller naar de honderd. Echt, ik snap dat dat pijn doet. Maar als je het kan lijden, ga dan voor de V8, hoe slim en high-tech en snel de hybrid ook is, het zou wel eens kunnen dat dit één van de laatste natuurlijk ademende V8 sportwagens ooit is. Bijna alle merken stappen over op turbo’s en superchargers en dat doet de soundtracks geen goed. En de beleving is ook anders als je met enorme koppelkrommes lui kan gaan schakelen. Dit is misschien wel één van de laatste échte V8’s en dat moet je niet willen missen.

San Bernardino pas

We rijden weg in de veronderstelling dat we nog wat bergpassen gaan zien, maar dat valt helaas tegen. Wel bezochten we het meest Zwitsers genaamde plekje van Zwitserland ooit: Heididorf. Weinig Heidi’s gezien, maar dat mocht de pret niet drukken. Verder moeten we ons “behelpen” met wat slingerende bergwegen en Zwitserse, Liechtensteinse, Oostenrijkse en Duitse asfaltlinten die zich door een bergachtig landschap slingeren. Geen bergpassen meer, wel ruime wegen die af en toe genoeg leeg genoeg zijn om de LC goed de sporen te geven. De laatste kilometers kunnen we nog even genieten van wat Autobahn, om de V8 nog even goed op de proef te stellen. Een theoretische top van 270 kilometer is opgegeven, wij rijden op de teller 285 met voor het gevoel nog iets rek maar het verkeer werkte niet mee. We gaan er in ieder geval vanuit dat het klopt, na deze ervaring.

En dan leveren we de sleutels weer in. Terugkijkend kan ik me bijna geen betere auto voorstellen voor deze rit dan de LC 500 die we bij ons hadden. Natuurlijk had ik op de San Bernardino graag het Touring Pack aan boord gehad, maar dat was domme pech door de auto-indeling die Lexus in gedachten had. Hadden we in twee dagen vijf bergpassen gezien á la San Bernardino dan was ik blijer geweest met een iets lichtere, compactere sportwagen, maar de LC is een GT die zich zeer goed leent voor een uitstapje over zo’n pas. Om daarna weer lekker op iets ruimere wegen moeiteloos en loeisnel te zijn.

San Bernardino pas

De LC 500 is geen gepolijste, foutloze auto. De infotainmentunit, de onhandige bediening van sommige functies, het hier en daar wat rommelige design: ik ben geneigd het te vergeten. De LC voelt gewoon héél speciaal. Je wordt overal nagekeken en -gewezen, de soundtrack bezorgt je keer op keer kippenvel en het rijden is briljant. Ze zeggen wel eens dat de beste fotomodellen wat eigenaardigheden nodig hebben, omdat dát ze juist onderscheidt van de hordes “perfecte” fotomodellen. De Lexus LC zou je in een vergelijkbare categorie kunnen scharen. Emotie? Genoeg! En nee, we zullen ‘m niet meer gaan zien dan een BMW 6-serie Coupé, laat staan dat hij vaker voorbij zal rollen dan een 911. Maar dat is prima, laat de LC maar lekker speciaal blijven. Filmpje!56 reacties

Goeie review! Leuk geschreven en het vertelt mij ook echt iets over de auto dat verder gaat dan alleen de kale feitjes. En het lijkt me ook echt een gave bak.
Tof gedaan zo! Krijg een goede indruk van de auto. Mooi dat Lexus zo’n ding maakt en gaat verkopen. Geniale opmerking van Martijn, welke kleur zou je de 911 bestellen :D
@gloudertje: Ik ben redelijk bekend met Casper’s voorkeuren! ;)
Het enige Premium merk met familie gezicht maar geen kopieën van elkaar. Prachtig!
@persian1: Jij weer hier? Ik had niet verwacht dat jij je hier nog zou vertonen na die dikke faal met je zogenaamde nieuwe velgen voor je zogenaamde 6-serie. Nou welkom terug.

Ik vind het overigens aardige kopieën van elkaar.
@centric: heb ik iets gemist? Link?
@centric: ook iets gemist! Ik heb er wel op gereageerd, dacht niet dat iemand zo sneu zou zijn om dit te verzinnen.
@persian1: Kijk uit dat je geen verhalen verzint.
Wat is die vreselijk lekker in dat rood!
Ik heb er nu drie in levende lijve gezien en ik kan niets anders zeggen dan dat het een prachtige auto is.
Prachtige sportwagen. Vooral ook van binnen. In de Lexus katalogus komt ‘ie nog beter tot zijn recht. Vraag die ik in het geschreven stukje niet kan terug vinden: wat kost ‘ie? Vooral de 500h lijkt mij interessant.
@ttr6: De 500 160k… Hybrid 50k minder.
@trustmeiamanengineer: dank je. Is toch wel pittig. Moet ‘ie het echt van de looks hebben. M3 , Alfa Q etc….
Prachtige wagen, en weer eens wat anders dan al die Duitse meuk. Heerlijk klinkende (ouderwets) atmosferische 8 pitter ook! Ik zou ’t wel weten als ik in de markt was voor zo’n soort wagen.
Moet wél een lekkere kleur zoals rood of geel op en alle aankleding vanbuiten. Laten we hopen dat er niemand van die 15 man in NL zo debiel is om ‘m in het grijs of zwart te nemen…
@trustmeiamanengineer: Juist! 👍🏻 Eindelijk weer eens een alternatief voor “das beste oder nichts” & Co
Mehh, ik vind hem lelijk, vrij duur en qua prestaties niet bepaald onderscheidend. Dan maar saai, maar dan heb ik toch liever wat anders. Zeker voor 160k.
@e34m5touring: Waar denk je dan aan? Een Nissan GTR? :P (waarschijnlijk niet, maar ik bedoel, als je prestaties wil)

Het is wel een fantastische bak, ik vind het ook net een rijdende concept car. De concurrentie maakt ook zeker wel mooie wagens, maar haalt het niet bij deze schoonheid vind ik.
@fanboy: Een 650i is net zo snel met 70pk minder en kost geen 160k. Full options nog niet eens. En die vind ik een stuk mooier.
@e34m5touring: Een 650i heeft toch 450 pk of niet?
@berlinetta: 408pk als ik me niet vergis, als die een update gehad heeft zou het meer kunnen zijn, maar die 408pk deed 0-100 ook in 4.8 of 9.
@E34M5Touring: dat was bij introductie 407 pk, maar is al weer een jaartje of twee en een half 450 pk.
@willeme: Ok, ook goed.
@E34M5Touring: Lelijk kun je hem vinden, te duur en qua prestaties niet onderscheidend niet echt. Als je de ontwikkeling van de auto kent, de gebruikte materialen, de ‘trick suspension’, de manier waarop hij geproduceerd word… Onvergelijkbaar met een generieke BMW als je het mij vraagt. En in diverse vergelijkende tests word hij juist als goedkoop bestempeld. Zo maakt de LC op een circuit aardig gehakt van de Aston DB11, en die is toch iéts duurder… https://youtu.be/JqBex_0U27U
@svenska_aeroplan_ab: 4,7sec voor een 477pk V8 is niet echt classleading. Vrees dat er gewoon te vaak geschakeld moet worden met die 10bak. Heb nu een aantal tests gezien met Lexus modellen met die motor en hij legt het ook vaak af tegen auto’s met aanzienlijk minder vermogen. Grotendeels door gewicht en een softe afstelling. Dan vind ik 160k veel geld voor een auto die eigenlijk nergens in uitblinkt buiten de manier waarop hij in elkaar gezet wordt. Voor jou heeft het wellicht meerwaarde en dat is ook prima. Voor mij niet. Als je dan valt voor de looks kun je beter de H nemen. Qua prestaties nauwelijks minder en qua prijs/prestaties vind ik die beter in balans.
@E34M5Touring: Het gaat niet alleen om de 0-100 tijd… Die cijfertjes oorlog is een Duits dingetje. Het chassis moet class leading zijn, dat is de insteek bij de LC. Dan is het net wat je wil: bragging rights of rijplezier… En anders komt er, speciaal voor jou, nog een LC-F! Met Twin Turbo versie van de V8.
@svenska_aeroplan_ab: Ja want een 6 serie ed. rijden allemaal voor geen meter… Ik wacht wel even op de vergelijkende tests voor ik dit chassis class leading ga noemen. Uit andere rijtesten met Lexus producten komt vaak een ander verhaal. Namelijk zwaar en soft. En zo’n LC-F is leuk, maar als een 500 al 160k kost tikt die de 2ton wel aan straks. Zit je alweer in ander vaarwater.
@E34M5Touring: En ik had nog wel een mooie vergelijkende test voor je gelinkt!
@svenska_aeroplan_ab: Ja maar die werkt niet in mijn voordeel dus die negeer ik gewoon ;p :)
@e34m5touring: Hahahaha. Ja. Mooi. We gaan het allemaal wel zien. Ik denk overigens niet dat de Twin Turbo versie in NL veel duurder word, want veeeeeeel minder BPM… Dus straks is de hybrid 116.000,-, de atmosferische V8 166.000,- en de F 169.000,- ofzo…
@e34m5touring: Met de groeten van de Nederlandse overheid, want netto-prijs is voor de Hybride en V8 hetzelfde! :-O
@martijngizmo: Ja dan is die H gewoon de betere deal. Zeker gezien het minimale verschil in prestaties.
Serieus een mooie wagen! Een rode of gele graag, met V8
Mooie vorm die verziekt wordt door de gril, kop- en achterlichten. Waarschijnlijk is mijn smaak dan toch té Europees.
In het geel is het net Pikachu. En nee, dat is geen compliment.
Tough sell. Veel te duur, te lelijk (in mijn opinie), en niet onderscheidend qua snelheid. Nee, gaat geen toppertje worden vrees ik.
Ik ben geen Lexus fan, die zandloper voorop is me daar veel te prominent. Maar hier is deze niet storend. Misschien omdat de rest van de wagen gewoon zo bloedmooi is.
@mashell: ik denk dat de spindle grille gewoon beter en beter in het totale design geïntegreerd is. Denk aan de 1e Audi ’s met single frame grille… Gingen mensen ook een ‘oude’ voorbumper op zetten! En kijk nu eens
Ik vind het een prachtige auto om te zien en hij klinkt ook heel erg goed. Die V8 lijkt mij een snoepje. Spannend snel is hij niet maar hè, het is een GT. Dan is onder de 5 seconden hard zat.

Alleen met de prijzen weet ik het niet. Hij lijkt me wat te duur om in Nederland goed te verkopen.
Leuke review! Dit vind ik echt een prachtige auto. Dusdanig dat ik er een paar weken terug zelfs een brochure van heb aangevraagd (die wel weer een beetje tegenviel, ik had net zo goed de website kunnen printen).
Dat doe ik eigenlijk nooit!
@Autoblog, De hybride doet 4,7s naar de 100km/u. De V8 doet er 4,4s over.

Foutje in de tekst!
@azuli: 4,7 / 5,0 volgens Lexus zelf. Je hebt denk ik de 0-60 mph gezien! :)
@MartijnGizmo: dat klopt!

Ik zie het nu. Nog steeds heerlijke tijden.

Wat een droomauto is dit!
@azuli: nope, dat zijn de tijden van 0-60 Mph. De tijden in ons artikel zijn van 0-100 kmh en worden ook zo gecommuniceerd door Lexus.
@autoblogger: Cool !
Heerlijke video om te kijken zeg. En ook erg leuk geschreven!

En ik ben wel fan van deze auto. Hij is idd anders dan anders en het ziet er schitterend uit, zowel van buiten als van binnen.
Eén van de meest spraakmakende auto’s van dit decennium. Dank u wel Japan! Die V8 is heerlijk.
Eindelijk weer een fatsoenlijk 5.0 V8. Werd tijd
Erg bijzondere auto, zoals al genoemd, het lijkt net een concept. Vooral vanbinnen met cognac interieur een plaatje. Vanbuiten vooral van achteren een beetje wennen (die achterlichten hmm). Erg leuk gefilmd jongens, iets meer vlog stijl achtig, vaker doen wat mij betreft!
Echt een prachtige wagen dit. In alles. Super goed gedaan door Lexus.

Wel doodzonde dat de V8 hier zo vreselijk duur is. Ik voorzie een hoop import over 5 jaar of later :-)
Indrukwekkend apparaat. Zoals Casper zegt; er komt wel wat voorbij rollen.
Tis ook de eerste Lexus waarbij hun nieuw gekozen familiegezicht helemaal op zijn plek valt. Da’s dan wel jammer op zich (want de andere modellen zijn gewoon raar eigenlijk), maar dat maakt dit niet een minder fraaie bolide.
Interieur oogt ook luxueus. Veel meer dan een BMW, en by far niet zo kitscherig als een Rolls of Mercedes. Ik snap alleen echt helemaal niks van dat analoge klokje…. Naja, een mens moet wat te klagen hebben, verder kan ik alleen maar enthousiast worden van deze auto.
Kijk, dit is een rijtest! Leuk om te lezen, uitgebreid en interessant. Nice.
Hybride in het rood met cognac interieur graag! Mooi dat een merk nog auto’s durft te maken die niet bij iedereen in de smaak hoeven vallen.
Geweldige auto, ik kan er niets anders van maken. Bijzondere uitstraling en een geweldig interieur. Persoonlijk vind ik dat donkergrijs erg goed staan. Het is een gracieuze coupe met een behoorlijk druk lijnenspel. Dan is juist een ingetogen kleur een goede keuze. Dan doe je een rood of cognac interieur om het af te maken. Voor mij een LC500h graag, gewoon de comfort uitvoering.
Eerste écht fraaie Lexus, en wel zo dat ie BMW M6, AMG GT en Merc SL zo naar het tweede plan verdringt. Alleen dat dashboard… wat een afterthought.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).